Тернопільська веслувальниця Іванна Дяченко здобула на чемпіонаті України вісім нагород, п'ять із них — золоті

Тернопільська веслувальниця Іванна Дяченко здобула на чемпіонаті України вісім нагород, п'ять із них — золоті

Чемпіонат України з веслування на байдарках і каное відбувався з 8 до 12 вересня на водоймі Осташівського ставу в місті Умань на Черкащині.

Він приніс вихованці Тернопільської обласної школи вищої спортивної майстерності Іванці Дяченко вісім нагород, з яких п'ять золотих, одна срібна та дві бронзові.

Про це повідомляють в Управлінні молоді, спорту та іміджевих проектів Тернопільської обласної адміністрації.

Золоті нагороди Іванка Дяченко здобула в байдарці-одиночці та жіночій четвірці на дистанціях 200 та 500 метрів. Ще одне «золото» на рахунку нашої спортсменки у змішаному екіпажі байдарки-четвірки на 200 метрівці.

Відео дня

Срібна медаль Іванці дісталася у змішаному екіпажі байдарки-четвірки на 500 метрівці, а дві бронзові нагороди наша землячка здобула у змішаному екіпажі байдарки-двійки на 200- та 500-метровій дистанціях.

Цей чемпіонат став єдиним відбірковим стартом до національної команди, яка зможе здійснювати підготовку до наступного спортивного сезону, що стане головним у здобутті ліцензій на участь у літній Олімпіаді 2024 року у Парижі.

Додамо, що минулого тижня Іванка Дяченко повернулася з угорського міста Сегед, де на чемпіонаті світу серед молоді до 23 років посіла восьме місце у байдарці-одиночці на 200-метровій дистанції.

Наступним стартом цього року для нашої веслувальниці стане чемпіонат світу серед студентів, який з 18 до 20 вересня триватиме у польському місті Бидгощ.

Тренують спортсменку Анжела Дяченко та Володимир Гикавий.

До слова, у травні цього року спортсменка здобула перемогу у фіналі «В» в байдарці-одиночці на дистанції 200 метрів. Таким чином юна дівчина увійшла до десятки кращих спортсменок у світовому спринті.

 Читайте також:

У Кременці відбувся Чемпіонат України з санного спорту на санкороликах: результати змагань

Бережанська легкоатлетка Тетяна Когут виборола «срібло» на Чемпіонаті України

Тернополянка Софія Яцькова виборола «золото» на Чемпіонаті Європи з пляжного волейболу

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up