Частіше займайтесь сексом: як зберегти чоловічу силу та жіноче бажання

Частіше займайтесь сексом: як зберегти чоловічу силу та жіноче бажання
  • Проблеми сексуального характеру можуть турбувати чоловіків та жінок різного віку. Ця тема настільки делікатна, що часом чоловік боїться сказати про негаразди своїй дружині та навпаки. Експерти розповіли про причини відсутності бажання та як цьому зарадити.
  • Сьогодні, 4 вересня — Всесвітній день сексуального здоров'я.

Для початку ми відверто запитали у кількох представників різної статі, чи доводилося їм коли-небудь відчувати дискомфорт у ліжку та з чим це пов’язано.

- Раніше таких проблем не було. А коли народилася дитина, інтиму стало менше. Я настільки втомлююся біля сина, що нема ніякого бажання до пристрасті, - зізнається Ольга.

Втома, одноманітність та звичка – те, що виокремлюють жінки у розмові про сексуальне бажання.

Відео дня

- Певно, ми вже занадто «приїлися», - каже Ірина. – Я люблю чоловіка, але не відчуваю до нього такого сильного бажання, як за 10 років до подружнього життя.

Чоловіки «списують» невдачі на втому, вік і гормональні проблеми.

- Мені 45, сила вже далеко не та, що раніше. Уже немолодий, - наголошує Андрій.

Та і в молодших часом є проблеми з потенцією.

- Таке трапляється, хоч і рідко. Не знаю, у чому причина. Певно, у всіх чоловіків буває, - говорить Олександр.

Чоловіки: не варто ставити на собі хрест

Розберемося, що формує бажання та силу у чоловіків та жінок, а також – як можна позбутися проблем сексуального характеру.

Не варто ставити на собі хрест і гадати, що без сексу можна прожити, чи бігти шукати нові стосунки у сподіванні на сильніше збудження. Адже сексуальна дисфункція стосується і фізичного здоров’я, і психічного, написала на своїй сторінці у Facebook колишня в.о. глави МОЗ Уляна Супрун.

Повна еректильна дисфункція у чоловіків буває досить рідко — внаслідок радикального видалення простати. У більшості випадків йдеться про часткову дисфункцію, наголошує вона. Сексуальне збудження залежить від роботи мозку, гормонів, від того, що людина бачить, чує, відчуває та нюхає, від роботи серця, судин та м’язів. Щось із цього може порушитися, і в результаті не настане належне розширення судин в печеристих тілах пенісу. Ерекція може погіршуватися із віком, але він не є причиною, натомість лікування еректильної дисфункції можливо в будь-якому віці.

Що може погіршувати ерекцію

Уляна Супрун наводить основний перелік того, що може погіршувати ерекцію. Еректильна дисфункція — це один із перших передвісників серцево-судинних хвороб. Зміни лібідо та здатності збуджуватися супроводжують і депресивні розлади і в жінок, і в чоловіків. І що менш інтенсивне сексуальне життя, то гіршою стає ерекція та здатність її утримувати. Зайва вага (індекс маси тіла понад 25) та діабет 2 типу роблять свій внесок і в проблеми з ерекцією, і в серцево-судинні хвороби.

- Критичним є вісцеральне ожиріння — тобто відкладання жиру не під шкірою, а між внутрішніми органами. Гормональні порушення (гіпогонадизм, порушення роботи щитоподібної залози, або надлишок пролактину через пухлину), - перераховує причини Уляна Супрун. – Куріння, зловживання алкоголем — як безпосередньо перед невдалим сексом, так і хронічно. Особливо із еректильною дисфункцією пов’язана алкогольна хвороба печінки, а також неврологічні порушення через алкоголізм.

Стрес і відсутність сексу

Однієї з причин, яка впливає на потенцію чоловіка може бути така недуга, як простатит. Вона вражає всіх, незалежно від віку. І вчасно поставлений діагноз та комплексне лікування є вирішальними факторами у боротьбі з простатитом, говорить лікар-уролог міської лікарні №2 Володимир Глинський.

- Запалення передміхурової залози провокують різні фактори, - говорить лікар. – Одна з причин – це застійні явища в кровоносних судинах, що постачають кров до залози. Таке явище може виникнути при тривалій сидячій роботі. Іншою причиною може бути порушення сексуального життя, особливо, якщо воно не регулярне. Найчастіше провокують розвиток простатиту інфекції, що передаються статевим шляхом. Це: гонорея, трихомонада, хламідія, мікоплазма, уероплазма. Інколи причиною виникнення хвороби можуть бути грам-негативні бактерії, тобто ті, що не передаються статевим шляхом. Приміром, досить поширеним збудником захворювання є кишкова паличка.

Крім хвороб, еректильну дисфункцію можуть спричиняти також ліки, зокрема: препарати, що приймають при гіпертензії; антидепресанти; транквілізатори і рецептурні седативні засоби.

Серед психологічних причин - страх, що не буде ерекціі, тривожність. Почуття провини через свою потенцію чи щось інше (подружні зради, наприклад). Низька самооцінка, життєва криза, завищені очікування щодо себе чи партнерки. Тривала відсутність сексуального життя і мастурбації також призводить до погіршення потенції.

Жінки: гормони і перевтома

Як у чоловіків, так і жінок, абсолютна відсутність статевого потягу – досить рідкісна патологія, яку називають фригідністю, а от зниження лібідо у жінок – явище досить часте, розповідає акушер-гінеколог Оксана Швець.  Перевантаження на роботі, відсутність повноцінного відпочинку і недолік фізичної активності, шкідливі звички,  – усе це негативно позначається на фізичному стані, зокрема, на якості статевого життя.

- Зниження статевого потягу може бути пов’язане із порушення в роботі організму. Це можуть бути: патології органів малого тазу, захворювання залоз внутрішньої секреції, хвороби серця і судин, патології печінки та сечовивідних шляхів. Прийом деяких ліків (антипсихотропних засобів, контрацептивної продукції), шкідливі звички також можуть. На лібідо суттєво вливають і естрогени – жіночі статеві гормони, які продукуються у яєчниках. Від їх концентрації і залежить пристрасність та сексуальне бажання жінки. Рівень же естрогенів має непостійний характер, він коливається в залежності від фаз менструації. Вироблення жіночих статевих гормонів також знижується в клімактеричний період – час гормональної перебудови організму, коли яєчники практично перестають функціонувати.  На сексуальний потяг жінок величезний вплив справляє і тестостерон – чоловічий статевий гормон, який у невеликій кількості виробляється жіночим організмом. Часом при вживанні протизаплідних гормональних засобів спостерігається зниження тестостерону в жіночому організмі, і, як наслідок, сексуальної активності. Лібідо жінки також може знижуватися у післяпологовий період, - пояснює лікар.

Ретельний огляд у гінеколога та ендокринолога допоможе жінці нормалізувати гормональний фон, а відповідно, і вирішити питання зі зниженням лібідо, наголошує Оксана Швець.

Як вирішити проблему?

Парі варто звернутися до сексопатолога та/чи сексолога по консультацію.

- Нормалізувати вагу, сон, активність, харчування, покинути курити, а пити лише трохи та інколи. Є медичні стимулятори, але їх можна приймати лише з дозволу лікаря. Якщо проблеми з гормонами чи депресією, то усувати потрібно першопричину. НЕ рекомендуємо вживати БАДи, адже в них часто є токсичні та заборонені компоненти, - радить Уляна Супрун. - Піклуйтеся про здоров’я серця і судин. Ви можете дізнатися ключові показники: виміряти тиск, зробити кардіограму, дізнатися рівень холестеролу, індекс маси тіла та окружність талії (вісцеральний жир). Будьте фізично активними. Щотижня дві з половиною години слід витрачати на аеробні та силові вправи. Не куріть і не вейпіть. Кальяни теж оминайте. Споживайте алкоголь помірно, а краще облиште.

Для жінок корисним доповненням до секс-терапії будуть вправи з розвитку лонно-куприкової мускулатури –  відомі вправи Кегеля. Вони допомагають покращити тонус інтимних м’язів.  Досить важливим елементом лікування  є правильно підібраний раціон харчування та стабільний емоційний фон у стосунках з партнером.

Як уникнути інтимних проблем:

  • Нормалізуйте вагу.
  • Сон – 8 годин.
  • Дбайте про здорове харчування.
  • Піклуйтеся про здоров’я серця і судин.
  • Займайтесь спортом – мінімум 2,5 год. на тиждень.
  • Не куріть і не вейпіть.
  • Помірно вживайте алкоголь, або відмовтесь від нього.
  • Позбудьтеся депресії.
  • Обійматесь та цілуйтесь частіше.
  • Дбайте про позитивні емоції.
  • Частіше займайтеся сексом.

 

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (19)
  • тарас

    якщо вже крокодилиха супрун дає поради щодо "сексу"....
  • David Starr

    Мені б ваші проблеми, тут би навпаки щось прийняти, щоб менше хотіти і могти )

    Саша Крест reply David Starr

    гарно бути молодим!!! не зупиняйтесь!

    Ігор Дуда reply Саша Крест

    Привіт, довічно клаповухому і - молодому!
    Тобі я, бидло, принагідно хочу нагадати,
    Що перша жінка тебе "попросила" з дому
    І захотіла на старого поміняти,
    До того ж - ще й на "алкаша",
    Ось яка, саша, по французьки, в тебе вийшла "paracha",
    Тепер ти, можеш оцінить свій дебілізм незмінний,
    Якщо тобі знайшли аж отаку заміну

    Олена Тимощук reply Ігор Дуда

    Ігор Дуда, вам не соромно оце все весь час писати? Ви там комусь наставили роги і тішитися? Занизько. Так та людина має радіти, що так сталося. Та людина позбулася з вашою допомогою гулящої жінки, проститутки по суті. Так ви ж до того ще й визнаєте, що ви - "алкаш". Господи збережи. Ліпше відразу щоб отаке сталося, ніж потім мучитися усе життя. Щастя вам з тою простиГосподи. Маєте діточок з нею? Бідні дітки з таким "татком алкашом" і мамочкою з слабким передком.

    Сергій Марків reply Олена Тимощук

    Дуже правильно написано. Особливо про слабкий передок. Розвелося цих блядів до чорта. Краще раніше розбігтися, це правда. Ну а блядюга завжди буде виправдовувати свій вибір. Навіть, вибір алкаша. Обливати лайном все, що стосується попереднього хлопа. Але все це - поки алкаш себе не покаже. Там все зміниться. Так що повністю вас підтримую, Олено. Тій людині, як Бог дорогу перейшов. Позбувся бляді.

    Ігор Дуда reply Олена Тимощук

    "олено", ти настав собі хоч 1000 плюсів
    і хоч в екстазі вистрибни з бюстгальтера й трусів -
    залишишся такою ж "сашакресто-боткою",
    Як він - немитою дебіло-ідіоткою
  • Оксана

    А я на роботі так затрахуюсь що вже вдома нехочу нічого.

    Саша Крест reply Оксана

    та вже так не затрахуйтесь... лишіть шось там і для дому...)))
  • кобра

    Жінка нехоче сексу після родів

    Саша Крест reply кобра

    ще й як хоче... повір, друже... після родів навіть більше... наздоганяє втрачене...

keyboard_arrow_up