Тернополяни розповіли, чому дивляться порно. Священик радить сповідатися

Тернополяни розповіли, чому дивляться порно. Священик радить сповідатися

Дивитися чи не дивитися еротичні фільми, партнери мають вирішувати разом. Однак батькам потрібно бути вкрай уважними, коли такі відеосюжети полюбляють діти. Адже фільми з часто неадекватним змістом негативно впливають на неміцну психіку.

Навіть після довгих років спільного життя справжнім сюрпризом для одного з партнерів може стати те, що його друга половинка полюбляє усамітнитись за переглядом еротичного чи навіть порнофільму.

Традиційно відеосюжети з відвертими сценами більше люблять чоловіки. Якщо жінка дізналася, що її коханий тихцем переглядає фільми для дорослих, не варто одразу вішати на нього ярлик «збоченець». Спершу треба дізнатись причину, для чого це він робить, вважають і психологи, і сексологи.  До того ж, нерідко нині переглядом відвертих картин «грішать» і жінки. І цьому явищу також можна знайти своє логічне пояснення (див. графіку). Деякі подружні пари можуть практикувати спільний перегляд еротичних фільмів для кращого збудження та внесення різноманітності в їх сексуальне життя.

Спосіб зняти напругу

Відео дня

Аби взнати, що з цього приводу думають і чоловіки, і жінки, ми поговорили з представниками обох статей.

Тернополянин Олескандр розповідає, що дивиться не лише еротичні, а і порнофільми ще з підліткового віку. І називає їх ефективним методом для зняття напруги.

- У мене є дружина, і перегляд фільмів для дорослих зовсім не означає, що я її не люблю, - каже він. – Деколи після важких буднів хочеться просто розслабитись. Багато чоловіків дивляться порно, не бачу тут нічого такого, чого б варто було соромитись.

За словами Олександра, дружина знає про його «захоплення», вони вільно говорять на такі теми, навіть деколи разом дивляться еротичні фільми разом.

- Дружині, правда, до вподоби, коли є сюжет, - додає він. – Як не крути, а жінка завжди прагне романтики, навіть у сексуальних стосунках.

Інший співрозмовник Андрій каже, що перша тяга до порносюжетів з’являється у представників чоловічої статі ще в підлітковому віці. Спочатку – задля цікавості.

- Коли в 13-14 років у хлопців відбувається гормональна перебудова, зростає інтерес до сексу, то, певне, всі дивляться еротику і порно для того, щоб дізнатися, як все відбувається, вивчити різні пози, - продовжує він. – Підлітки дивляться порно, коли хочуть інтимної близькості.

Чоловіки так влаштовані

Тернополянин Володимир зауважує, що чоловіки дивляться відверті фільми, бо вони так влаштовані.

- Ставлення до сексу у чоловіків та жінок різне, для нас це нормально – подивитись фільм, якщо поруч, наприклад, немає коханої жінки, - каже він. – Крім того, нормальний чоловік завжди прагне дарувати своїй половинці задоволення. А фільми – чудовий матеріал для навчання та наслідування. За кордоном дивитись не те, що еротику, а навіть порно, – цілком нормально, у нас же досі є багато скептиків.

На думку Володимира, «совкова» мораль досі спрацьовує у головах людей.

Жінки ж ставляться до перегляду таких фільмів неоднозначно.

Тернополянка Ірина розповідає, що коли вперше «спіймала» чоловіка за переглядом відвертих кіносцен, то їй стало дуже бридко.

- У мене навіть з’явилась до нього якась відраза, - зізнається вона. – Таке відчуття, наче мене зрадили. Коли поговорили з ним серйозно, він сказав, що тільки раз включив. Більше не бачила, аби він дивився такі фільми, хіба, може, коли мене немає вдома.

«Ніби зраджує»…

Інша героїня Софія також не любить, коли чоловік дивиться доросле кіно сам.

- Мені якось неприємно, що це його збуджує, може, він тоді й уявляє себе з іншою, - запитує вона. – Хай вчиться, але так, щоб я цього не бачила і навіть не знала.

На відміну від двох попередніх жінок, Юлія має більш демократичні погляди.

- Погодьтеся, що ці фільми дивляться не тільки чоловіки, просто жінки соромляться це визнати, - каже вона. – Якщо не порно, то еротику точно кожна бачила. Це збуджує. Ми з хлопцем деколи разом дивимось відверті фільми, але такі, щоб вони мали якийсь сюжет, або повчальні, типу розповідей із книги «Камасутра».

Тож скільки людей – стільки й думок, чому вони дивляться чи не дивляться фільми для дорослих.

Компенсують недостачу

Наш постійний коментатор – сексолог Ігор Федорко пояснює це з наукової точки зору.

- Дуже часто чоловіки не можуть реалізувати свої сексуальні фантазії та бажання, порно хоча б візуально знімає цю напругу, - каже він. – Можливо, партнери часто сваряться чи жінка принижує гідність чоловіка. Для представників сильної статі відверті фільми – джерело гострих відчуттів. І швидше за все, той, хто дивиться таке кіно вдома, не буде шукати розради на стороні.

Часом, за словами пана Ігоря, чоловіки самостверджуються через такі сюжети. Рольові ігри, жіноча покірність їх дуже приваблює. А зітхання, оголені тіла, красиві рухи дарують естетичне задоволення.

Насправді і серед жінок є немало незадоволених своїм інтимним життям, продовжує сексолог.

- Є речі, про які жінка соромиться говорити своєму чоловікові. Жінці може бракувати пристрасті, ніжності чи навпаки жорсткості, тоді вона хоче це знайти у фільмах, - пояснює спеціаліст. – Деколи чарівна стать дивиться відверте кіно, аби набратися досвіду та здивувати свого коханого. Звичайно, про свої фантазії і бажання повинні говорити і чоловіки, і жінки. Тоді питання перегляду кінострічок відпаде само по собі.

З підлітками потрібно говорити

Якщо перегляд еротики для дорослих не такий вже небезпечний, то цього зовсім не можна сказати про підлітків, наголошує Ігор Федорко. Адже неадекватні фільми з жорстко порнографію часто ламають і до того нестійку дитячу психіку.

- В Інтернеті можна знайти не лише фільми про секс, а і про всілякі збочення, які приносять юним глядачам «незабутні враження». Щоб не формувалися хибні уявлення про світ, батьки повинні уже з дитинства поступово відкривати очі на реалії життя. Краще одразу казати, що діти з’являються на світ із живота, а не з капусти.

Що ж робити, коли батьки застали дитину за переглядом еротичних картин? Перед тим, як заборонити, Ігор Федорко радить пояснити, чому батьки це роблять, чому повинен бути контроль за своїми інтимними діями, чому не потрібно переносити це в реальне життя. Від вседозволеності також може виникнути сексуальна розбещеність. Коли дитина розуміє, що секс- це цілком природно, але їй ще рано про це думати, то сприйматиме ці всі процеси більш свідомо.

 

Коментар експерта

Антоніна БОГАЧУК, психолог:

- Еротичні фільми приваблюють людей (у більшості чоловіків), адже інстинкти не відрізняють зображення від реальності (так само як і фантазію від реальності). Жінок перегляд подібних фільмів приваблює значно менше, ніж чоловіків з тієї причини, що їхнє сексуальне збудження залежить від більшої кількості факторів, наприклад, від емоційного стану. Перегляд мужчинами фільмів еротичного характеру не слід сприймати негативно, оскільки це – один зі способів зняти напругу із себе. Також перегляд таких фільмів може внести різноманітність в інтимне життя пари. Але робити це чи ні - партнери вирішуть самі для себе.

 

От. Анатолій Зінкевич:

- Є дуже гарний вислів: «Не може сіно, яке лежить біля вогню не спалахнути». Чим людина захоплюється, тим вона й живе. Відверті фільми еротичного характеру розпалюють у людині бажання, зрештою, вони шкодять як на фізіологічному, так і на духовному рівні. Стосунки між чоловіком та жінкою зорієнтовані на продовження роду. А перегляд еротичних чи інших фільмів пробуджує в людині пристрасність, бажання перенести уявне в реальне життя, провокує різного роду збочення. Людська ненаситність часто переростає у залежність і хворобливий стан. Що таке гріх? Це – неправильний вчинок. А сукупність таких гріхів стає пороком. Людина, котра дивиться чи дивилась такі фільми, повинна покаятися та сказати про це священику на сповіді, аби духівник порадив їй, як можна зцілити душу від цієї недуги.

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (7)
  • Читач00

    от. Анатолій Зінкевич помер 19 лютого 2019 року?????????????
  • Сергей Васильев

    Піп заговорив про збочення)))
  • David Starr

    У чому проблема? Це ж добре, що люди не тільки політикою, їдою чи грошима цікавляться.
  • Соля

    Про ненаситність отець гарно сказав, знає, що каже: захапав добрий шмат парку - і все йому мало.

keyboard_arrow_up