ТОП-5 місць у Тернополі, куди можна піти на побачення

ТОП-5 місць у Тернополі, куди можна піти на побачення

«20 хвилин» підготували для вас добірку найбільш романтичних місць Тернополя, куди можна піти з дівчиною на побачення. Крім того, журналісти зібрали корисні поради, як не спасувати на першому побаченні та що робити, коли воно не вдалося.

«Накльовується» побачення і не знаєте, куди піти? Щоб вразити свою другу половинку, не обов’язково їхати в Париж чи Венецію. І в Тернополі є немало місць, де можна по-особливому провести час зі своєю симпатією.

Отож, у цьому матеріалі ми зібрали лише кілька романтичних локацій, які можуть підійти для побачення. Втім, це далеко не всі. І кожен із вас може знайти свій райський куточок, який уособлюватиме любовні відчуття та викликатиме приємні асоціації.


1. «Острів закоханих» - одне з найромантичніших місць не лише Тернополя, а й України. Розташований серед вод Тернопільського ставу. Дістатися сюди закохані можуть пішки, через місточок, або на човні.

Відео дня

У царстві верб, беріз і тополь можна легко забути про буденні проблеми та насолодитися компанією один одного. До речі, історія острова досить цікава. Ще в середині 15 століття, коли Тернопіль лише отримав грамоту на право існування від польського короля Сигізмунда I, замість острова була болотиста місцевість. Коли збудували замок на вершині пагорба, то й прийняло рішення укріпити його обороноздатність. Це і стало причиною появи рукотворного ставу. Після двох світових воєн дно блакитної перлини замулилося та заросло очеретом. Але через п’ять років після закінчення Другої світової війни вирішили зробити на місці колишніх укріплень паркову зону. У 1953 році на її території з’явився і «Острів закоханих».

Нині цей романтичний куточок став місцем «паломництва» усіх молодят та закоханих.

2. Італійський, або Венеціанський дворик, розташований на бульварі Шевченка,1. Його вважають туристичною візиткою міста. Стародавні колони та візерунки на них допоможуть поринути в  атмосферу таємничого минулого.

Дворик у венеціанському стилі є по праву одним з незвичних архітектурних творінь міста. Створений у 1893 році. Свою назву отримав через схожість з оформленням будинків в Італії, коли на фасаді обов’язково були арки та колони. Раніше та була колишня польська бурса «TSL» - «Товариства Школи Людовей», яку тернополяни називали «Дім Те Ес Ель». Потам там знаходився краєзнавчий музей. Нині він залишається місцем для романтичної «подорожі» у минуле.

3. Ейфелева вежа. Якщо ви не можете дозволити собі поїхати в Париж, то почніть хоча б із мініатюри знаменитої Ейфелевої вежі, яку створили власники одного з турагентств міста. Тут можна зробити пам’ятні селфі чи загати бажання. Раптом ви розплющите очі, а перед вами – славнозвісна вежа Гюстава Ейфеля у Франції.

4. Бульвар Шевченка. Коли на місто насуваються сутінки, центральна частина бульвару перетворюються на чарівну перлину затишку та краси. Із надр землі пробиваються фонтани. Сидячи на лавочці, серед приглушеного тьмяного освітлення ліхтарів, можна освідчитися в коханні.

Хто не в курсі, на бульварі Шевченка розташований бронзовий пам’ятник Соломії Крушельницькій, «золотому голосу Галичини» і «найчарівнішій Мадам Батерфляй у світі». На місці сучасного бульвару за часів Королівства Польського та Речі Посполитої були оборонні укріплення та вали.

5. Аераційний фонтан. Чудовий різнокольоровий водограй працює щодня з 10.00 до 22.00 на набережній Тернопільського ставу. Протяжність фонтану – майже 130 метрів. Завдяки спеціально обладнаним форсункам вода, яка б’ється з фонтанів, у форму дуги впадає у став з обох боків пішохідної частини. Довжина струменів – близько 10 м, а от висота – 4 м.

Закохані можуть прогулятися набережною та помилуватися різнобарв’ям фонтану. 

6. Напис «I love Ternopil». Металева композиція прикрашає «Єлисейські поля», що у парку імені Тараса Шевченка. Біля цієї буквеної композиції можна зробити чудові знімки, освідчитись у коханні та зробити пропозицію.

 

Як пережити перше побачення. Поради психолога Антоніни  БОГАЧУК:

- Найбільша помилка - це коли людина всіма способами намагається справити на себе враження. На першому побаченні потрібно менше говорити, а більше слухати і вивчати людину. Якщо після першого побачення вам не хочеться далі продовжувати спілкування з людиною, краще дати одразу це зрозуміти. І також не очікувати від людини, з якою йдете на перше побачення, продовження стосунків. Бути готовим до того, що хтось комусь може просто не сподобатись.

Місце зустрічі варто обирати в залежності від власних вподобань та інтересу партнера. Головне – емоції та настрій, якими супроводжується вечір.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (5)
  • Ігор Дуда

    Хотів би  свого "друга" - рогоносця Креста Сашу запитати -
    Чи варто романтичні усілякі речі планувати?
    Усі ці  rendez-vous, les fleurs і мрії про кохання трохи,
    А в результаті - лиш на голові твоїй шикарні роги...
  • Вика Лавриненко

    Были в Тернополе на прошлых выходных -  город уютный, а маленькие улицы с недорогими кафе не могут не влюбить гурманов)
    Прогулка с гидом запомнила центральной аллеей, прудом, Тернопольским замком и конечно же едой) Были в Старом млине, который влюбил в украинскую кухню.

    Подробнее рассказала в видео, заходите: https://www.youtube.com/watch?v=rXRF2JdXKiQ&t

    ВолодяУкраїна!!! reply Вика Лавриненко

    Вікуся ти класна ласкаво просимо до дому  можежеш розбити комусь шибку шкода що холодно а так дякую що завітала до нас  і цей скромний подаруночок від нас для вас =)
  • Вітьок

    Найшли  місця  де  можна  провести  побачення  смішно,  створіть  лучше  в  Тернополі  місця  де  можна  познайомитись  і  романтично  провести  час,  з  приємною  музикою,  танцями  і  відпочинком. А  то  кроми  барів  і  нічних  клубів  з  бухлом   немає  куди  сходити,  та  щей  вхід  платний
  • Гриценко Геннадій

    На набережну Циганку, на суддівську вежу на Циганці, парк Топільче, острівок Чайка, літня сцена в парку Шевченка
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:01 «У ногу прилетів осколок боєприпаса»: 47-річний захисник з ампутацією проходить реабілітацію у Тернополі 21:03 Мрію повернутия до Тернополя: де зараз американський співак який виступав у центрі міста play_circle_filled photo_camera 20:01 У Тернопільському музеї влаштували Великодню майстерню photo_camera 19:00 По 15 років тюрми присудили трьом депутатам держдуми Від читача 13:58 На платформі Мегого вийшов короткометражний фільм Віталія Кікотя «Сумні портрети». 18:15 На «Дружбі» ремонтують аварійні сходи: що змінилося? 17:33 Як в Україні буде відбуватись мобілізація ув'язнених. Пояснює юрист 16:50 Неймовірні магнолії та сакури розквіли в Кременецькому ботанічному саду. Як туди дістатись photo_camera 16:10 У Тернополі засудили екскерівника податкової та його сина, які вимагали 40 тисяч доларів неіснуючого боргу 15:35 В Україні презентували законопроект про відбудову та відновлення 14:53 Видання «20 хвилин» на мапі рекомендованих медіа в Україні. Читайте лише перевірені факти! photo_camera 14:30 Ветерани та ВПО можуть скористатись безкоштовною послугою переїзду в Україні (Новини компаній) 14:17 На Тернопільщині — штормове попередження 13:45 У Тернополі виділили майже 2,6 млн гривень на техніку для школярів 13:08 У Тернополі зустріли колону «На щиті» із полеглим Героєм Василем Друзюком (ВІДЕО ДНЯ) play_circle_filled photo_camera 12:40 У Тернополі пенсіонерка травмувалась в маршрутці, коли водій раптово пригальмував 12:05 Суддю не каратимуть за перевищення швидкості, а тернопільського поліцейського, який його зупинив — звільнили 11:25 У Тернополі водійка на LEXUS в'їхала у перешкоду прямо перед відділком поліції. Була напідпитку 10:50 У Ланівцях зустрічатимуть кортеж «На Щиті»: загинув Герой Василь Друзюк 10:10 В Україні прогнозують зростання зарплат. Кому на нього розраховувати
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up