Що варто їсти, аби секс був гарячим та пристрасним

Що варто їсти, аби секс був гарячим та пристрасним

Афродизіаками є всі продукти, багаті на білок, для чоловіків надзвичайно корисне м'ясо. Жінкам допоможе їжа рослинного походження. Фізичні навантаження допоможуть привести організм в тонус та створити відповідний сексуальний настрій.

Їжа і секс – два чи не найбільш улюблених заняття і основні з базових інстинктів. У природі існують продукти, які названі в честь богині кохання Афродіти, — афродизіаки. Вони здатні розпалити сексуальне бажання, як у чоловіків, так і жінок.

У наш час проблеми з лібідо можуть провокувати ряд факторів, хвороби чи негативний вплив навколишнього середовища, наприклад. Щоб покращити ситуацію, можна для початку переглянути свій раціон харчування. Можливо, ви не доотримуєте корисні речовини, які і підтримують лібідо на належному рівні.

Для чоловіків важливе м'ясо

У давнину афродизіаками вважали лише рослини, які мали збуджуючу дію, а потім до цієї групи додали продукти і запахи. Перший дієвий засіб для отримання повноцінного любовного задоволення – це яблуко, яким Єва нагодувала Адама. Але з тих часів вчені знайшли багато продуктів, які мають досить цікавий вплив на організм людини.

Відео дня

Дієтолог Наталія Суслова розповідає, що насправді багато продуктів позитивно впливають на лібідо чоловік та жінок.

— Для представників сильної статі незамінними є продукти, багаті на білок, перш за все, це м'ясо, — говорить вона. Особливо корисне червоне м'ясо. Афродизіаками можна вважати і морепродукти – устриці, молюски, морська капуста. Чудовим джерелом корисних речовин є також горіхи (бразильський, грецький), мигдаль. Сексуальний апетит допоможе покращити вживання великої кількості зелені, особливо петрушки. Належну роль потрібно віддати і продуктам, які містять вітаміни групи В, адже вони запобігають появі хронічної втоми і стресу. А отже, допоможуть створити романтичний настрій. Яйця багаті на фосфоліпіди, які покращують лібідо що у чоловіків, що в жінок. Дуже корисними є кокосове масло та олія.

Позитивно впливає на роботу всього організму мед. Щоб поповнити запас у глюкозі і фруктозі, достатньо з’їдати хоча б одну-дві чайні ложечки, продовжує фахівець.

Жінкам корисна рослинна їжа

Якщо чоловікам потрібно більше робити акцент на білкові продукти – м'ясо, морепродукти, то жінки повинні віддавати перевагу рослинній їжі.

— Імбир, женьшень, ваніль, кориця, навіть перець чилі – приправи, які відносять до афродизіаків. Жінки можуть їх додавати до салатів та інших страв, — говорить пані Наталія. – Можна комбінувати – морепродукти плюс листова зелень, приправлена різними травами.

Звичайно, якщо людина має алергію на той чи інший продукт, треба зважати на це і не ризикувати. Досить часто є індивідуальна непереносимість морепродуктів, наприклад, чи гострих приправ. Крім того, потрібно зважати і на якість продуктів.

— При виборі афродизіаків треба бути обережним і тим, хто має захворювання шлунково-кишкового тракту – коліти, ентерити, гастрити, панкреатити. Тоді краще тушкувати овочі і не давати до основних страв гострих приправ, — пояснює дієтолог. — Якщо мова йде про здорову людину, то всі перераховані вище інгредієнти можна сміливо включати у  свій щоденний раціон.

Дрібка приправ – для пікантного смаку

Щодо вибору приправ, то тут все також індивідуально. Коли в суп, мариноване м'ясо чи іншу страву додати дрібку перцю чилі чи на кінчику ножа – імбир, на загальний смак це не особливо вплине, а от пікантну нотку додасть.

— У дієтології не існує загальних рекомендацій, які допоможуть всім, — продовжує Наталія Суслова. – Досить потужним афродизіаком є помірні фізичні навантаження. Прогулянки, ходьба, катання на велосипеді, плавання тощо викликають нормалізацію психо-емоційної сфери, заспокоюють та приводять в тонус весь організм. З’ївши головку часнику, але при цьому будучи виснаженим, ви отримаєте зовсім не той ефект, на який сподівались. Має бути гармонія в житті, у душі, і тоді від продуктів-афродизіаків буде справді помічна дія.

Продукти-афродизіаки для чоловіків:

  1. Банан. У його складі є бромелін, підвищується чоловіче лібідо. Крім того, в ньому є калій і вітаміни групи В, які також позитивно впливають на сексуальний потяг.
  2. Морепродукти, зокрема, устриці. Вони багаті цинком і білком, які сприяють виробленню тестостерону.
  3. Чорний шоколад. Він допомагає організму синтезувати «гормон радості» і має антиоксидантну дію.
  4. Риба. У ній є поліненасичені кислоти Омега-3, які беруть активну участь у виробленні статевих гормонів. Крім того, за словами дієтолога Шони Вілкінсон, саме ці кислоти «покращують кровообіг, підвищують чутливість і сприяють зростанню рівня дофаміну - «гормону щастя»в організмі».
  5. Арахіс. Це чудове джерело L-аргініну.
  6. Бразильський горіх. Це прекрасне джерело селену.
  7. Кардамон. Один з найпотужніших афродизіаків. Його можна додавати в основні страви або каву. Але, головне, не переборщити, тому що у великих кількостях він пригнічує чоловічу потенцію, в той час як в малих - підсилює її.
  8. Молочні продукти і яйця. У них є вітаміни групи В, які запобігають появі хронічної втоми і стресу.

Афродизіаки для жінок:

  1. Чилі. Йдеться про приправи, приготовленої з будь-якого сорту цього перцю. У ній є особливі речовини, які підсилюють чутливість ерогенних зон.
  2. Мускатний горіх. Він істотно підвищує статевий потяг жінок.
  3. Авокадо. У ньому є незамінні жирні кислоти, вітамін Е і калій. Поступаючи в організм, вони покращують кровообіг і вироблення статевих гормонів. Про його чудодійний ефект знали ще за часів ацтеків, які і вживали його для підвищення своєї сексуальної майстерності. Проте, вчені стверджують, що він надає більш сильний вплив саме на жінок. .
  4. Селера. Він містить чоловічий статевий гормон андростерон, який діє збудливо на жінок.
  5. Кавун. У ньому є цитрулін - амінокислота, яка сприяє виробленню ферментів, в результаті чого поліпшується кровообіг малого тазу.
  6. Корінь імбиру і часник. Вони володіють аналогічною дією.
  7. Мед. Він багатий на вітаміни групи В, тому підвищує рівень естрогену і тестостерону в крові. Причому він ефективний і при вживанні чоловіками, і при вживанні жінками.
  8. Чорний шоколад. Він не тільки сприяє підвищенню лібідо, а й виробленню гормонів щастя, що стимулює і до інтимної близькості.

За інф. medfond.com – сайт здорового харчування.

ДОВІДКА

Речовини, що позитивно впливають на лібідо:

  • L-аргінін - ця амінокислота бере активну участь в синтезі оксиду азоту, проте з віком її вироблення знижується, що і призводить до погіршення кровообігу і мікроциркуляції в чоловічих статевих органах, а також проблемам з ерекцією. Для того, щоб поповнити запаси L-аргініну необхідно їсти більше кунжуту і горіхів.
  • Селен. Він впливає на рухливість сперматозоїдів і настання ерекції. Краще джерело селену - жирна риба.
  • Цинк - відповідає і за вироблення тестостерону, і за здоров'я чоловічої статевої системи, тим самим, підвищуючи лібідо. Міститься цинк в морепродуктах, переважно, в устрицях.
  • Магній – синтезує статеві гормони - андрогени (чоловічі) і естрогени (жіночі), сприяє виробленню дофаміну - гормону радості, який і дозволяє налаштуватися на потрібний лад.
  • Вітамін А - необхідний для синтезу прогестерону - статевого гормону. А знайти його можна в жовтих, червоних і зелених овочах, фруктах.
  • Вітамін В1- відповідає за передачу нервових імпульсів і вироблення енергії, а його нестача негативно позначається на ерекції. Джерела вітаміну В1 - спаржа, насіння соняшнику, кінза.
  • Вітамін С – бере участь в синтезі статевих гормонів - андрогенів, естрогену і прогестерону, тим самим впливаючи і на лібідо, і на здатність до відтворення потомства. Збагатити їм свій організм можна, запровадивши в свій раціон шипшину і цитрусові.
  • Вітамін Е – потужний антиоксидант, який, до всього іншого, відповідає і за синтез гормонів. Джерелами вітаміну Е є рослинні масла, насіння і горіхи.

З відкритих джерел

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

keyboard_arrow_up