Тернопільський драмтеатр закриє сезон прем’єрою комедії з двома зникненнями

Тернопільський драмтеатр закриє сезон прем’єрою комедії з двома зникненнями

Прем’єра комедії з двома зникненнями «Олена не прийшла додому» сучасного українського драматурга Олександра Володарського відбудеться у Тернопільському академічному обласному драматичному театрі ім. Т. Шевченка 9, 13, 15, 16, 20 та 23 червня.

Виставу вже вдруге поставив заслужений діяч мистецтв України режисер Тернопільського драмтеатру В’ячеслав Жила. Вперше прем’єру цієї комедії побачили першого березня цього року у виконанні акторів Черкаського академічного обласного українського музично-драматичного театру ім. Т. Шевченка. У Черкасах вона пройшла з неабияким аншлагом.

У Тернополі над постановкою працювали упродовж трьох місяців. У комедії із двома зникненнями, тобто двома різними історіями про Олену, задіяна більшість акторів молодшого складу.

Відео дня

Ролі зведених сестер Саші та Ані виконують актриси Олена Складан-Демчук і Оксана Яцишин.

–          Наша мати Олена пішла шукати своє щастя, – розповідає Оксана Яцишин, яка грає молодшу доньку – вагітну Аню. – Вона вважає, що ми вже дорослі і можемо самі собі дати раду, хоча насправді не можемо.

Олена Складан-Демчук (у виставі старша донька Олени вегетаріанка Саша) каже, що в неї ніколи не було ні брата, ні сестри, тож вона завжди мріяла мати хоча б когось одного, щоби дружити, сваритися-миритися тощо, тож у виставі актриса нарешті відчула, як це мати сестричку.

Народна артистка України Наталія Лемішка грає роль бабусі Олени. Вона бореться за щастя своєї онуки, і, навіть, трохи конфліктує з батьками останньої.

–          Для мене у постановці моя внучка – колежанка і ми з нею трохи змовниці, – каже актриса. – Я втілюю Тетяну Сергіївну – своєрідний збірний образ сучасних бабусь, які, як каже мій чоловік, неба прихилили би своїм дітям, а особливо онукам.

Актору Сергію Бачику дісталася роль єврея Йосі. Він закоханий в Олену ще зі школи, тож дізнавшись, що жінка його мрії має намір приїхати до нього в Ізраїль, він того ж дня прибуває в Україну і, не вагаючись, готовий забрати із собою не лише Олену, а й двох її доньок.

–          Мій персонаж виконує свій обов’язок – завоювати серце жінки, до якої має неабияке почуття, – каже пан Сергій. – Він розуміє, що в нього на це дуже мало шансів. Тож саме в цьому полягає його особиста драма.

Зрештою головна героїня зустрічає своє омріяне кохання – військового Ігоря.

–          У мене у виставі невеликий щемливий епізод, тому що військова тема зараз дуже актуальна і болюча, – каже виконавець ролі Ігоря – актор Євген Лацік. – Але попри все ми таки любимо і віримо в чудо. Тож, як каже мій персонаж, найбільше щастя і радість на землі – це любов. Важливо це диво не пропустити у своєму житті.

Одна із виконавець ролі Олени актриса Алла Кулішевська додає, що її героїня, як і кожна жінка, мріє віднайти те своє жіноче щастя, від якого метелики в животі, і незалежно від віку все ж хоче бути щасливою і коханою.

Головна ідея даної комедії – донести глядачам думку про те, що щастя поруч, а найголовніше в житті – це любов.

–          Це вистава про кохання, про любов, про несподівані зустрічі, які в нас в житті відбуваються, – каже заслужений діяч мистецтв України режисер-постановник Тернопільського академічного драмтеатру В’ячеслав Жила. –  Часом вона смішна, часом щемлива, тому що на сцені є побутовий шар і фантастичний. Ми іноді забуваємо, що щастя поруч із нами.

Довідка

Автор п’єси «Олена …не прийшла додому» – київський драматург і сценарист Олександр Володарський. Його твори, мініатюри, монологи у виконанні Марії Миронової, Олександра Менакера, Аркадія Райкіна та сучасних гумористів і пародистів, змушують глядача сміятися вже багато років. У творчому доробку митця – п’єси « Людовик і фрейліна», «Мільйон за родимку», «Вредна Настя», сценарій мультфільму «Ішов трамвай 9-ий номер», який отримав приз «Срібний Ведмідь» на Берлінському кінофестивалі в 2002 році.

Режисер-постановник комедії з двома зникненнями «Олена не прийшла додому» – заслужений діяч мистецтв України В’ячеслав Жила.

У виставі звучать авторські пісні Сергія Боброва.

Сценографія та костюми – заслужений художник України Григорій Лоїк.

Режисер з пластики – Дмитро Татарінов.

Асистент режисера – народний артист України Іван Ляховський. Він же переклав п’єсу українською мовою.

Студійний запис – Олександр Чикалов.

Виставу ведуть – Віталій Луговий, Юрій Черненко.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
09:01 Тимчасове відключать газ в центральній частині Тернополя 08:05 Якою буде ціна на газ з 1 травня: є рішення «Нафтогазу» 22:03 Історичні будівлі та карти старого міста: які бронзові мініатюри є у Тернополі photo_camera 21:03 Що тернополяни покладуть до великоднього кошика та скільки готові витратити (ОПИТУВАННЯ) photo_camera Від читача 17:01 Багаторічна співпраця ОЦЗ з газетою «Вільне життя» 20:01 Жінка з Тернопільщини втратила 32 000 гривень, повіривши шахраям 19:00 У Кременецькому районі в результаті займання авто загинув 36-річний чоловік 18:42 У Тернополі збили 17-річного мотоцикліста: хлопця госпіталізували 18:00 Відбудеться зустріч з бойовим командиром із відомого батальйону «Вовки Да Вінчі» Олександром Ябчанкою 17:15 Не стало воїна з Тернопільщини Володимира Леськіва 17:00 Магазини побутової та цифрової техніки: Все для Вашого дому та офісу (партнерський проєкт) 16:30 На вулицях міста відновлюють дорожню розмітку на пішохідних переходах photo_camera 15:30 Куди піти, що подивитися у Тернополі 25-28 квітня 14:40 На Театральному майдані працює вакциальнький автобус: від яких хвороб можна щепитися photo_camera 14:00 Суд звільнив від покарання чоловіка, який ухилився від призову, бо він добровільно пішов служити у ЗСУ 13:32 У Страсну П'ятницю в Зарваниці відбудеться Хресна дорога 13:03 З квітами, прикрасами та стрічками: скільки коштують вербові букети на ринках Тернополя photo_camera 12:15 Помер колишній головний тренер тернопільської «Ниви» 11:35 У Тернополі збільшили кількість тролейбусів та автобусів до кладовищ на Великодні свята 11:00 За забиття брата до смерті обвинувачують чоловіка з Тернопільського району
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up