Хто має бути зверху: чоловік чи жінка?

Хто має бути зверху: чоловік чи жінка?

Між жінками і чоловіками часто точаться дискусії щодо того, хто зверху, а хто знизу у плані верховенства у стосунках. Сучасний світ диктує нові правила гри, тож дуже часто чоловіки починають виконувати жіночі функції і навпаки.

Сьогодні уже небагатьох здивує той факт, що жінка займає керівну посаду, залишаючи далеко позаду чоловіків. Але часто жіноча ініціативність настільки зашкалює, що навіть удома з рідними вона намагається в усьому диктувати свої правила гри. І нічим добрим це не закінчується.

Героїні нашого матеріалу достатньо відомі в Тернополі. Вони - успішні жінки, і кожна з них має своє бачення, як жінці-керівнику чи тій, яка має активну громадянську позицію та досягла успіхів у своїй сфері діяльності, вибудувати щасливе особисте життя.

"Чоловіки бояться сильних жінок"

Світлана Чернецька у свої двадцять шість років стала головним редактором газети «RIA плюс». Про свою посаду вона не звикла говорити голосно. Жінка, посміхаючись, каже, що вона - «лідер і керівник не за власним бажанням, а за обставинами». Як би скромно Світлана не говорила про свої професійні досягнення, одне зрозуміло точно: вона - управлінець, а отже, мусить бути сильною. Керівник визнає, що управлінська посада накладає відбиток на характер, робить людину жорсткішою.

Відео дня

- У приватному житті я беру на себе ініціативу лише тоді, коли дуже потрібно, але тепер ініціативність  входить до моїх безпосередніх робочих обов'язків, тому змушена щодня брати особисту відповідальність за безліч важливих рішень, - додає вона.

 – Насправді я не хочу бути настільки сильною. Я зовсім не проти говорити про сукні і зачіски, про книги і серіали, ходити у салони краси та на шопінг. Я на маю все власний погляд, але не завжди хочу приймати рішення. Я не проти покластися на мудрого чоловіка у вирішенні багатьох життєвих питань. Але проблема в тому, що дуже бракує таких чоловіків, яких хочеться слухати, яким можна довіритись і за якими можна почуватися, як за фортечним муром. Я завжди готова йти на компроміси і навіть підкорятись, якщо це мудре керівництво. Тому я хочу, щоб мій чоловік був кращим за мене в усьому. Щоб я могла розслабитись і віддати йому право керувати.

За словами Світлани, вона не є завзятою кар'єристкою і ніколи не виносила на перший план роботу.

- Чоловіків чомусь лякає спілкування із сильними жінками, - продовжує співрозмовниця. - Ну хіба дружити - ось це вони роблять залюбки. Мій давній друг колись казав: "Я тебе люблю, а от зі своєю дівчиною просто зустрічаюся. З тобою не буду, бо поруч із тобою треба відповідати стандартам - бути розумним, дотепним, прибирати за собою шкарпетки і заробляти гроші. А вона мене любить і тоді, коли я цілими днями "зависаю" у соцмережах, лежу у брудних шортах на чистому ліжку і сміюся з тупих приколів. Тому краще будемо дружити". Чоловіки не проти довіряти таємниці сильним та вольовим представницям протилежної статі. Але будувати з ними сім'ю, як я зрозуміла, вони не поспішають.

Дім для жінки - її аскета

Талановита тернопільська художниця та громадська активістка Олеся Гудима, яка нещодавно втретє стала мамою, вірить, що успішна жінка - та, яка знайшла своє покликання і при цьому повністю реалізувалася у власному домі.

- Дім для жінки - ніби її аскета, саме там вона повинна проявляти свою цілеспрямованість та активність, - каже Олеся. - Жінці може бути набагато легше стати директором банку чи обіймати якусь іншу керівну посаду. Вона може отримувати від цього колосальне задоволення. Та якщо вона удома досягне успіхів, зуміє розкритися там сповна, то обов'язково досягне грандіозних результатів у тій сфері, яка її цікавить.

На переконання співрозмовниці, чим довше жінка перебуває поза домівкою, на роботі, тим самостійнішою вона зрештою є.

- Саме жінка створює атмосферу сімейного вогнища, енергетичні кола, у яких вона росте, - продовжує співрозмовниця. - Якщо у господині поганий настрій, то цей негатив відчувають усі, хто живе у цьому домі. Природа жінки - бути ніжною, чутливою. Наскільки сильно вона віддаватиме свою любов чоловікові, настільки вона отримає від нього.

Художниця впевнена, якщо жінка піклується про тварин, людей похилого віку, або тих, хто потребує допомоги і милосердя, вона стає щасливішою. Така особа завжди притягуватиме інтерес протилежної статі.

- Вона демонструє свої найкращі якості, але не заради демонстрації, а тому що вона така є, - каже Олеся. - Успішна жінка - успішна в усьому. Вона не повинна допускати негатив до свого серця, тіла та душі.

Щастя - у звичайних дрібницях

Жінка каже, що вона хотіла реалізуватися ще у чомусь, окрім ролі мами. Але з часом зрозуміла, що щастя насправді криється не у великих професійних здобутках, а у звичайних дрібницях, на які ми не завжди звертаємо увагу.

- Домашні справи видаються одноманітними, вони виснажують, але водночас гагартовують нашу силу духу, - наголошує тернополянка. - Жінками народжуються ті душі, які готові бути ніжними. Натомість чоловіки повинні бути готовими «йти на полювання», вчитися бути сильними, знаходити правильні рішення у складних життєвих ситуаціях.

Приблизно такої ж думки і місцева поетеса, автор багатьох дитячих книжок Надія Гербіш.

- Для мене пріоритет – сім'я, мені часто важче вирватися на роботу, ніж навпаки, - каже вона. - Хоча я дуже щаслива, бо чоловік мене підтримує у всіх моїх починаннях і я маю змогу займатися ще й тим, що люблю. Через домашні справи та догляд за маленькою донечкою мені доводиться відмовлятися від цікавих поїздок за кордон. Але я не шкодую. Адже саме вдома, поруч із близькими, – моя найбільша радість.

Надія не проти, аби чоловік був головою родини. Їй комфортно, коли її коханий бере на себе відповідальність.

 

Антоніна БОГАЧУК, психолог:

- Якщо жінка заробляє більше, ніж чоловік, це суттєво б'є по його самооцінці. Доволі часто в таких ситуаціях чоловік намагається знайти свій простір, починає зраджувати з іншою жінкою, щоб хоча б якось компенсувати свій «програш». У принципі, для жінки завжди має бути на першому місці або робота, або сім'я. Адже саме представниці прекрасної статі відповідають за психологічний клімат удома, створюють атмосферу затишку і комфорту. Якщо жінка на перший план виносить роботу, то в сім'ї вона навряд чи буде щасливою. Хіба якщо родина не має для неї особливого значення.

У чоловіків по-іншому. Якщо він успішний на роботі, то і вдома в нього зазвичай усе добре. Адже від природи чоловік - годувальник. А отже, має бути успішним, щоб утримувати свою сім’ю.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (3)
  • David Starr

    Якщо жінка хоче бути щасливою - на першому місці у неї має бути чоловік(а у нього - жінка), а не робота чи діти. На жаль, у нас цього не розуміють, тому й така катастрофічна статистика розлучень.

    Петро Білецький reply David Starr

    Шось я бачу ви дуже темний в цьому питанні. https://www.youtube.com/user/midane100

    David Starr reply Петро Білецький

    Туфта.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:01 «У ногу прилетів осколок боєприпаса»: 47-річний захисник з ампутацією проходить реабілітацію у Тернополі 21:03 Мрію повернутия до Тернополя: де зараз американський співак який виступав у центрі міста play_circle_filled photo_camera 20:01 У Тернопільському музеї влаштували Великодню майстерню photo_camera 19:00 По 15 років тюрми присудили трьом депутатам держдуми Від читача 13:58 На платформі Мегого вийшов короткометражний фільм Віталія Кікотя «Сумні портрети». 18:15 На «Дружбі» ремонтують аварійні сходи: що змінилося? 17:33 Як в Україні буде відбуватись мобілізація ув'язнених. Пояснює юрист 16:50 Неймовірні магнолії та сакури розквіли в Кременецькому ботанічному саду. Як туди дістатись photo_camera 16:10 У Тернополі засудили екскерівника податкової та його сина, які вимагали 40 тисяч доларів неіснуючого боргу 15:35 В Україні презентували законопроект про відбудову та відновлення 14:53 Видання «20 хвилин» на мапі рекомендованих медіа в Україні. Читайте лише перевірені факти! photo_camera 14:30 Ветерани та ВПО можуть скористатись безкоштовною послугою переїзду в Україні (Новини компаній) 14:17 На Тернопільщині — штормове попередження 13:45 У Тернополі виділили майже 2,6 млн гривень на техніку для школярів 13:08 У Тернополі зустріли колону «На щиті» із полеглим Героєм Василем Друзюком (ВІДЕО ДНЯ) play_circle_filled photo_camera 12:40 У Тернополі пенсіонерка травмувалась в маршрутці, коли водій раптово пригальмував 12:05 Суддю не каратимуть за перевищення швидкості, а тернопільського поліцейського, який його зупинив — звільнили 11:25 У Тернополі водійка на LEXUS в'їхала у перешкоду прямо перед відділком поліції. Була напідпитку 10:50 У Ланівцях зустрічатимуть кортеж «На Щиті»: загинув Герой Василь Друзюк 10:10 В Україні прогнозують зростання зарплат. Кому на нього розраховувати
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up