Три оригінальні рецепти ароматного чаю

Перші дні осені видались прохолодними. А це означає, що настав сезон чаювання.
Пропонуємо вам три рецепти смачного чаю, якого захочеться ще.
Обліпиховий чай
Цей час подобається усім насамперед через свій яскраво-оранжевий колір. Смачної нотки додає кисло-солодкий смак. Разом з тим це корисний напій. Він відомий своїми протизапальними, імуностимулювальними та антиоксидантними властивостями. Обліпиховий чай можна пити як гарячим, так і охолодженим.
Інгредієнти
- склянка обліпихи;
- кілька щіпок чорного чаю;
- 2 ст. ложки меду;
- 500 мл води.
Спосіб приготування
- Ягоди промити і зробити пюре.
- Усі складники зʼєднати в чайнику.
- Закрити чайник і закутати його, щоб зберегти тепло. Залишити на 10–15 хвилин.
- Згодом процідити.
- Додати мед і розмішати.
Вітамінний чай з шипшиною і малиною
Інгредієнти
-
подрібнені плоди шипшини - 1 ст. л;
-
ягоди малини або чорної смородини - 1 ст. л;
-
листя кропиви - 1 ст. л;
-
вода - 250 мл;
-
цукор або мед за смаком.
Спосіб приготування
Підготувати суміш і засипати її в чайник, залити некрутим окропом. Згодом накрити кришкою або блюдцем, настоювати 30 хвилин, а потім за бажанням можна додати мед або цукор.
М'ятно-кардамоновий чай
Інгредієнти
- суха м'ята у листі;
- окріп
- 0,5 ч. л. кардамону.
Спосіб приготування
- Для приготування слід взяти 2 чайні ложки мʼяти, залити окропом.
- Дати настоятись 30 хвилин.
- Процідити через сито.
- Додати в чай половину чайної ложки кардамону. Готово.
Стежте за новинами Тернополя у Telegram.