Як вибрати ідеальний день для весілля: прикмети, числа та поради священників

Як вибрати ідеальний день для весілля: прикмети, числа та поради священників
  • Якщо один із партнерів вперто дотримується ритуалів при виборі дня чи місяця весілля, іншому краще поступитися та не насміхатися, кажуть психологи.
  • Священники радять орієнтуватись на церковний календар, адже є періоди, коли пару не повінчають.

Раз і на все життя... З такими думками кожна пара планує своє весілля. І наречені по-різному обирають дату, місяць чи рік для одруження.

Аби сімейний союз був вдалим, хтось прибігає до вірувань наших предків, комусь важлива вдала комбінація чисел чи те, у якій фазі буде місяць того дня. Як не крути, а й нині, у ХХІ столітті люди часто вірять в забобони, які побутували ще кількасот років тому. За ними визначають не тільки урочисте вбрання, місце і час проведення торжества, але і дату весілля.

«20 хвилин» поцікавилась, на що орієнтуються тернополянки при плануванні знакової події у своєму житті.

Відео дня

Аби дата гарно звучала

Наталія Стельмах розповідає, що в шлюбі уже 8 років. Коли планували дату весілля, то особливих забобонів не дотримувалися. Головне – аби дата була красивою та гарно звучала.

- Одружилися ми 24 липня, - каже вона. – Часу на підготовку особливо не мали, тому більше були зосереджені на тому, щоб число і місяць одруження вписувався у наші життєві плани, а не якийсь вірування. Думаю, що це абсурдно – планувати весілля по зіркам чи гороскопам.

На відміну від першої співрозмовниці, Вікторія Годжій схиляється до думки, що в даті весілля закладена програма шлюбу. І саме день народження людини впливає на її майбутню долю, шлюб і те, яким саме буде сімейний союз. Тож нумерологічний розрахунок допоможе визначитись із датою одруження.

- Ми з чоловіком одружились 11 листопада 2011 року, - каже вона. – Усі 11-ки в даті… Красиво, легко запам’ятовується, крім того, можливість взяти шлюб у такі знакові дні випадає не кожному. Ми спробували.

Нумерологія (наука про числа – прим. авт.), до речі, може в різний спосіб визначити щасливий день для вашого весілля. Один із методів - щоб отримати необхідну цифру, потрібно скласти всі числа в даті весілля, продовжуючи складати до тих пір, поки не вийде однозначне число. Наприклад, 16.08.2010 = 1 + 6 + 0 + 8 + 2 + 0 + 1 + 0 = 18 = 1 + 8 = 9. Дане число і буде ключем до розгадки секретів сімейного благополуччя. Інший спосіб – щоб визначити відповідну вашій парі дату весілля потрібно скласти цифри дати народження нареченої (наприклад, 11.05.1988 = 1 + 1 + 0 + 5 + 1 + 9 + 8 + 8 = 33 = 3 + 3 = 6) і нареченого (наприклад , 11.07.1986 = 1 + 1 + 0 + 7 + 1 + 9 + 8 + 6 = 33 = 3 + 3 = 6), потім скласти отримані цифри (6 + 6 = 12 = 1 + 2 = 3). Значить, третє число будь-якого місяця буде вдалим днем, для узаконення стосунків.

Місяць повинен рости

Окремі тернополяни при виборі дати весілля орієнтуються на місячний календар.

- Я і мої батьки багато подій у житті планували з допомогою календаря. Недарма і посів рослин планують в залежності від фази місяця, - розповідає Олена Косилко. – Одне знаю точно – шлюб потрібно укладати, коли місяць тільки-но починає рости, тобто перебуває в першій фазі.

Якщо вже орієнтуватись на астрологію, то варто знати, що загалом є 8 фаз місяця, до кожної вчені прив’язують своє значення. Так, коли на небі Молодик, то місячний диск навіть не видно, астрологи не радять укладати шлюб в цей період. У першій фазі місяці всі починання матимуть позитивне продовження. Не дуже сприятливим є друга фаза місяця, коли видно половину місяця. Повний місяць також не є надто вдалим для планування весілля. Фази зменшення і убування місяця, згідно з астрологією, - не найкращий час для важливих рішень. У сьомій фазі місяць виглядає як серп – тільки в інший бік – момент, коли можна переосмислити всі прийняті рішення, але не призначати урочистості. Так само і на старий місяць.

Відверто кажучи, світ просто рясніє різними віруваннями та забобонами на рахунок дати весілля, часу чи місця проведення. Хтось може планувати одруження за фен-шуєм, хтось – за китайським календарем, хтось – за гороскопом, дехто навіть ходить напередодні до ворожок чи шаманів.

Священники радять орієнтуватись на церковний календар, адже є періоди, коли пару не повінчають.

Різні країни – різні звичаї, ба навіть різні сім’ї – різні традиції, які можуть передаватися поколіннями. Головне – аби партнери були впевнені у своїх почуттях та щиро бажали жити у мирі, злагоді та любові.

Антоніна БОГАЧУК, психолог:

- Кожна пара в праві вирішувати, як їм планувати своє весілля. Якщо хтось із наречених надто зациклений на тому, аби обирати дату одруження по гороскопам, місячним календарям чи іншим віруванням, то інший повинен зрозуміти його, але аж ніяк не насміхатися. Те, що не є дуже важливим для однієї людини, може бути значущим для іншої. Зазвичай дату весілля планує жінка, тож чоловікові ліпше поступитися. Якщо з приводу дати є суперечності, потрібно шукати компроміс. Часом люди так вірять у певні прикмети, що самі прогнозують собі, який буде шлюб. Самонавіювання – велика сила. Краще, якщо на початку наречені будуть впевнені: їх чекає довге та щасливе подружнє життя. Коли ж бажання нереалізовані, може проявлятися така психологічна патологія, як невроз нав’язливих станів. У таких випадках, коли щось зроблено не «по плану» чи всупереч певним «традиціям», людина в усьому бачить негатив.

Число весілля згідно з нумерологією:

Одиниця - це число лідера. Вона обіцяє парі стабільний шлюб, але лише в тому випадку, якщо чоловік і жінка будуть готові до компромісів.

Двійка - відповідає за довіру і близькі партнерські відносини. 

Трійка - схильність до егоїзму. У цьому союзі ніхто не захоче поступатися і брати на себе відповідальність.

Четвірка - число саморозвитку. У таких парах партнер і навіть діти можуть сприйматися як перешкода для особистісного зростання.

П'ятірка - союз укладений під цією цифрою обіцяє зробити шлюб надійним і цікавим. 

Шістка є найгармонійнішою цифрою. Подружжя насолоджуватиметься товариством один одного і житиме у взаєморозумінні і любові.

Сімка - союз не вимагає втручання в нього сторонніх, великого кола знайомих і друзів родини.

Вісімка об'єднує людей, націлених на кар'єрне зростання. 

Дев'ятка - число сімейного благополуччя. 

 

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (10)
  • Volodymyr Cherkavskyi

    Абсллютна дурниця.Шоб шлюб був вдалим треба жити з Богом і в Святому дусі.А де,в який день значення немає!!!
  • Олеся Лт

    Щоб шлюб був вдалим - є одина вдала комбінація. Це вдалий партнер😄
  • Дмитро

    І знову матеріал від Лізи Солодкої(у якої в голові,судячи з публікацій-секс,інтим,весілля тощо.)Реально хвора баба темою сексу)))
  • Володимир Гевко

    20хвилин - для чого ви вперто витягуєте з архіву відверто тупі статті? пошукайте інші - у вас була маса хороших матеріалів.
    бо ця стаття зібрала багато переглядів? але це серед недалеких, не варто із таких вибудовувати собі читацьку аудиторію - це шлях в нікуди

keyboard_arrow_up