Вища на три голови: як зріст впливає на любов

Вища на три голови: як зріст впливає на любов

Переважна більшість жінок прагнуть, аби їхній партнер був вищим за них, або хоча б одного зросту. Чоловікам низького зросту подобаються високі моделі, але бачити їх в ролі супутниці життя вони не поспішають. Медики розповіли, як ріст впливає на здоров’я.

У чоловіків, зріст яких вище 180 см, як переконують дослідники, шанси підкорити жіноче серце набагато більші, ніж у тих, хто доріс хоча б до 164 см.

Жінки – 173 см, чоловіки – 188 см

Дослідження стосовно того, чи вливає зріст партнерів на їхні стосунки, проводили вчені багатьох країн світу. Якщо проаналізувати висновки їхніх експериментів, то виходить, що більшість жінок прагнуть, аби чоловік був вищим за них на 15-20 см. А от чоловікам достатньо бути вищим від супутниці на 7,5 см. Психолог Герт Сталп має дві версії, чому чоловік має бути вищим за жінку. Так, перша – чим вище чоловік, тим  більше потомства він може залишити після себе. Друга – високий чоловік виглядає мужнішим, тоді як висока жінка порушує культурні норми.

А в одному з каліфорнійських інститутів досліджень вчені взагалі висунули гіпотезу ідеального росту. Для жінок він становить 173 сантиметри, а для чоловіків – 188 сантиметрів.

Відео дня

Цікаво, що в науковому журналі eLife опублікували інтерактивну картку, яка показує, як змінився зріст людини за 100 років. Дослідники вивчали середній зріст чоловіків і жінок з усього світу, які народилися в період з 1896 по 1996 рік і досягли повноліття у період з 1914 по 2014 рік. Так, за 100 років населення суттєво підросло. Якщо середній зріст людей, які народилися в 1896 році, становить від 140 до 160 см, то середній зріст людей, які народилися в 1996 році, коливається від 150 до 170 см, залежно від країни.

Найвищі чоловіки живуть у Нідерландах (середній зріст – 182,5 см), а найвищі жінки – в Латвії (середній зріст – 169,8 см). Найнижчі чоловіки живуть у Східному Тиморі (середній зріст – 159,8 см), а найнижчі жінки – в Гватемалі (середній зріст – 149,4 см).

Середній зріст українців за 100 років змінився так: якщо в 1914 році середній зріст чоловіків становив 167,7 см, то нині він становить 178,5 см. Середній зріст жінок у 1914 році становив 154,1 см, а тепер – 166,3 см.

Не відмовлятися від підборів

Поки дослідники у всьому світі виводять свої теорії щодо зросту, тернополяни користуються в житті власними принципами і переконанням стосовно даного питання.

Місцевий шоумен Віктор Гевко має доволі міцну статуру. Він – не маленький, але й не високий. Його зріст – 1,70 м. Але, хоча Віктор і не має спортивної зовнішності та зріст, як у баскетболіста, комедіант не обділений жіночою увагою. Він має кохану дружину, і, як переконує, не в зрості щастя.

- Я ніби і не низький, і не високий – нормальний, - посміхаючись говорить чоловік. – І дівчата-україночки зазвичай мініатюрні, тендітні та дуже вродливі. 

Дружина Віктора Наталія майже такого ж зросту, як і він. Щоправда, на підборах уже вища. Але Віктор з цього приводу зовсім не засмучується.

- Головне, щоб не була на півтори голови вища, - каже він. – А так навіть гарно. Пару сантиметрів – не така вже й велика різниця. Тому, якщо чоловік такого ж зросту, як жінка, вона не повинна відмовлятися від підборів.

Наталія Гевко залюбки вдягає підбори – від кількох аж до 18 см.

- Вітя жартома часом жартує, що я висока. Але нічого поганого ні він, ні я в цьому не бачимо. Мені навпаки завжди подобалися чоловіки невеликого зросту, такі як я, або навіть ще й нижчі. Не знаю, чому. От такі вподобання. І в мене, і у Віті батьки невисокі. Може, саме тому. Узагалі мій чоловік мені ідеально підходить. Він  - такий мужній, а я – дрібненька (посміхається – прим. авт.).

У високих людей – високі вимоги

Сергій, ріст якого 160 см, готовий зав’язувати стосунки з дівчатами такого ж зросту. Високі дівчата для нього – не варіант.

- То не гарно якось: йдуть вулицею низький чоловік і височенна дівчина, - зауважує він. – Насправді це стереотип, що всім чоловікам подобаються довгоногі моделі. Багатьом, навіть високим чоловікам, до вподоби тендітні дюймовочки.

Сергій зізнається, що в школі мріяв бути вищим, але, мабуть, не судилося. Згодом хлопець змирився і бачить у своєму невеликому зрості не тільки мінуси, але й плюси.

- Маленький зріст не став на заваді успішної кар’єри футболіста Ліонела Мессі, або всім відомого Гаррі Поттера – Даніеля Редкліфа, - акцентує співрозмовник. – Завжди знайдеться дівчина, яка буде нижчою, наприклад світові ікони Кім Кардашян чи Мерелін Монро.

Проблеми зросту стосуються не тільки чоловіків, а й жінок. Ліза Сергієнко має зріст 180 см. Тож, якщо вдягне підбори, то стає врази вищою.

- У підлітковому віці я дуже хотіла мати менший зріст, а от зараз я усвідомлюю, наскільки я щаслива, - говорить вона. – Безперечно, я звертаю увагу на ріст чоловіка. Загалом у світі високих людей і вимоги досить високі. Я люблю підбори орієнтовно десять сантиметрів, і мій супутник повинен бути на п’ять сантиметрів, ніж я. Інша різниця, яка буде уже з підборами, не має значення.

«Оця мені точно не по зубам»

Ліза підозрює, що чоловіки низького зросту бояться високих жінок. Як би вони не намагалися привернути увагу, у їхніх думках завжди майорітиме думка: «Оця мені точно не по зубам».

Досить консервативної думки стосовно ідеального чоловічого зросту Наталія Ліоненко. У неї самої зріст 157 см, а от у чоловіка – 185.

- Ми з чоловіком навчалися в одній групі в університеті, і коли познайомилися, я не зважала на різницю в рості, - говорить вона. – Завжди притримувалась думки, що чоловік має бути вищим за жінку, принаймні, на кілька сантиметрів. Свого партнера нижче 170 см я точно не бачила. Оскільки я раніше постійно носила підбори, то, звичайно, хотілося, аби поруч був чоловік, мужній, вищий, сильніший.

Чоловік Наталії Сергій Корж каже, що всі знайомі жінки нижчі. І це не дивно. Адже 185 см – не так уже й мало.

- Мені, мабуть, пощастило, я вищий, а значить, головніший,  - жартує він. – Те, що Наталка нижча за мене майже на тридцять сантиметрів, мені навіть подобається. Вона така жіночна, тендітна, витончена. Узагалі я думаю, що зріст, різниця у віці, вазі не настільки важливі категорії, на які варто акцентувати увагу. Головне – аби людям було добре разом.

Ріст – як побічний ефект гормонального стану

На ріст людини впливають ряд факторів, але найбільше – генетичний, говорить сімейний лікар Богдан Федчук.

- Є така наука – епігенетика, що вивчає спадкові зміни в фенотипі (зовнішньому вигляді) або в експресії генів, що зумовлені іншими механізмами, ніж зміна послідовності нуклеотидів ДНК. Якщо простіше, то вона показує, що на ДНК впливають як зовнішні фактори (наприклад, стан довкілля), так і внутрішні (спадковість), - пояснює він. – Зазвичай ріст – це своєрідний «побічний ефект» гормонального фону людини. Для прикладу, люди низького зросту часто мають порушення в роботі ендокринної системи та зміни в роботі гіпофізу.

Чи впливає ріст на здоров’я людини? Якоюсь мірою – так, продовжує лікар. Людина, яка дуже стрімко росте, це часто буває в юнацькому віці, має серйозні зміни в роботі організму. Швидкий темп росту кісток та хребта не дає змоги організму швидко «перелаштуватися». Потім, із часом все стає на свої місця. Люди високого зросту можуть мати більші проблеми із роботою серцево-судинною системою, адже чим більша довжина тіла, тим більше крові серце має качати. Натомість низькі люди можуть мати порушення в обміні речовин, а як наслідок, - ожиріння.  

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (41)
  • Meirav Meirav Azoulay

    Мої 3-річні стосунки занепали, і я був спустошений. Моя наречена розлучилася зі мною, і я не отримав від нього пояснень. для мене, щоб повернути його, я маю знайти рішення, я пішов до 3 різних майстрів, котрі всі не змогли повернути мого коханого, я дійсно не був впевнений, що заклинання справжні, тому я шукав одного ранку, коли побачив чудовий відгуки про ([email protected]), спочатку я був трохи скептично налаштований, але друг попросив мене спробувати подивитися, що буде, тому я попросив заклинання з цього заклинання, він сказав, що він не поспішає любовний приворот, який поверне мого чоловіка до мене, через 2 дні мій коханий примирився зі мною, Добре було повернути мого коханого, коли він повернувся, сказав, що більше ніколи не залишить мене. Я бачив, як він перетворився із хлопця, який хотів потрапити в хлопця, який завжди хотів бути зі мною. тепер мій коханий є більш відкритим, з доктором АЛАБОЮ знаєте, що приворот справжній, завдяки доктору АЛАБІ за повернення до мого чоловіка. Я ціную весь його час, зусилля та енергію, які він вкладає, виконуючи заклинання. Ви можете зв’язатися з ним за цим електронним листом: [email protected] Ви також можете зв’язатись із ним за номером +2349071995123.

  • тарас

    брєд це все, особливо коли сімейний лікар трактує епігенетику
  • Іванна

    Мені 12 років мій ріст 173 до скількох років я буду рости?

    Алла АА reply Іванна

    в середньому, організм росте до 25 років

    Юхим Чагарник reply Алла АА

    Процеси асиміляції переважають над процесами дисиміляції до 22 років, але кістки ростуть у юнаків ло 16 років та 13 (статева зрілість) у дівчат відпрвідно.

    Оксана reply Іванна

    треба сумки з базару носити а не лежати на дивані

    Алла АА reply Оксана

    хаха) ще допишіть, що від цього ріст зупиниться)))
  • David Starr

    Маю ріст 203 і вагу 107(без живота), хто хоче погуляти? :)

    Саша Крест reply David Starr

    а грошей скільки маєш? машина? дім? квартира? чи живеш у норі і блоги пишеш, як один мій знайомий...

    Ігор Дуда reply Саша Крест

    саші кресту - валєрі ле-гандонському-джеку вінчестеру- (і ще купа гермафродитних кличок) з щирою присвятою:
    Давно, зізнаюсь кожній я людині,  
    Не зустрічав подібної скотини:
    На голові - клапаті вуха як в макаки
    А голова сама за змістом - повна срака
    Тупе, безграмотне, сцикливе і дубове,
    А ще - піжонисте й до біса гонорове
    "Завідуйтє - я лучше вас живу!" -
    Таке воно, те ЧМО бидляче наяву

    Слышь......ВАЛЕРА    ,ЧМО ЛЕВАНДОВСКИ.....в плебисците (не сците!)...France Football....в...десятку...все таки....попал....и забивает...во как

    Ігор Дуда reply Саша Крест

    Ей, ЧМО, ти, певно, із Цуренко й Бондаренко каву п'єш?
    А із Возняцкі круасани десь жереш?
    а із Стаховським ти сигару на Miami Beach курило?
    Ну, похвались-но бидло - в тебе  це так мило
    Виходить. Сестри Williams, бик, Serena й Venus
    Так і готові кинутись тобі на penis?
    І взяти щось від тебе, ЧМО, до рота?
    В житті не зустрічав більш хвалькуватої бидлоти
    Куди там з "Ревізора" Хлестакову!
    Ну, похвались, ущербне, чимось знову

    Саша Крест reply Ігор Дуда

    Оце так новина... Навіть гравців завчив напам'ять? Не чекав від алкаша... Так, дивись, і інтелігентом станеш... Та ні, брехати не буду... З цими, що ти перерахував, не маю зв'язків. В мене два куміра: Рафа і Роджер... А у Мельбурні зовсім навіть непогано... І пожежі не заважають... Все вже владналося... Не хвилюйся за мене... I am OK! Even better... SUPER OK!!! 5 star hotel with a view on Yarra river... Yes, I am SUPER OK!!! А кава з цигаркою - то святе... Enjoying frequently... Мучного намагаюся уникати... Так що, no croissants... А взагалі - ЖІЗНЬ ПРЄКРАСНА!!! Дивись TV... В мене місця дуже близько до корту, може побачиш... Ну, хай там щастить... у норі...

    Ігор Дуда reply Саша Крест

    Ще раз пробіг зранку очима і стало цікаво: що таке тупориле, безграмотне ЧМО, як ти, може вкладати в поняття "інтелігент"?

    Ігор Дуда reply Саша Крест

    Тебе, крест саша - Хлестаков назвали "меркантильним"?
    Це - комплімент, ти - просто ЧМО дебільне
    Щоб твої "вуши" й роги біля корту десь узріти
    Треба, як мінімум, той теніс полюбити
    Та якщо ним цікавиться така, як ти, бидлота -
    Він навіть здатний викликати рвоту
    Ти, ЧМО, хвались хоч Мельбурном, хоч - Аргентиною
    Та все одно залишишся скотиною

    Саша Крест reply Ігор Дуда

    Дивись, що тільки мені жінка колєги видала, прочитавши твій комент... "Віддатися людині, яка не бачить різниці між тенісом та футболом! Я особисто цього не розумію! Як можна лягти під чоловіка, від якого тхне біляшем та дешевим пивом після футбольного матчу?" Що правда, то правда! Мудра жінка!!! Ми всі тут реготали до нестями...

    Ігор Дуда reply Саша Крест

    Наскільки знаю, бидло, ти колись бурчало і  кричало.
    І жінці взутись в туфлі з каблуками не давало
    Тому що зразу ж біля неї гномом ти ставало.
    Ти ним й лишилось. Закривай своє є-ало.

    Ігор Дуда reply Саша Крест

    "жінка колєги" також дивиться на тебе згори вниз?

    Саша Крест reply Ігор Дуда

    та ні, ЄБЛАНЕ... то вона про ту профуру, що під тебе лягла... тупе ж ти... однако...

    Ігор Дуда reply Саша Крест

    Типовий стиль дебіла-рогоносця креста саші
    4 p.m. - якраз пора  мочити роги у параші
    Цікаво дуже прочитати іноді буває,
    Як ЧМО тупе когось тупим ще називає

    Саша Крест reply Ігор Дуда

    Ой, як цікаво... П'яний хом'ячок стає звіром! Ти все ще віриш, що комусь роги наставив? Тупий ЕБЛАНЕ... дебільний дуда... немає слів... пішов я на каву, 8 ранку у Мельбурні... А ти давай і далі у лапки став "australian open"... ніби не вірить він... став далі.. а у душі то знаєш добре, що то правда... що я досягнув у житті дуже багато... а ти життя просрав... ХА_ХА_ХА.... а привіт прошмандовці передав?

    Ігор Дуда reply Саша Крест

    Усе, чого в житті ти досягнуло, ЧМО,
    У дзеркалі перед тобою - у трюмо,
    Поглянь у нього. Як там роги - гарні?
    Та ні, у тебе вони просто аж шикарні
    Згадать про мене перед кавою приємно?
    Не правда, недоносок дефективний?

    Ігор Дуда reply Саша Крест

    валєра- ле-гандонский -саша крест-jack winchester - віктор м.-степан петро-микола-андрій- валентина-наталка-поліна-світлана (ну й ну!)..., словом, ЧМО, буду терплячим з БИДЛОМ і ще раз нагадаю про два є два вихідні положення:
    Ти - рогоносець, ущербне від народження, якому навішані колишньою дружиною роги остаточно підірвали й без того мізерні розумові ресурси. Тому й бризкаєш злобою і жовчю. І, оскільки робиш це дико безграмотно (погано вчилося в школі) і дубово - справляєш враження закінченого дегенерата. Роги тобі навішали через те, що ти: 1) не мило голову; 2) погано чистило зуби; 3) не стригло нігті; 4) рідко міняло шкарпетки; 5) було дурне й нецікаве аж до ступеню дебілізму.
    Я - той, що посильно допоміг навішати тобі   роги. Але не будь мене - обов'язково був би хтось інший, бо в такого ДУБОВОГО ЧМО, як ти, роги повинні були вирости
    .
    ТВОЇ ЗУСИЛЛЯ, саша-БИК, НАШКОДИТИ МЕНІ І ТВОЮ ГЕРОЇЧНУ ПРАЦЮ,
    Я МАЮ ГЛИБОКО у ДУПІ (СЕБТО - В СРАЦІ)
    ПРОДОВЖУЙ ДАЛІ, ЧМО ІДІОТИЧНЕ
    ДЛЯ МЕНЕ ТИ ВЖЕ МАЙЖЕ РІДНЕ СТАЛО Й ЗВИЧНЕ,

    Ігор Дуда reply Саша Крест

    Тупо, ЧМО, тупо - цілком в твоєму стилі. А те, що ти думаєш про мене навіть на "australian open", мене не дивує - тиснуть роги на твою голову, ой як тиснуть. Регочи далі.
    P.S. Ти, бидло, мабуть не звернуло уваги на деякі мої дописи - пиво я терпіти не можу.

    Саша Крест reply Ігор Дуда

    А з тебе, алкаша, постібатися ми завжди раді... у всіх куточках світу... особливо, твої віршики про гівно дають нескінченний потік реготу... а "інтелігент", то... як тобі, тупому, пояснити? нелегко без матюків... коротше, то є людина абсолютно протилежна до обісцяного суб'єкта Дуди, від якого "ригаками смердить"... а твої "твори" під Збручем - то обговорення для нас на кожен день... такого дебілізму тяжко знайти... прожити 60 років і дійти до... написання дитячих блогів та переказів футболу... це є повний ПИЗДЕЦЬ! але... хто на що вчився... привіт прошмандовці...

    Ігор Дуда reply Саша Крест

    БИДЛО саша крест - jack winchester-валера ле-гандонский , тиснуть роги на твою голову з клапатими "вушами", не дають спокою - це відчувається.

    Неперевершеному УЙОБИЩУ  валєрі ле-гандоському-саші кресту-джеку вінчестеру (з цілою купою інших кличок) і

    Готов доказывать повсюду и всегда:
    Проспится пьяный, а крест саша - никогда,
    Пускай бы он кефир один лишь пил -
    Он все равно - ЗАКОНЧЕННЫЙ ДЕБИЛ,
    И у валеры-джека-саши - как клеймо
    На лбу написано БЕЗГРАМОТНОЕ ЧМО,
    А чтоб в норе своей удобно сплетни слушать -
    Есть у него как у коалы УШИ
    Ну, а над лбом - и это вам не мелюзга
    Красуются ветвистые РОГА
    Печально это, но  жену легко понять:
    Как жить с неряхой, что "гівно" привык глотать?

    Ігор Дуда reply Саша Крест

    Neighbourhood watch від тих злодюг, можливо, і убереже,
    Ну, і майно жильців попутно встереже,
    Але ж саме ти нібито не кожного пускало до порогу,
    То звідкіля взялись у  тебе твої роги?
    Ти добре знаєш звідкіля,  хуJло убоге,
    Тому й сереш на сайтах уже кілька років
    Але - повторю, хоч навряд чи до ущербного дійде:
    Собака гавкає, а караван іде
    І скільки б злості й жовчі ти, хуJло, не виділяло -
    Мене турбує це мікроскопічно мало

    Саша Крест reply Ігор Дуда

    А знаєш, що таємниця царівни жаби насправді була дуже проста: жаба ставала царівною після третьої склянки Іван-царевича. А потім... жаба проливала гіркі сльози і гнала Івана... тільки тепер Івана- дурака... Звідки це? Не нагадаєш?

    Ігор Дуда reply Саша Крест

    Тупо, скотинка, тупо. І малозрозуміло. Мова казкової алегорії - це не для тебе.

    Саша Крест reply Ігор Дуда

    не здивував, що незрозуміло... тупориле воно і є тупориле... що про жабу не сподобалося? жаба - вона і є жаба... дурак-дуда він і є дурак-дуда... алкаш по життю... коли до Турції збираєшся, клієнт?.. на курорт для малоимущих....

    Ігор Дуда reply Саша Крест

    Тебе не нудить, ЧМО, від твого дебілізму?
    А-а-а, це life style! Тоді з солярки клізму
    Зроби, а як залишиться у баночці ще трохи -
    Протри (чуть-чуть) свої "фірмові" давні роги.
    А можна й "вуши" - вони в тебе теж пристойні
    І свого власника ущербного достойні
    А як зберешся, ЧМО, ти знову до "Європи" -
    То повтори цю процедуру й почни з... жопи
    Ах, плагіат - три крапки "вкрав" я в бидла!
    Але зізнаюся: мені за тебе стидно -
    Он ЛЕВАНДОВСКИЙ (той що Роберт) зміг забити,
    Ну, а тобі, дубове ЧМО, нема чим крити?
    Тобі б в дурдом, з маньяками в палату,
    Але боюся - трохи пізнувато,
    Тож залишається - з розгону чи з розмаху
    Тебе, деліл безграмотний, послати на х...мельницький ринок
    (Poetry is relaxation)
    Ще раз поцікавлюся: ти зовсім не усвідомлюєш, наскільки ти БЕЗНАДІЙНО ДЕБІЛЬНО-ДЕГЕНЕРАТИВНЕ? І нема кому підказати, крім мене? Твоє оточення, з ким ти"регочеш", "геніальна жінка" і тобі подібне "майбутнє покоління" лише "получають" задоволення від тебе,  аплодують і махають "вушами" на знак "глубокого удовлєтворєнія"? Буду терплячим з дегенератом і ще раз нагадаю: не їж нерозведеного "гівна" - лише з рідкою кашею або з водою 1:1.

    David Starr reply Саша Крест

    Все є, але меркантильних не люблю, тому ти не підійдеш )

    Саша Крест reply David Starr

    ну що ж... як кажуть москалі: "на нет и суда нет..." )))))

    Ігор Дуда reply Саша Крест

    А москалі ще кажуть: "Ерунда!"
    "Проспится пьяный, а дурак - тот никогда"
    Порегочи-но трохи зранку, ЧМО рогате -
    Пора вже роги й "вуши" в унітазі полоскати
    Ти кажеш, бидло, я не знаю, хто ти? Та побійся Бога!
    За кожним меседжом стирчать твої шикарні роги.

    Саша Крест reply Ігор Дуда

    ей, рогатий Дуда... такі, як ти не просипаються... вони завжди під наркозом... спитай у прошмандовки про Андрія... і про Тараса... і ще про... ну це пізніше, потрохи видавати буду... взнаєш, скільки разів рогатим став... оля-ля.......)))))))))))))

    Ігор Дуда reply Саша Крест

    До відома читачів: у саші креста (точніше, істоти, яка ховається під цією кличкою) було непросте дитинство: хлопченя пісялося в ліжко до 12 років, а потім, десь роздобувши порнографічний малюнок, почало займатися нав'язливим онанізмом...  А коли йому років 30 тому дружина навішала роги, то зробився повним неадекватом. Я це розумію. Поставтеся і ви з розумінням, шановні читачі.

    Ігор Дуда reply Саша Крест

    саша, признайся лише мені, я нікому не скажу - ти в своєї теперішньої жінки також вимагаєш, щоб вона не носила туфлі на  високих каблуках, а сам біля неї ходиш на високих? Не переживай і не створюй собі зайвих комплексів - досить з тебе параної, манії величі та синдрому нав'язливого стану

keyboard_arrow_up