Чому до нас "приходять" еротичні сни

Чому до нас "приходять" еротичні сни

Еротичні сни доводилось бачити кожній людині хоча б раз у житті, запевняють психологи. І тут нема нічого незвичного. А от якщо вони з’являються постійно – треба замислитися, чому. І причина, як правило, криється глибоко в нашій підсвідомості.

Говорити на тему еротичних снів схоче не кожен. Багато хто приховує цей факт не те, що від журналістів, а й навіть від своїх близьких людей. Адже не завжди в інтимні сновидіння приходить той, із ким живе чи зустрічається партнер. Анонімно кілька тернополян розповіли, що саме думають про еротичні сни і який присмак вони мають.

Сниться колишній хлопець

- Час від часу я бачу в таких снах свого колишнього хлопця, - каже Ірина. – Ми вже кілька місяців не разом, він поїхав на заробітки в Польщу. А я лишилась в Тернополі. Але досі його бачу уві сні. Деколи мені навіть сниться, що ми в ліжку. Думаю, просто в глибині душі я досі не можу його забути. Я хочу, щоб він, як і раніше, був поруч. Але боюсь сама собі в цьому зізнатися. Навіть не знаю, чого зараз про це розповідаю.

Кілька разів на рік бачить «рожеві» сни, так жартома вона їх називає, і тернополянка Оксана.

Відео дня

- Мені сниться мій чоловік, деколи ми навіть займаємось з ним сексом, - говорить вона. – Я намагаюся не звертати на це увагу. Адже знаю, що у сни вірити не можна, це просто гра нашого розуму, який ніколи не відпочиває на всі 100. Якщо аналізувати, чому такі сновидіння приходять, то помітила, що мені сниться щось таке цікаве, коли в мене має бути овуляція. Мабуть, мій організм так реагує.

Чоловіче сприйняття дещо різниться від жіночого. Звісно, що усіх подробиць нам ніхто не розказав. Але, навіть судячи з тону розмови, сюжет еротичних снів у сильної статі більш відвертий.

- Коли я подивлюсь фільми для дорослих, у мене часто таке буває, - каже Олександр. – Навіть незнайомки сняться (сміється – прим. авт.). А ще, коли довго нема інтиму, то також бачу такі сни. І здебільшого мені сниться уже сам процес, чого я хочу.

Приятель Олександра – Сергій каже, що йому еротичні сюжети майже не сняться. Хоча, жартує, він би був не проти.

- Я взагалі рідко пам’ятаю, що мені снилось вночі, може, міцно сплю, - говорить він. – Колись мені приснилась сусідка, ми з нею давно знайомі. Але вона вже має чоловіка, то більше не сниться.

RIA плюс» спробувала розібратися, чому і кому може снитися еротика, чи варто такі надмірні сновидіння вважати відхиленням, яке потрібно лікувати.

Жінки – романтики, чоловіки – практики

Час від часу еротичні картини можуть снитися кожній людині, говорить сексолог Ігор Федорко. Але самі інтимні сюжети у чоловіків і жінок можуть відрізнятися.

- У прекрасної статі такі сни можуть бути схожі на мелодраматичні фільми, жінки часто бачать не сам сексуальний контакт, а просто відчувають ніжність, обійми, дотики партнера. Це тому що і від природи вони прагнуть почуватися коханими, бажаними, особливими, - зауважує він. – А от у чоловіків характер сновидінь може бути набагато відвертіший – вони більш насичені і дієві. При чому, чоловіки еротичні сни бачать частіше, ніж жінки.

За словами сексолога, сексуальних партнерів підсвідомість обирає неспроста. Серед них можуть бути не лише кохані люди, а й колишній коханці, знайомі, колеги, герої порнофільмів тощо.

- Щодо сюжетів і причин, то тут важко щось визначити на сто відсотків, - продовжує спеціаліст.  – Насправді скільки людей – стільки і сюжетів. Часом жінкам сниться таємний незнайомець у таксі чи деінде. Чоловіки деколи займаються сексом уві сні одразу  двома партнерками, або в присутності глядачів. Дехто навіть потім намагається реалізувати свої фантазії у реальному житті. Якщо еротичні сни людина бачить постійно, то значить – треба осмислити її реальне статеве життя, розібратися, що не так, чого бракує. Деколи навіть найбільш скромним клієнтам сняться занадто бурхливі еротичні сцени. Але я не можу сказати, що найсміливіші еротичні сни чи їхня відсутність є ознаками збочення, або ж вказує на фригідність (відсутність сексуального бажання, збудження, огидність до сексуального контакту – прим. авт.).

Проаналізувати, чого бракує

Будь-які сни найчастіше демонструють чи компенсують людині те, чого й бракує в реальному житті, додає пан Федорко. Тому, якщо самотнім людям сниться інтим, тут все ясно – чоловік чи жінка хочуть мати кохану людину, відчувати тепло і душевну близькість, у томи числі сексуальну. А от коли одруженим занадто часто приходять уві сні незнайомці чи добре знайомі люди, варто замислитися.

- Певно, що в таких стосунках є проблеми. Можливо, навіть в інтимному плані чоловік та жінка не задовільняють один одного, або почуття охолонули і їм хочеться різноманіття, - каже сексолог. – Я би радив звернути увагу на те, що каже підсвідомість. Не в тому плані, що потрібно одразу шукати іншого партнера, а навпаки  - більше звернути увагу на свого, освіжити почуття та стосунки, поговорити з чоловіком чи жінкою відверто, сказати про свої таємні бажання. Завжди краще – спільно обговорювати і реалізовувати свої фантазії, ніж просто мовчати і чекати, коли вже буде пізно.

З точки зору психології, людина бачить уві сні те, про що вона часто думає, або те, про що забороняє собі думати, говорить і практичний психолог Антоніна Богачук. Снів не потрібно боятися, ліпше про них поговорити  чи з психологом, чи з коханою людиною, чи подругою/другом.

Треба прислухатися до сну

- Часом до сну варто і прислухатися, б підсвідомість може нам щось підказувати, - говорить вона. – Можливо, людина прагне різноманітності, можливо,  щось не влаштовує у партнерові, може, вона боїться бути відвертою, може їй бракує близькості. На кожен такий випадок треба дивитися індивідуально. Сексуальна енергія – творча, деколи люди не можуть її вивільнити, тому підсвідомість намагається це реалізувати вві сні.

На думку психолога, треба зважати й на інші провокуючі фактори.

- Можливо, такі сновидіння стали наслідком перегляду якогось емоційного фільму. Або людина зустріла своє перше кохання, або таємно мріє про стосунки з колегою. Часом такі сни можуть бути пов’язані також з певними фізіологічними змінами організму. У підлітків це може бути наслідком статевого дозрівання, жінкам еротика може снитися під час овуляції, наприклад. Причин багато, треба аналізувати, - завершує Антоніна Богачук.

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (6)
  • Анна Андреева

    Привіт друзі, мене звуть Анна Андреева. Я тут, щоб передати добру новину нужденним. Я був у депресії, коли дружина пішла від мене через іншого чоловіка, тому що я попросив припинити роботу, тому що у мене рак, і я зламався. Вона забрала мою єдину доньку, тому моїм єдиним варіантом було померти, я намагався їй подзвонити, але вона ігнорувала мене, я надсилав їй текстові повідомлення, і раптом вона мені відповіла і сказала, що я їй більше не дзвоню і не надсилаю, тому одного разу Я ввійду в контакт зі своїм другом у Facebook, і я все йому пояснив, і він сказав мені, що і раніше мав такі ж проблеми, познайомив мене із заклинанням для магії під назвою Доктор Алаба, надіслав мені його особисту електронну пошту, і я зв’язався з ним через [ [email protected]], і він швидко мені відповів, я пояснив йому свої проблеми, і він сказав мені не турбуватися, що він зробив це для такої кількості людей, які ніколи не вірили в магію, але я помилився, намагаючись переконати його 24 години кинути магія і вилікувати мене від раку і знайти мені кращу роботу, і раптом він надіслав мені ліки від своєї хвороби, я прийняв його лише 2 дні, і я був вільний. Наступного дня я не повірив своїм очам, хтось постукав у мої двері, і я в той день нікого не чекав, раптом я заплакав, це моя дружина, і я не витримав, я помолився і попросив пробачення, я відразу ж мені зателефонували з моєї компанії, де я працював роками, і мене підвищили до посади директора компанії -парагона в США, будь ласка, допоможіть мені подякувати доктору Алабі за відновлення всього, що я втратив раніше, ви також можете зв'язатися з ним через WhatsApp / viber з його номером телефону: +2349039885856.

  • Анна Андреева

    Привіт, мене звуть Анна Андреева, я розлучився зі своєю нареченою приблизно чотири місяці тому після того, як я посварився з нею навколо якогось хлопця, якого вона стверджує, що ніколи не бачила, перш ніж я сказав їй, що стосунки вичерпали лють і що вона тієї ночі покинув мій будинок. будинки. Я думав, що вона мені зателефонує, але я ніколи не робив усе, що міг, але вона відмовилася прийняти мою скаргу, тому що я її так люблю, що я майже втратив надію, поки спочатку не перетнув дорогу доктору алабі, але я був здивований як він допоміг мені повернути свою наречену, тому, коли у мене виникають проблеми, я завжди телефоную доктору алабі, щоб він мені допоміг, тому доктор алаба завжди мені допомагає. Я щасливий, що звертаюся до лікаря алаби у своєму житті. зараз я будую шлюбні плани, це диво, як він допоміг мені повернути його, тому що зараз я щасливий. і ви можете звернутися до лікаря алаби, якщо у вас виникнуть проблеми. Доктор Алаба - потужний лікар, який може вирішити ваші проблеми замість вас, тому ви також можете стати щасливою людиною, як я, і він зробив добрі речі у моєму житті, тому що я його знаю. зв’яжіться з д -ром alaba за цією електронною адресою: [email protected] Ви також можете зв’язатися з WhatsApp та надіслати йому вайбер за цим номером: +2349039885856.

  • Future

    це напевне один із тих снів коли прокидаючись летиш до тел щоб погуглить його трактування, якщо сниться хлопець, та щей колишній,  https://zogo.info/sonnik-xlopec-do-chogo-snitsya-xlopec-uvi-sni-bachiti/

  • тарас

    сни блін їй еротичні сняться блуд це все хай іде нормально попрацює на городі з жиру біситься

keyboard_arrow_up