Осінній суп: як приготувати дуже смачний глінтвейн. Рецепти

Осінній суп: як приготувати дуже смачний глінтвейн. Рецепти

Глінтвейн прекрасно смакує у холодні осінні вечори. Цей напій створює особливу атмосферу.

Глінтвейн найчастіше готують у холодну пору року. Для нього підходить червоне сухе або напівсухе вино. Зрідка використовують для приготування біле вино.

Три рецепти глінтвейну

Класичний глінтвейн

Інгредієнти:

Відео дня
  • пляшка червоного вина,
  • 7 бутонів гвоздики,
  • 0,5 чайної ложки меленого мускатного горіха,
  • 1 столова ложка цукру,
  • 1/3 склянки води.

Гвоздику і мускатний горіх засипати у турку. Налити води, розмішати і довести суміш до кипіння. Коли почне кипіти, зменшити вогонь до мінімуму і проварити ще хвилину. Після цього відвар має настоятися 10-15 хвилин. Вино налити в каструлю і став на вогонь. Коли нагріється, вилити у нього вміст турки і додати цукор.

Добре перемішати і варити на повільному вогні до перших ознак закипання. Як тільки з'являться перші бульбашки, потрібно зняти глінтвейн з вогню і розлити по горнятках.

Кавовий глінтвейн

Інгредієнти:

  • пляшка червоного вина,
  • велика чашка чорної кави,
  • 150 грам цукру;
  • 100 грам коньяку.

Підігріти вино, поки вино вариться, в турці зварити каву. Коли вино нагріється, додати в нього каву і цукор і проварити ще пару хвилин на найменшому вогні, періодично помішуючи. В кінці варіння додати коньяк і розлити глінтвейн порційно.

Французький глінтвейн

  • пляшка червоного вина,
  • половинка лимона,
  • 150 г цукру,
  • 150 мл коньяку.

У каструлі підігріти вино, додати цукор. Вичавити сік з лимона, перемішати з вином. Кинути в каструлю лимонну шкірку і проварити в глінтвейні.

Наприкінці варіння вливаємо коньяк і вимикаємо вогонь. Дати глінтвейну настоятися 5 хвилин. 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up