Тернополянин Віталій Мандзин – серед бронзових призерів Чемпіонату Європи

Тернополянин Віталій Мандзин – серед бронзових призерів Чемпіонату Європи

На юніорському Євро-2023 з біатлону українські спортсмени стали третіми у змішаній естафеті. Це перше в історії подібне досягнення наших біатлоністів.

Чемпіонат Європи з біатлону серед юніорів цими днями проходить у місті Мадона (Латвія). Тернопільщину на цій першості представляє вихованець обласної школи вищої спортивної майстерності Віталій Мандзин. Його тренер – Назарій Бурик.

Про це повідомляє Управління молоді, спорту та іміджевих проектів Тернопільської ОДА.

Разом з Віталієм гідне суперництво європейським лідерам у змішаній естафеті складали Степан Кінаш, Олександра Меркушина та Дарина Чалик. Наші спортсмени відчайдушно боролись на кожному етапі і буквально на лічених метрах не змогли утримати «срібло». На останньому етапі Дарина Чалик поступилась світовим лідеркам юніорського біатлону – Сарі Скатолло з Італії та Йоганні Пуфф з Німеччини.

Відео дня

За результатами снігової гонки, її переможцями стали італійці, на другому місці – німецька збірна, а бронзову медаль вибороли юніори з України.

Особливо приємно, що серед європейських лідерів такого специфічного виду спорту, як біатлон, закріпився студент факультету фізвиховання Тернопільського національного педагогічного університету імені В. Гнатюка Віталій Мандзин. І це не перший здобуток цього спортсмена на світових аренах. Ми писали про те, що 11 лютого збірна України з біатлону здобула другу медаль за день на етапі Юніорського кубка IBU в Хаанья (Естонія). Слідом за бронзою у жінок чоловіки здобули срібло в класичній естафеті, у складі призерів був і тернополянин Віталій Мандзин.

 

Читайте також:

Біатлоніст з Тернополя здобув «срібло» на Юніорському Кубку світу в Естонії

https://te.20minut.ua/Sport/biatlonist-z-ternopolya-zdobuv-sriblo-na-yuniorskomu-kubku-svitu-v-est-11767577.html

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up