Як зварити смачний та запашний узвар

Холодна пора року є ідеальною для приготування смачних узварів. Запашні компоти зі сушених фруктів не лише смачні, а й дуже корисні.
Пропонуємо вам рецепти, з якими ваш узвар вийде гарного кольору та з насиченим смаком.
Рецепт 1
Інгредієнти:
- вода - 3 л;
- яблука сушені - 200 г;
- груша сушена - 200 г;
- чорнослив - 100 г;
- родзинки - 100 г;
- мед - 4-5 ст. л.
Всі фрукти розкласти по окремих ємностей і ретельно промити. Залити теплою водою на 10 хвилин, злити воду і промити знову. Потім налити в каструлю 3 л води і додати сушені яблука. Включити середній вогонь на плиті. Через 5 хвилин додати у воду груші, потім ще через кілька хвилин додати родзинки і чорнослив. Довести узвар до кипіння і відразу вимкнути. У гарячий узвар додати мед за смаком.
Простий узвар з лимоном
Інгредієнти:
- вода - 3 л;
- суміш сухофруктів - 600 г;
- лимон - 1/3 шт.;
- цукор - 250 г (1 склянка).
Сухофрукти залити теплою водою і залишити на 20 хвилин, щоб вони злегка розм'якли. Злити воду і налити 3 л нової води. Поставити узвар на середній вогонь. Коли вода нагріється, всипати цукор. Його можна використовувати більше або менше на ваш смак. Після закипання додати в узвар цілу третину лимона і вимкнути вогонь. Залишити напій остигати під закритою кришкою.
Стежте за новинами Тернополя у Telegram.