Рецепти корисних страв з горіхами

Рецепти корисних страв з горіхами

Два рецепти ідеальних салатів з горіхами.

Горіхи надвичайно корисні для людського організму. Якщо ви не любите вживати їх як самостійний продукт, спробуйте поєднати у стравах. Корисно, смачно і швидко.

Салат з помідорами і тофу

Інгредієнти:

  • помідори невеликого розміру - 400 г
  • сир тофу - 200 г
  • червоний гострий перець (невеликий) - 1 шт. або за смаком
  • арахіс смажений - 100 г
  • петрушка - 1 невеликий пучок
  • італійська суміш трав - 1 ч.л.
  • оливкова олія - 2 ст.л.
  • лимонний сік - 2 ст.л. або за смаком
  • сіль - за смаком.

Відео дня

Помідори розрізати на 4-8 частин (залежно від розміру). Сир тофу порізати кубиками зі стороною 1 см. Зелень петрушки (без стебел) подрібнити ножем. Червоний гострий перець поздовжньо розрізати навпіл, очистити від насіння і тоненько нарізати півкільцями. В миску викласти підготовлені помідори, сир тофу, гострий перець, зелень петрушки і смажений арахіс. Добре посолити і перемішати. Додати приправу «Італійська суміш трав». Додати лимонний сік і оливкову олію. Все ретельно перемішати, при потребі досолити.

Салат з куркою, апельсином та фетою

Інгредієнти:

  • листковий салат - 1 качан (250 г)
  • куряче філе - 300 г
  • великий апельсин - 1 шт.
  • сир Фета - 100 г
  • грецький горіх (ядра) - 50 г
  • зелень петрушки (за бажанням) - 4-5 гілочок
  • мелений коріандр - 1 ч. л. або за смаком
  • сіль, чорний мелений перець - за смаком

Інгредієнти для заправки:

  • натуральний йогурт без наповнювачів - 8 ст. л.
  • рідкий мед - 2 ч. л.
  • діжонська гірчиця (лагідна) - 2 ч. л.

Куряче філе поздовжньо розрізати навпіл, з обох боків натерти сіллю, перцем та коріандром. На сковорідці розігріти невелику кількість соняшникової олії, викласти куряче філе і на середньому вогні смажити його по 7-8 хв. з кожного боку. Готове куряче філе нарізати невеликими шматками. Апельсин ретельно очистити від шкірки. Поздовжньо розрізати його дольками на 8 частин. Кожну частинку порізати невеликими шматками, як на фото. Ядра грецького горіха, помішуючи, обсмажити на сухій сковорідці до характерного запаху. 

Готуємо заправку. У невелику мисочку налити йогурт, додати гірчицю, мед і все ретельно перемішати до однорідного стану. Заправка готова. Чисте листя салату порвати руками і викласти в салатницю. Туди ж додати нарізане куряче філе, шматочки апельсину і підсмажені горіхи, які, за бажанням, можна трохи подрібнити. До салату додати половину заправки і акуратно перемішати. Салат викласти на порційні тарілки. Зверху викласти шматочки сиру Фета і полити заправкою, що залишилась. Салат з куркою, апельсином та Фетою готовий. 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up