Швидкі сніданки для дітей: корисно і смачно

Швидкі сніданки для дітей: корисно і смачно

Якщо у вас є школярі, ви точно щоранку задумуєтесь, чим їх нагодувати. Пропонуємо вам три рецепти швидкого, але корисного сніданку. 

Овочевий омлет 
Максимально швидко і смачно. Нам потрібно:

  • яйця - 1-2,

  • молоко - 2 ст.л,

  • овочі на вибір – 50 г,
  • сіль, перець за смаком, зелень

Відео дня


До яєць додати дві столові ложки молока, змішати, додати сіль, перець. Далі дрібно порізати улюблені овочі дитини та зелень і додати їх у страву. Якщо ж дитина не любить змішувати продукти, можна подати овочі і зелень окремо на вже готовий омлет. Налийте на сковорідку замість олії 4-5 ст.л. звичайної води. Накрийте омлет кришкою та залиште на плиті на 5-7 хв.

Омлет можна згорнути рулетом або млинцем. 

Оладки з медом

Для оладок нам треба:

  • 600 г борошна,
  • 1 яйце,
  • 400 мл води,
  • 50 г цукру,
  • щіпка солі,
  • 5 г сухих дріжджів.


Влийте у миску 20 мл теплої води, додайте дріжджі, цукор та сіль. Перемішайте вінчиком, щоб не було грудочок. Накрийте рушником і залиште в теплому місці на 10 хвилин. Якщо опару перетримати, то оладки вийдуть не пишними, а тонкими. Тож відразу, як тільки опара почала покриватися бульбашками, слід почати готувати тісто.

Збийте яйце. Додайте до нього опару, перемішайте. Влийте 200 мілілітрів води кімнатної температури, збийте. Поступово вводьте борошно, помішуючи. Тісто повинне вийти густим, тоді оладки будуть пишними. Накрийте тісто рушником і поставте в тепле місце на 40 хвилин. Опісля перемість тісто, знову накрийте рушником і залиште в теплому місці ще на годину. Коли тісто підійде, набирайте його вологою ложкою і смажте з обох сторін. Подавайте оладки зі сметаною, медом, варенням або ягодами.

Рисова запіканка 

Для приготування візьміть:

  • 200 г рису,
  •  мл води,
  • 150 мл молока,
  • 3 яйця (2 в тісто +1 для змащування),
  • 40 г цукру,
  • 1 ч. л. солі,
  • 30 г вершкового масла,
  • 1 ст. л. панірувальних сухарів,
  • 50 г родзинок,
  • 2 ст. л. сметани.

Рис добре промити, відварити 20 хвилин. Додати до нього кип’ячене молоко, цукор, сіль, ванілін. Проварити ще 3-5 хвилин на маленькому вогні. Охолодити приблизно до 60 градусів. Додати до рису яйця, розтоплене вершкове масло і родзинки (попередньо запарені). Гарно перемішати.

Форму змастити вершковим маслом, посипати сухарями. Рисову кашу рівномірно розподілити по формі. Яйце збити із сметаною, змастити цією сумішшю запіканку.

Пекти при 250 градусах 20 хвилин. Посипати цукровою пудрою. Подавати ще теплою.

 

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up