Смажимо пампушки. Ідеальні рецепти

Смажимо пампушки. Ідеальні рецепти

Невдовзі - Свята вечеря. В Україні традиційно готують пампушки. Пропонуємо рецепти, за якими готувати легко і в задоволення. 

Рецепт звичайних пампушків 

  • 0,5 л молока
  • 50 г дріжджів
  • 160 г розтопленого масла
  • 3 ст.л. олії
  • 10 ст.л. цукру
  • 6 жовтків
  • 2 ст.л. горілки
  • приблизно 1 кг борошна

Розчинити дріжджі у теплому молоці, додати розтоплене масло, олію, горілку, розтерті жовтки з цукром і просіяне борошно. Вимісити тісто, щоб відставало від руки, і поставити в тепле місце на 40 хв. 

Коли тісто добре підійде, сформувати пампухи - відщипнути шматочок тісто, розплескати на руці, покласти начинку і затягнути всі кінці пальцями, зробивши кульку. Покласти на дошку, посипану борошном, швом до низу і дати підійти 15-20 хв. Якщо начинка дуже волога, то краще смажити пампухи одразу.

Рецепт пампушків від Богдани Ниборак

  • ½ л молока
  • 100 г дріжджів пресованих
  • 1 скл. цукру
  • Ванільний цукор / ваніль
  • 10 яєць
  • 200 г масла несоленого
  • 10 г солі
  • 1 кг борошна + додатково для формування пампухів

Підігріти молоко. У ледь теплому молоці розчинити дріжджі, додати столову ложку цукру й столову ложку борошна.

Відео дня

Розтопити 200 г масла.

Відділити жовтки від білків. Жовтки збити з рештою цукру, додати ванільний цукор або есенцію. Окремо збити білки до піків.

До дріжджової суміші додати масло, жовтки, білки, акуратно замішати.

Додати просіяне борошно (1 кг, додавайте частинами), постійно помішуючи, та сіль. І вимішувати тісто 15 хвилин руками чи за допомогою кухонного комбайна. Тісто буде дуже ніжне, але має триматися купи.

У теплому місці залишити підходити, накривши рушничком. Коли тісто виросте вдвічі, акуратно обім’яти й дати вирости ще раз.

Тісто активно вбиратиме борошно, тому підсипайте його. Розкачати завтовшки приблизно 1—1,5 см й вирізати пампушки бажаного розміру. Якщо готуєте з начинкою, то в центрі викладаєте вишні чи інший наповнювач, збираєте пампух, як пиріжок, формуєте кульку й ставите підростати швом донизу. Головне, щоб наповнювач був густим. Пампухам дати підрости щонайменше вдвічі. І лише згодом смажити.

Пісні пампухи

  • Борошно - 5 склянок. 
  • Дріжджі сухі - 1 ст.л. 
  • Цукор - 3 ст.л. 
  • Сіль - 1/2 ч.л. 
  • Олія - 3 ст.л. 
  • Тепла вода - 2 склянки. 
  • Цукрова пудра

Борошно просіюємо, змішуємо з сухими інгредієнтами, поступово вливаємо олію та воду. Місимо м’яке тісто та ставимо його в тепле місце. Тісто має збільшитися в об’ємі в двічі. 

Трохи обминаємо тісто, розкачуємо тісто качалкою (товщина не менше – 2 см). Склянкою видавлюємо круглі памухи, можна (за бажання) всередині видавити дірочку маленькою скляночкою.

Готовим пампушкам даємо підійти в теплому місці 15 хвилин. У казані розігріваємо олію та смажимо на середньому вогні до золотистого кольору. 

Викладаємо пампухи на серветку, щоб стік зайвий жир. Холодні пампухи щедро посипаємо цукровою пудрою.

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up