У Тернополі – прем’єра вистави про стовідсоткову віру

У Тернополі – прем’єра вистави про стовідсоткову віру

З’ясувати для себе, хто такий той вуйцьо з крилами – янгол небесний, експеримент якогось хірурга чи просто ідіот? Розгадати загадку невідомої істоти і мету її появи на землі допоможе притча-комедія «Вуйцьо з крилами», прем’єра якої відбудеться у Тернопільському драмтеатрі ім. Т. Шевченка 27, 28, 30, 31 березня, а також 3, 6 14 квітня. Вартість квитків 80 грн.

Герої п’єси сучасного українського драматурга Олександра Гавроша, обтяжені буденними бажаннями, потрапляючи у дивовижні комедійні ситуації, так і залишаються безкрилими. Лише віра чистої дитячої душі творить диво.

  • Коли мені до рук потрапила п’єса письменника з Ужгорода Олександра Гавроша, вона мене страшенно зачепила, бо в ній є душа, – каже режисер-постановник, народний артист України Олег Мосійчук. –  Драматург узяв матеріал у Маркеса «Старигань з великими крилами» і переніс героїв на Прикарпаття, до нас сьогоднішніх, із нашими проблемами і болями. А ці проблеми тільки від того, що ми так живемо.

Відео дня

У притчі-комедії гарно виписані різні суспільні прошарки – представники сучасної влади, медицини, культури тощо. Дуже яскраво окреслені характери, цікавий сюжет. Тут все настільки геніально і просто, що глядачі впізнають і себе в тих персонажах.

  • Мені хотілося, щоб був зоровий ряд вистави, – додає режисер-постановник. – У старому занедбаному млині поселилися головні герої. Жорна вже давно не мололи і цей ангел, який впав на сільське подвір’я, змусив крутитися світ, змусив міняти світогляд тих персонажів, які з ним зустрічалися. А ще я дуже прагнув, щоб на сцені була стовідсоткова життєва правда. В образі головного героя Івана, роль якого виконує артист Микола Бажанов, є та людина, в якої обрубані крила.

У виставі задіяний практично весь творчий склад театру. Над постановкою працювали два місяці. До того займалися сценографією, музичним оформленням, пластичним вирішенням.

  • Янгол – це віра, – каже Олег Мосійчук. – Тому це вистава про стовідсоткову віру. Якщо вона є, значить у світі творяться дива. Янгол в нас дуже світлий. Йому протистоїть суспільний ряд персонажів, ворожка Моргіта, яка входить у конфлікт із ним.

Роль невідомого з крилами грає актор театру Євген Лацік. Його персонаж говорить «небесною мовою». Янголу важко збагнути, де він, хто ті люди, які його оточують, для чого він потрапив у їхнє середовище.

  • Ми всі віримо в диво, – каже Євген Лацік. – Моя роль є у виставі проявом того чуда. Янгол спонукає всіх інших персонажів замислитися над тим, що відбувається навколо, над їхнім життям, змінити щось у собі, повірити в диво.

На сцені поруч із Євгеном Лаціком грає колишня його студентка Оксана Яцишин.

  • Я дуже тішуся, що маю таку роль, – каже молода актриса. – Переживаю її всередині себе. Моя героїня Христинка – це дівчинка на інвалідному візку, яка одна-єдина з усіх щиро вірить ангелу від початку і до кінця. Вона мріє ходити, але понад усе прагне, щоб ангел полетів.

До речі, рік тому першу постановку вистави «Вуйцьо з крилами» здійснив Закарпатський театр. На прем’єру до Тернополя завітає автор п’єси Олександр Гаврош.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
21:02 Як тернополянам оформити субсидію через «Дію»? Перевірили «20 хвилин» 20:15 Суд визнав депутата Тернопільської обласної ради Любомира Крупу загиблим на війні photo_camera 20:00 Артилерія, авіація і не тільки: росіяни посилюють обстріли Сумської області, — ЗСУ 18:35 Які культурні заходи цього тижня проведуть у бібілотеках Тернополя Від читача 11:20 Благодійний концерт за участю гуртів "Дивний простір" та "Spalah" 17:03 Як поповники файну карту через додаток е-Тернопіль: «20 хвилин» перевірили photo_camera 16:45 На Тернопільщині чоловік збирав гроші під виглядом лікування дітей і військових — поліція photo_camera 15:49 Розпочинаємо тиждень з передачі 30 дронів FPV SAG 7/IX на фронт - Сергій Надал (пресслужба Тернопільської міської ради) 15:00 «За малюнками приховані біль і втрати»: військові під час реабілітації намалювали картини (ФОТО) photo_camera 14:20 У Тернополі відбудуться «Дні кіно від ТРО» 13:31 У Тернополі продають перші вербові котики: де придбати та скільки коштують 13:00 180 тисяч гривень за зняття «поробів» віддала «ворожці» жінка з Тернопільського району 12:30 Квитки розкупили на кілька сеансів наперед: Тернопіль відвідали актори фільму за повістю Кузьми Скрябіна play_circle_filled photo_camera 11:47 На проспекті Бандери зіткнулися два автомобілі: один водій втік 11:25 МОЗ оновило рекомендації щодо проведення щеплень вакциною проти COVID-19 для первинної вакцинації 11:00 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (новини компаній) 10:00 На Тернопільщині зросла захворюваність на ГРВІ та грип 09:15 У Церквах східної традиції розпочався Великий піст 08:46 18 березня у Тернополі відключили світло за однією адресою 08:05 У Підволочиську чоловік продавав перероблений пістолет play_circle_filled photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up