Як тернополянам вирахувати свою "дозу" сексу

Як тернополянам вирахувати свою "дозу" сексу

Для жінок відсутність інтиму не настільки катастрофічна, як для чоловіків. Хоча гормон щастя, який виробляється під час занять коханням, позитивно впливає на роботу всього організму. Постійне і надмірне сексуальне бажання чи його абсолютна відсутність – уже відхилення.

Займатися чи не займатися? Ось в чому питання: як інтим впливає на наше життя, і чому без нього важко жити? 

Комусь достатньо раз на тиждень, комусь – на місяць, а декому потрібно і кілька разів на день. Цікаві історичні факти відлунюють ще з далекого минулого. Так, колись у світі навіть намагалися регламентувати статеве життя людей. Наприклад, цар Соломон пропонував займатися сексом раз на дев’ять днів, Мойсей – десять разів на місяць. Зараз такі обмеження здаються абсурдними. І справді – займайся як хочеш, скільки хочеш, навіть – де хочеш.

Залежить і від віку, і ваги

Сексологи, а також психологи не дають одного рецепту щастя для всіх. На їх думку, усе залежить від рівня психологічної зрілості, типу статевої конституції, темпераменту, віку, ваги партнерів.

Відео дня

Про те, на скільки важлива кількість інтиму для тернополян, ми запитали і в чоловіків, і в жінок.

Дмитро М. (30 р.) розповідає, що буквально ще п’ять років тому, вони із дружиною знаходили і час, і бажання для того, аби проводити в ліжку по кілька разів на день. «Пропуски» були вкрай рідко. Але зараз, коли пара вже має дитину, ситуація змінилася.

- Ми настільки втомлюємось і фізично, і морально за день, що навіть не хочемо нічого, - зауважує він. – Мені кортить частіше, я чоловік, і розумію, що це – фізіологія. А от дружина вже рідко проявляє таке палке бажання. Я бачу, що вона вже не хоче. Або хоче, але якось по-особливому, щоб перед тим була романтика і так далі. Важко знайти компроміс. Чоловік просто хоче «випустити» пар, а жінці треба емоції.

Кількість чи якість

А от на думку 43-річного Михайла О., кількість і якість сексуальних зв’язків – різні поняття.

- Щоб не набридало, треба експериментувати. Мені вже за сорок, але я можу втерти носа і 20-річним, - наголошує він. – З жінкою треба говорити про все, тоді і проблем буде менше.

У жінок думка трохи інакша.

27-річна Зоряна О. впевнена, що жінкам  для інтиму потрібне кохання.

- Якщо жінка закохана по вуха, то навіть легенькі чоловічі дотики до тіла викликають мурашки, - ділиться співрозмовниця. – Тоді жінка прагне пристрасті, емоційної близькості, вона відчуває себе особливою. У мене з коханим так було. Коли був найвищий пік закоханості, ми хотіли інтиму регулярно. Потім охолонули, зараз достатньо кілька разів на тиждень.

З роками ставлення до інтиму змінюється, вважає 48-річна пані Людмила К. Її чоловік старший на дев’ять років.

- Недарма з цього приводу складають анекдоти, у нашому віці секс – як лотерея, - посміхаючись каже вона. – Чоловік вже не може так, як колись. Юний запал минув. Жінки в цьому плані більш витривалі, як на мене. Коли в нас ще є бажання, то чоловікам уже фізіологія не дозволяє.

Чоловіча сила і жіночий потяг

Від чого залежить інтимна близькість і кому вона потрібна, ми запитали і в нашого постійного коментатора рубрики, сексолога Ігоря Федорка.

- Чоловіча «сила» у 20 років приблизно однакова із сексуальним потягом жінки у 30. А от потяг чоловіка у 40 років ідентичний потягу жінки десь в 20. З віком рівень чоловічого гормону тестостерону, а відповідно, і сила потягу зменшуються. А от лібідо жінки навпаки зростає, - пояснює він.

Чим корисний секс для жінок? За словами пана Федорка, це – чудовий метод тренувань м’язів, адже під час інтимного контакту всі м’язи і тканини перебувають у напрузі, а потім найбільше розслабляються. Тож це слугує чудовим стимулятором для роботи серцево-судинної системи, як наслідок – покращується обмін речовин, організм насичується киснем.

- Після оргазму в жінок покращується фізичний стан і зникає накопичений стрес, адже виробляються ендорфіни, гормони щастя, - додає він. – До речі, під час інтиму в жінок активно продукується ще й гормон естроген. Він стимулює роботу серцевого м’яза і нормалізує роботу всіх органів, зміцнює структуру волосся та нігтів.

Деякі фахівці схильні вважати, що інтим жінці не настільки сильно потрібен, як чоловікові. Однак Ігор Федорко переконує, що це зовсім не так.

- Регулярні статеві стосунки не лише покращують імунітет жінки, вони тримають організм в тонусі, - пояснює він. – Завдяки активній циркуляції крові під час інтимної близькості, відбувається швидша регенерація клітин шкіри, тому вона стає більш ніжною і бархатною.

Небезпечно для простати

Важливо, що секс – це чудова альтернатива спорту. Адже під час занять любов’ю партнери спалюють багато калорій.

Для чоловік присутність інтиму в житті ще більш важлива, переконаний спеціаліст. І це пов’язано із фізіологією, у першу чергу.

Є різні чоловіки: хтось спокійно ставиться до любовних пустощів, а хтось є палким шанувальником такого задоволення. Насправді в кожного – індивідуальна «доза». І реакція організму на відсутність інтиму в різних чоловіків – різна.

Секс — це не тільки задоволення, але й прекрасний засіб для нормалізації обміну речовин, ідеальна процедура для очищення крові від токсинів, шлаків та інших шкідливих продуктів обміну, - пояснює Ігор Федорко. – Чоловіки, які займаються сексом регулярно, – кілька разів на тиждень, приблизно на третину скорочують ризик захворювання раком передміхурової залози. З організму виходять канцерогени, які з’являються при утворенні сперми.

Відсутність інтиму негативно позначається на простаті. Нерегулярні сексуальні зв’язки загрожують не лише фізичними, а й психологічними проблемами.

Найменше, що може трапитись, - це невроз, - каже сексолог. –З’являється відчуття депресії. Можуть прогресувати серцево-судинні захворювання, а також з’являється ожиріння. Сексуально залежні чоловіки вже через місяць після відсутності інтиму можуть відчути погіршення потенції. Захворювання простати або загальне зниження імунітету статевої системи чоловік пізнає досить скоро. І тоді до імпотенції йому залишиться лише кілька кроків — спочатку втрата впевненості у власній мужності і перебування в емоційному дисбалансі.

Чи добре, коли забагато? Чи можна займатися коханням часто? Відповідь на ці питання кожна пара повинна давати самостійно.

- Головне, аби було взаємні і бажання, і настрій, і сили, - зауважує пан Ігор. – Але, окрім самого сексуального контакту, для відчуття щастя закоханим потрібна просто фізична близькість і увага один до одного, обійми і ласки, ніжні дотики, компліменти і взаєморозуміння.

 

Коментар експерта:

Антоніна БОГАЧУК, психолог:

- Психологічна потреба в частому сексі, як правило, пов’язана із відчуттям самотності. У людини складається ілюзія, що під час статевого акту, вона необхідна, її потребують. З точки зору фізіології, чоловіки та жінки ставляться до інтиму по-різному. Для чоловіків сам процес – це як енергетичний перезаряд, спосіб виплеснути енергію. Для жінки інтимний зв'язок – всесторонній процес. Їй потрібно психологічно прив’язатися до партнера, вона відчуває емоційну близькість. Деколи буває і так, що люди занадто активні в сексуальному плані. Наприклад, німфонія – це вже психологічне відхилення. На початку такі жінки можуть збуджувати чоловіків, їм цікаво, що буде далі. Але потім така жіноча настирливість, сексуальна незадоволеність лякає і відштовхує, адже протилежна стать усвідомлює, що його ресурси не безмежні. Потрібен час на відновлення сил.

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (4)
  • isabella ahha

    привіт, друже, мене звати Ізабелла Ітан, я лікар і мені 45 років. Будь ласка, прочитайте мої справжні життєві свідчення, я маю позитивний намір, що ця інформація допоможе комусь, хто читає цю статтю, протягом двох днів відновити розірваний шлюб і відновити втрачені любовні стосунки. Після багатьох років стосунків з Ітаном він зі мною розлучився, я робила все, що могла, щоб повернути його полюбити мене, але все, що я робила, було марно, я так хотіла його через свою любов до нього , я попросив його з Я дав обіцянки все, що у мене було, але він відмовився. Я пояснив проблему моїй колезі по роботі, і вона запропонувала мені краще звернутися до чарівника, який міг би допомогти мені повернути його любов, але я з тих людей, хто ніколи не думав, що частина любовних приворотів існує або діє, у мене не було Я відправив електронного листа на канал заклинателя, і він сказав мені, що все буде добре три дні тому, що мій колишній повернеться три дні тому, він кинув у повітря шматочок заклинання і на диво другий день був близько 3.00 ранку. Колишній коханий зателефонував мені на мобільний телефон, я був настільки здивований, що відповів на телефонний дзвінок, і все, що він сказав, це те, що йому так шкода за все, що трапилося, що він хотів, щоб я повернулася до нього за те, що так сильно мене любив. Я був такий щасливий, і ми почали жити щасливо разом. таким чином ви можете зв’язатися з ним, якщо вам потрібна допомога, ви можете зв’язатися з ним за цією адресою електронної пошти: [email protected] або зв’язатися з ним через WhatsApp / Viber за цим номером: +1(425) 477-2744 ... :) . . :) ..

  • Андрій Рассказов

  • Тернопільска Корабельна сосна!!!

    Кретини прирівняли кохання до наркотиків але то таке корабельним соснам зе команди самий раз!!!
  • Тернопільска Корабельна сосна!!!

    Кретини прирівняли кохання до наркотиків але то таке корабельним соснам зе команди самий раз!!!

keyboard_arrow_up