Як весна та запахи впливають на сексуальну енергію: коментують експерти

Як весна та запахи впливають на сексуальну енергію: коментують експерти

У весняний період змінюється гормональні біоритми людини, вважають метафізики. А вони і визначають сексуальну активність і реакції людини. Відтак існує залежність сексуальної та загальної активності організму від сезонних ритмів. Надмірна енергійність, зокрема, максимально проявляється навесні та на початку літа.

Як жінки, так і чоловіки зізнаються, що весною більше хочеться і романтики, і нових відчуттів. Тернополянка Оксана розповідає, що з пробудженням весни відчуває якийсь емоційний спалах.

—  У середині душі ніби щось вибухає, хочеться пригод, подорожей, нових відкриттів, а головне – з коханою людиною, — каже вона. 

Хочеться романтики та пригод

Коли довкола все зеленіє, рясніє квітом, то і в амурних справах все починає мінятися. Оксана зізнається, що гормони грають роль у взаємовідносинах чоловіка та жінки, але не всю. 

Відео дня

— Основне те, як люди сприймають один одного, на скільки вони готові постійно працювати над стосунками, що вони здатні робити задля того, аби їхня кохана людина почувалася бажаною, особливою та єдиною на світі, — запевняє вона. – Я впевнена, якщо у моральному плані жінка задоволена, якщо вона відчуває підтримку, любов, турботу, увагу від свого чоловіка, то і у фізичному плані між партнерами не повинно бути ніяких проблем.

Тернополянка додає, що є люди, які звикли все перекладати на погоду, сезони чи звинувачувати у стосунках один одного. Насправді ж весна може жити в душі цілий рік, а гормони битися ключем навіть у найлютіші морози. Звісно, що для цього потрібно постійно піклуватися про стосунки, як чоловікові, так і жінці.

Марина Новак познайомилася зі своїм чоловіком у березні, а вже в червні вони одружилися. Це були шалені місяці кохання, романтики та пригод, посміхаючись говорить вона. Тому жінка вірить в особливу магію цього періоду. Тим паче, що народилась вона також навесні, 8 березня.

Пробуджується сексуальний потяг

Чоловіки менше говорять про романтику, однак зізнаються що навесні у них збільшується сексуальний потяг.

— Коли ще був студентом, то дуже це відчував, весною хотілось знайомитись з дівчатами, ходити на побачення, — каже Олег. – Мабуть, гормони все ж таки щось значать. Навіть відчуття якісь інші були. А головне, що бажання фізичної та емоційної близькості не вщухало (посміхається – прим. авт). Тепер, зізнається Олег, дещо змінилося. Коли вже є стабільні серйозні стосунки, і регулярний секс, то такі відчуття можна підтримувати постійно.

Пояснення збільшення фізичної та емоційної енергії у весняний період знаходять і психологи. Весна, кажуть, має свою магію. І це правда, переконує психолог, арт-терапевт, голова «Школи психології танцю», психолог-консультант у руслі позитивної психотерапії Олена Галай.

Гормони, вітамін Д, чи аромотерапія – усе це так позитивно впливає на атмосферу закоханості у весняний період, каже вона.

Сонце та запахи впливають на нас

— Звичайно, ми залежимо від нашої фізіології і нестача вітамінів у осінньо-зимовий період впливає на наш психоемоційний стан, — розповідає вона. — Узимку ми значно менше перебуваємо на сонці, і тим самим збільшуємо вірогідність появи депресивних настроїв та поганого настрою в цілому. З такими почуттями нам не до романтики, є потреба зануритись у власний внутрішній світ і стати трішки більше егоїстом. З настанням весни у нас навпаки виникає потреба контактувати з іншими, спілкуватися, хочеться більше гуляти на свіжому повітрі, бути у піднесеному настрої, а головне, щоб була поруч людина, з котрою можна розділити хвилини щастя.

Насправді природа дуже мудра. Якщо зима підказує нам, що час до самозаглиблення, то весна – це час для дій, вважає психолог. Час наважитись впустити у власне життя щось квітуче і надихаюче. А що може бути ресурсніше за любов? Лише це почуття допомагає нам літати без крил, завойовувати без зброї, зцілювати без медикаментів.

— Згадаймо трішки міфологію. Весна – це період коли Персефона (богиня плодючості) повертається до Деметри (богиня родючості і хліборобства). І це дуже символічно. У наше життя, у буденність у цей період повертається щось дитяче, грайливе, кокетливе. І прекрасна стать не може цього не помітити. Кожна жінка надихається з приходом весни, це помітно по її гардеробі, свіжому рум’янцю і якоюсь іскринкою в очах. Натомість чоловіки в захваті від весняних дівчат, від теплоти їх сердець. А після холодної пори так хочеться зігрітися і відчути потребу у комусь іншому, — наголошує Олена Галай.

Втім, незважаючи на гормони, весну в серці треба берегти завжди, психолог. Не важливо, яка пора року, кожний ранок, як маленька весна, — це час сказати своїм близьким слова, які зігріють їхні серця і надихатимуть на щоденні подвиги.

Навесні швидше пробуджується сексуальний апетит

Весняна романтизація має свої причини, говорить сексолог Ігор Федорко. Наприклад, збільшується кількість сонячного світла, а це впливає на сітківку ока, змінює рівні гормонів серотоніну та мелатоніну. Під дією високих концентрацій цього гормону людина відчуває приплив сил, радість, душевне піднесення.

— Через  зростання рівня цих гормонів підвищується лібідо, — продовжує лікар. – Це – сексуальна енергія людини, кількість якої пов’язана зі стадією статевого розвитку. Люди звикли думати, що лібідо швидше наростає у чоловіків. Однак не все так. Коли сильна стать бачить  вродливу, сексуальну жінку, то лише в 30 відсотків з них лібідо здатне підвищитись. У трохи більше, як 50% чоловіків реакція на протилежну стать буде слабкою, а майже 20% взагалі ніяк на неї не відреагують.

Весною ще й збільшується кількість статевих гормонів. У жінок – естрогени, у чоловіків - тестостерон. Завдяки цьому відбувається так звана «загальна романтизація» нашого організму, який ніби штовхає людей до нових знайомств і сексуальних контактів.

— У чоловіків частіше безпричинно з’являється хороший настрій, вони починають більше жартувати, підвищується їхня продуктивність. А в жінок вирують емоції. Тим паче, коли люди скидають із себе пуховики, та курки, то розгледіти всі принади партнера стає легше. А отже, і «апетит» пробуджується значно швидше, — каже спеціаліст. 

Коментар експерта
Оксана ШВЕЦЬ, акушер-гінеколог:

— У весняний період в організмі відбувається гормональний сплеск. Пробуджується природа, і пробуджуємось ми. Збільшується емоційна та сексуальна активність. Інтимні стосунки зазвичай покращуються. Сонячна енергія позитивно впливає на жіночий організм. Представниці чарівної статі починають більше стежити за собою, дбають про зміну образу, прагнуть бути привабливими. І чоловіки не можуть цього не помічати. Гормональний фон міняється. Позитивні емоції сприяють зміцненню фізичної близькості між партнерами. Весна та літо дуже сприятливі для зачаття дитини. Адже в цей час наш організм отримує свіжу порцію вітамінів. Але з практики додам: жінки більше вагітніють у період літніх відпусток та після свят – Новий рік, 8 Березня, День Валентина і т. д.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (11)
  • Микола Стойко

    Приблизно як і в котів. Весна бере своє.
  • Паша Пашинський

    Весна прийшла, зачухалась пезда!

    Біжать ті бляді і трусять голим задом.

    Давай шукати і всім давати, кому смоктати, кого їбати.

    Ну ви і бляді, з пездою бляді.
  • Пустило

    Та"як на баранів.
  • David Starr

    Тут якось би то лібідо хоч трохи зменшити )

    Петро Білецький reply David Starr

    Передьорни затвор разок

    Адвокат reply David Starr

    Сходи в ванну...

    David Starr reply Адвокат

    Та вже ходив і з жінкою, і з коханкою, і не один раз, максимум на день допомагає )

    тойво reply David Starr

    ти зациклений на сєкасі.спинися троха)

    David Starr reply тойво

    Нічого в тому поганого нема :)

    Приходит мужик к сексопатологу:
    - Доктор, у меня по моему проблемы с этим..., слабость появилась.
    - А вы расскажите примерно вашу половую жизнь ну... за недельку.
    - Ну с женой 3-4 раза в неделю, любовница 3-4 раза,раза 3 с соседкой,
    2-3 с секретаршей, по выходным пару раз с проститутками, ну и для
    экзотики разок с мол.чел.
    - !!!??? Однако уважаемый... Вы знаете, по моему вам надо несколько
    сократить активность.
    - Ой, СПАСИБО доктор, а то я думал, что это от мастурбации...

    myvova83 reply David Starr

    Свинособачої не знаємо

    Читач75 reply myvova83

    Свинособаки - твої батьки

keyboard_arrow_up