Без газу і світла: 5 простих десертів без духовки, плити і мікрохвильовки

Відсутність світла — не привід відмовлятися від смачних солодощів.
Деякі десерти можна приготувати взагалі без використання електричних приладів і газової плити. Вони не поступаються приготованим в духовці, і зроблять дні дорослих і дітей набагато солодшими, пише Уніан.
Шоколадний рулет з кокосом
- Печиво - 300 г.
- Вершкове масло - 150 г.
- Вода - 0,5 склянки.
- Цукор - 0,5 склянки.
- Какао-порошок - 3 ст. л.
- Цукрова пудра - 100 г.
- Кокосова стружка - 40 г.
Печиво подрібнити качалкою або поламати руками. Перемішати печиво з какао-порошком. У воді кімнатної температури розчинити цукрову пудру. Влити солодку воду до печива і розмішати до отримання густого тіста.
Вершкове масло залишити при кімнатній температурі, щоб воно розм'якшилося. Змішати масло з кокосовою стружкою і цукром, поки крем не стане однорідним.
Тісто розкачати в тонкий довгий пласт товщиною близько 5 мм. Краще робити це на харчовій плівці або пергаменті, оскільки тісто може липнути до столу. Змастити тісто кремом і загорнути в рулет. Поставити на годину в холодильник, на підвіконня або в інше холодне місце.
Шоколадна ковбаса
- Пісочне печиво - 200 г.
- Вершкове масло - 100 г.
- Волоські горіхи або арахіс - 80 г.
- Цукрова пудра - 90 г.
- Молоко жирне - 50 мл.
- Какао-порошок - 50 г.
Половину печива подрібнити качалкою в порошок, другу половину грубо нарізати або поламати руками. Порубати ножем горіхи. Залишити при кімнатній температурі масло і молоко.
У молоко кімнатної температури додати цукрову пудру і какао, потім вмішати шматочки м'якого масла і горіхи. Перемішати масу до однорідності. Потім додати обидві частини печива. Сформувати ковбаску, загорнути в харчову плівку і поставити в холодне місце для охолодження.
Цукерки «Рафаелло»
- Згущене молоко - 1 банка.
- Вершкове масло - 50 г.
- Кокосова стружка - 200.
- Мигдаль - 80 г.
- Ванільний цукор - 10 г.
- Коньяк за бажанням - 1 ч. л.
Згущене молоко змішати з м'яким вершковим маслом кімнатної температури. За бажанням влити трохи коньяку для вишуканого аромату. Додати звичайний і ванільний цукор. Залишити в холодному місці масу на день. Потім з загуслої маси сформувати кульки і вкласти всередину цукерок мигдаль. Щедро обваляти цукерки в кокосовій стружці.
Вафельний торт
- Вафельні коржі - 100 г.
- Варене згущене молоко - 600 г.
- Вершкове масло - 250 г.
Вафельний торт готується дуже просто. Масло заздалегідь дістаньте з холодильника і розм'якшіть до кімнатної температури. Перемішати згущене молоко з маслом до однорідності. Потім викласти торт шарами, змащуючи кремом кожен корж. Залишити торт в холодному місці на 4 години для просочення.
Якщо хочете приготувати менш солодкий десерт, приготуйте крем порівну зі згущеного молока і сметани.
Тістечко «Картопля»
- Печиво - 350 г.
- Згущене молоко - 200 г.
- Вершкове масло - 100 г.
- Молоко - 80 мл.
- Какао-порошок - 3 ст. л.
- Цукрова пудра - 2 ст. л.
Тістечко «Картопля» готується просто. Печиво подрібнити качалкою або розламати руками. Змішайте печиво зі згущеним молоком, м'яким вершковим маслом і молоком. Додати половину порошку какао і замісити густу масу.
З маси зліпити круглі кульки. Решту какао змішати з цукровою пудрою і в цій суміші обваляти «Картоплю». Також картоплю можна обваляти в кокосовій стружці.
Смачного!
Стежте за новинами Тернополя у Telegram.
Надія Глад