Екс-свободівці збираються оскаржувати рішення ТВК у суді

Екс-свободівці збираються оскаржувати рішення ТВК у суді
7 липня ТВК не змогла прийняти жодного рішення щодо трьох екс-свободівців. Адже в останній день роботи комісії засідання не вдалось відкрити. Не було кворуму.
  • Оскаржити у суді рішення територіальної виборчої комісії (ТВК), що наприкінці січня таки поставила крапку у питанні відкликання  трьох депутатів - екс-свободівців нібито за народною ініціативою, мають намір самі “вигнанці”.
  • Депутати переконані,  що порушень у цій "процедурі відкликання" наразі вже є стільки, що вистачить матеріалу для скасування рішення ТВК у суді. 

Власне засідання, на якому члени ТВК таки спромоглися поставити крапку у питанні  трьох депутатів міськради - Івана Сороколіта, Ігоря Турського, Романа Навроцького відбулося 25 січня. Сама ж “коломийка” із рішенням ТВК мала б закінчитись ще 7 липня 2017. Втім тоді ТВК так і не спромоглося прийняти ніякого рішення у цьому питанні, хоча зрозуміло було, що ВО “Свобода” не облишить спроб покарати колишніх побратимів, видаючи свій намір за “народну ініціативу”. Як стверджували згадувані депутати, сам процес відкликання  від початку був з порушеннями, і супроводжувався такими на кожному своєму етапі. Про це йшлось у нашому матеріалі "Екс-свободівці залишаються  з мандатом. ТВК не прийняла жодного рішення".

Усувають конкурентів 

Чи були на січневому засіданні  ТВК та чи боротимуться далі, ми перепитали у фігурантів процесу.    
 
- Ні, на засідання не ходжу. Не хочу дивитись на це зрежисоване цинічне шоу, - каже Ігор Турський. -  А ще я неодноразово повторювався, що депутатство - не панацея, і я не буду триматися за нього будь-якою ціною.  Свою моральну планку наші опоненти продемонстрували давно. Наполовину змінивши склад ТВК, їм вдалося реалізувати задумане. Проте  ми переконані в своїй правоті, тому обов'язково подаватимемо до суду. А ще стало чітко видно як “Громадянська позиція”, “Укроп” і БЮТ, маскуючись під гаслами боротьби за справедливість і патріотичність, допомагають міському голові усувати конкурентів і отримувати абсолютну владу для будівництва котелень, зелених зон, МАФів.

Про порушення  у процедурі відкликання та намір добитись  перемоги через суд говорить і Іван Сороколіт. 

-  Кожен етап так званої "народно ініціативи" з відкликання депутатів (насправді організований функціонерами партії) має масу порушень, - каже він. - 
Навіть якщо припустити, що ініціатива була б не сфальшована, то закон відводить на неї 20 робочих днів, котрі давно завершились. Окрім того, закон містить вичерпний перелік, згідно з яким виборці мають право відкликати депутата. Жодна з підстав не підходить. Тому, на мою думку, є достатня доказова база, щоб скасувати рішення ТВК в суді.

Відео дня

Рішення ТВК - це замовлення

Не ходив на січневе засідання і Роман Навроцький. На його думку, задля такого рішення ТВК - був задіяний великий ресурс.


- За звернення до партії по нашому відкликанню проголосувало 11 членів ТВК, - говорить він. - Причому, більша частина  з них матеріалів по моїй справі не бачила. Тому, вважаю, що рішення ТВК - це чітке політичне замовлення. Зі всіх мені дивна позиція “Укропу” та “Громадянської позиції”. Я вважав їх більш далекоглядними та справедливими, бо тримали майже рік позицію сторони закону, а тут...

Відстоювати свою позицію пан Навроцький також збирається через суд.  Позов він, як і його колеги, уже подали. 


 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • Герасимчук Ростислав

    Та пох на вас, всі ви однакові. Спочатку в вишаванках Богом клянетесь людям помагати, а потім гризетесь між собою як пси за той шмат, який з народу згрибаєте. Люди все життя по заробітках, дітей народжують, виховують з хабарями та приниженнями. Кожен хоче виїхати, щоб рожі ваші паскудні більше не бачити.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
10:10 У графік зупинки котелень у Тернополі внесли зміни 09:50 Святковий гастрономічний рай на Великодні свята від мережі магазинів «Смаколик» (новини компаній) 09:30 У Тернополі відбудеться марафон з писанкарства 09:01 26 квітня відключать газ в центрі Тернополя Від читача 17:01 Багаторічна співпраця ОЦЗ з газетою «Вільне життя» 08:05 Якою буде ціна на газ з 1 травня: є рішення «Нафтогазу» 22:03 Історичні будівлі та карти старого міста: які бронзові мініатюри є у Тернополі photo_camera 21:03 Що тернополяни покладуть до великоднього кошика та скільки готові витратити (ОПИТУВАННЯ) photo_camera 20:01 Жінка з Тернопільщини втратила 32 000 гривень, повіривши шахраям 19:00 У Кременецькому районі в результаті займання авто загинув 36-річний чоловік 18:42 У Тернополі збили 17-річного мотоцикліста: хлопця госпіталізували 18:00 Відбудеться зустріч з бойовим командиром із відомого батальйону «Вовки Да Вінчі» Олександром Ябчанкою 17:15 Не стало воїна з Тернопільщини Володимира Леськіва 17:00 Магазини побутової та цифрової техніки: Все для Вашого дому та офісу (партнерський проєкт) 16:30 На вулицях міста відновлюють дорожню розмітку на пішохідних переходах photo_camera 15:30 Куди піти, що подивитися у Тернополі 25-28 квітня 14:40 На Театральному майдані працює вакциальнький автобус: від яких хвороб можна щепитися photo_camera 14:00 Суд звільнив від покарання чоловіка, який ухилився від призову, бо він добровільно пішов служити у ЗСУ 13:32 У Страсну П'ятницю в Зарваниці відбудеться Хресна дорога 13:03 З квітами, прикрасами та стрічками: скільки коштують вербові букети на ринках Тернополя photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up