Чому стають нудистами та де можна засмагати в стилі "ню"

Чому стають нудистами та де можна засмагати в стилі "ню"

Засмага в стилі ню – досить поширене явище в усьому світі. Таких людей називають нудистами, хоча самі вони кличуть себе натуристами (від лат. natura – «природа»). В основі їхніх дій лежить ціла філософія і гармонія з природою, а не просто бажання скинути з себе зайвий одяг.

"20 хвилин" поцікавилась, а що ж тернополяни думають про нудистів та чи пробували засмагати без одягу. Декотрі респонденти були дуже скромні у висловлюваннях, а деякі – надто відверті та вдавалися до бурхливих деталей.

Топлес – у відведених місцях

- Я на нудистському пляжі? Навіть не уявляю себе там, мені, напевно, було би не дуже приємно дивитися на інших незнайомих (або знайомих) мені голих людей, - говорить 28-річна Вікторія.

Жінка одружена та має двох дітей. Чоловіка, каже, ні за що б не пустила на пляж, де всі голі. Мовляв, чого він має заглядати на інших.

Відео дня

Інша тернополянка Оксана, сміючись, продовжує, що ніколи в житті не була на такому пляжі. Бачила нудистів лише по телевізору.

- Мені одразу пригадався фільм «Жандарми», у дитинстві його дуже любила, - каже вона. – Головний актор – Луї де Фінес якраз вистежував нудистів. Тому в мене вони асоціюються з чимось протизаконним. Певно, то якось не зовсім правильно засмагати голим, де купа стільки незнайомців, які пожирають тебе очима. Мені було б дискомфортно.

30-річна Анжела більш лояльна до такого явища, як нудизм. Каже, що особисто вона не заперечує, аби кожен робив те, що йому подобається, головне – аби це іншим не заважало.

- Мене більше дратує, коли на пляжі, де є купа дітей, жіночки старшого віку ходять в стрінгах чи з оголеними грудьми. Це більше шокує. Хай ідуть на спеціальні пляжі і засмагають топлес.

"Серед збоченців - нізащо"

 Якщо дуже хочеться ходити голим, то не обов’язково іти туди, де купа людей, продовжує Анастасія.

- Я особисто не проти засмагати голою разом із коханим, але робити це серед натовпу збоченців – нізащо! – наголошує жінка. – Можна знайти відлюдне місце і там гарно провести час в гармонії з природою (посміхається – прим. авт.).

Чоловіча цікавість у плані «в чому мама народила», зашкалює. Ні один з опитаних не сказав, що не хотів би побувати на такому пляжі.

- Якби я був самітній, то, певно, хотів би спробувати. Мені було б цікаво побувати на пляжі, де всі голі: і жінки, і  чоловіки. Не тому, що я заглядав би на кожного, а просто заради відчуттів – як це вийти із зони комфорту та скинути з себе весь «баласт», - каже 35-річний Володимир.

Ще один співрозмовник, 31-річнй Дмитро зауважив, що пішов би на такий пляж, якби знав, що там будуть молоді відпочивальники.

- До пенсіонерів я би не пішов, це факт, - акценту він. – Самому цікаво, як по ту сторону моря, де всі голі ходять. Але дружину з собою не взяв би. Не хочу, щоб її всі споглядали. Нехай вона роздягається лише переді мною.

Отака-то чоловіча логіка: сам за, але жінку нікому не покажу! Ну, принаймні, хоча б це позитивно.

Спілкуються на спеціальних форумах

Що ж, з бажаннями тернополян все зрозуміло: одні хочуть, інші – проти. А що думають про такий вид відпочинку самі нудисти. Щоб відповісти на це питання, журналіст «RIA плюс» знайшла кілька тематичних форумів. Під «липовим» ніком поспілкувалась з кількома завзятими нудистами.

- З дружиною вже років п’ять їздимо в Піденне, в Одеська область, лежимо на самому п’ятачку, подалі від організованого нудонатовпу.  Там пісок чистий, мало народу і природа просто супер. Відпочинок без комплексів, під шум хвиль і пташиний спів – просто супер. Місце якраз над обривом, за 4 години може чоловік 10 максимум пройти. Бурхливого відпочинку в натовпі голих людей не люблю. А вдвох з жінкою – завжди за, - пише BrdUA.

Коли журналіст як початківець запитала, куди можна поїхати, аби засмагати топлес, учасник спілкування під ніком «Гість» розповів, що про місця, де відпочивають натуристи, можна легко знайти в Інтернеті. Таки – так, список додаємо до матеріалу. На питання, як перебороти себе перший раз, Гість відписав, що для початку – треба роздягнутися.

- Якщо є сильний страх, то треба вибирати менш людні місця. Для підтримки можна їхати компанією, тоді не буде так страшно, особисто я так і роблю вже 7 років, - каже співрозмовник. – Якщо дуже страшно, просто не знімай окуляри.

Ну, остання порада справді безцінна – якщо соромно, треба закрити очі)).

Як стати нудистом

У психології нудистів допоміг розібратися сексолог Ігор Федорко.

- Нудисти і натуристи – це ніби одне і те ж, але є і певні відмінності. На відміну від нудистів, які просто роздягаються, останні мають цілу філософію: вони не просто єднаються з природою, а й ведуть здоровий спосіб житті, не палять та не вживають алкоголь, - пояснює він.

Насправді бути натуристом – дуже зручно. Спати голим, за словами експерта, дуже корисно. Адже відпочинок потрібен не лише мозку, а й нервовій системі й тілу. У такому випадку сон буде більш продуктивним. У нудистів чи натуристів зашкалює почуття усамітнення з природою. Серед практичних моментів – не потрібно брати купальник. До того ж, часто нудисти – це моржі, котрі полюбляють купатися восени чи взимку. А одяг лише заважає, адже він охолоджується в десять разів швидше, ніж тіло, - пояснює пан Федорко.

У психології нудистів є випрацювані правила. Ті, що справді прагнуть возз’єднатися з природою, ніколи не влаштовують оргій чи сексуальних сцен на людях.

Інструкції, як стати нудистом, не існує. Якщо дуже хочеться спробувати – можна практикувати це вдома, приймаючи повітряні ванни.

- І вдома можна відчути волю та розкутість. Пари, які соромляться натовпу, можуть усамітнитися з природою у відлюдних місцях. Простіше взяти з собою однодумця, так буде легше. Нині досить часто можна зустріти не те, що нудистів, а людей, які соромляться свого тіла навіть наодинці з собою. Тому топлес може стати для них цілющими ліками. Початківці на нудистських пляжах не повинні робити переляканий вигляд і прикривати свої інтимні зони. Так привернете ще більше уваги. Якщо зовсім некомфортно – відмовтесь від самої ідеї бути нудистом, - говорить спеціаліст.

Кращі нудистські пляжі країни:

Чкаловський пляж, Одеса

Найбільший і найбагатолюдніший пляж. Був відкритий ще у 1989 році. Розташований майже у центрі міста, у курортній зоні, праворуч від пляжу санаторію ім. Чкалова.

Нудистський пляж у районі Кароліно-Бугаз, Одеська область

Дикий і усамітнений. Розташований між базою відпочинку «Чайка» і пансіонатом «Одеса».

Нудистський пляж у місті Піденне, Одеська область

Малолюдний куточок на березі Чорного моря. Розташований за 15 хвилин ходьби від міського.

Пляж на острові Джарилгач, Скадовськ, Херсонська область

Великий, тихий і майже безлюдний. Головні його переваги – чистота і повна відсутність благ цивілізації.

Нудистський пляж у Бердянську, Запорізька область

Розташований між Бердянською косою і курортом з лікувальною гряззю, трохи віддалений від звичайного пляжу.

За інф. з відкритих джерел.

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (9)
  • Степан Гольський

    на Львівщині теж є місця,де можна потусуватися в стилі "ню",чи на крайній випадок поїхати в Карпати,де є багато диких місць.
  • Василь Мазок

    Психологи рекомендують скутим людям перед важливими рішеннями, співбесідами, екзаменами ітд. Не одягати під верхній одяг труси. Це допомагає бути розкутими і приймати виважені правильні рішення без жодних заморочок.
  • Світлана Струк

    Судячи по публікаціях Лізи Солодкої,її цікавить(або вона є мегазнавцем) інтиму,сексу та стилю"НЮ" !
  • Олексій Тимофеєв

    В Чернигове - за Десной, идёте через пешеходный мост, потом прямо через луг, потом по небольшому мостику через речушку, подымаетесь вверх и дальше налево будет озеро, где эти ребята и проводят своё время, вдали от критиков-идиотов. Координаты 51°28'53С 31°19'24В

keyboard_arrow_up