Осінній суп: як приготувати дуже смачний глінтвейн. Рецепти
Глінтвейн прекрасно смакує у холодні осінні вечори. Цей напій створює особливу атмосферу.
Глінтвейн найчастіше готують у холодну пору року. Для нього підходить червоне сухе або напівсухе вино. Зрідка використовують для приготування біле вино.
Три рецепти глінтвейну
Класичний глінтвейн
Інгредієнти:
- пляшка червоного вина,
- 7 бутонів гвоздики,
- 0,5 чайної ложки меленого мускатного горіха,
- 1 столова ложка цукру,
- 1/3 склянки води.
Гвоздику і мускатний горіх засипати у турку. Налити води, розмішати і довести суміш до кипіння. Коли почне кипіти, зменшити вогонь до мінімуму і проварити ще хвилину. Після цього відвар має настоятися 10-15 хвилин. Вино налити в каструлю і став на вогонь. Коли нагріється, вилити у нього вміст турки і додати цукор.
Добре перемішати і варити на повільному вогні до перших ознак закипання. Як тільки з'являться перші бульбашки, потрібно зняти глінтвейн з вогню і розлити по горнятках.
Кавовий глінтвейн
Інгредієнти:
- пляшка червоного вина,
- велика чашка чорної кави,
- 150 грам цукру;
- 100 грам коньяку.
Підігріти вино, поки вино вариться, в турці зварити каву. Коли вино нагріється, додати в нього каву і цукор і проварити ще пару хвилин на найменшому вогні, періодично помішуючи. В кінці варіння додати коньяк і розлити глінтвейн порційно.
Французький глінтвейн
- пляшка червоного вина,
- половинка лимона,
- 150 г цукру,
- 150 мл коньяку.
У каструлі підігріти вино, додати цукор. Вичавити сік з лимона, перемішати з вином. Кинути в каструлю лимонну шкірку і проварити в глінтвейні.
Наприкінці варіння вливаємо коньяк і вимикаємо вогонь. Дати глінтвейну настоятися 5 хвилин.
Стежте за новинами Тернополя у Telegram.