Як зварити смачний та запашний узвар

Як зварити смачний та запашний узвар

Холодна пора року є ідеальною для приготування смачних узварів. Запашні компоти зі сушених фруктів не лише смачні, а й дуже корисні.

Пропонуємо вам рецепти, з якими ваш узвар вийде гарного кольору та з насиченим смаком.

Рецепт 1

Інгредієнти:

  • вода - 3 л;
  • яблука сушені - 200 г;
  • груша сушена - 200 г;
  • чорнослив - 100 г;
  • родзинки - 100 г;
  • мед - 4-5 ст. л.

Всі фрукти розкласти по окремих ємностей і ретельно промити. Залити теплою водою на 10 хвилин, злити воду і промити знову. Потім налити в каструлю 3 л води і додати сушені яблука. Включити середній вогонь на плиті. Через 5 хвилин додати у воду груші, потім ще через кілька хвилин додати родзинки і чорнослив. Довести узвар до кипіння і відразу вимкнути. У гарячий узвар додати мед за смаком.

Відео дня

Простий узвар з лимоном

Інгредієнти:

  • вода - 3 л;
  • суміш сухофруктів - 600 г;
  • лимон - 1/3 шт.;
  • цукор - 250 г (1 склянка).

Сухофрукти залити теплою водою і залишити на 20 хвилин, щоб вони злегка розм'якли. Злити воду і налити 3 л нової води. Поставити узвар на середній вогонь. Коли вода нагріється, всипати цукор. Його можна використовувати більше або менше на ваш смак. Після закипання додати в узвар цілу третину лимона і вимкнути вогонь. Залишити напій остигати під закритою кришкою.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up