80-річний художник представив 45 колоритних акварелей

80-річний художник представив 45   колоритних акварелей

На початку вересня 80-річний художник Микола Мельник, який живе в с. Шляхтинці Тернопільського району, представив до уваги тернополян свою персональну виставку «Авкварель». У виставковій залі Тернпільського обласного художнього музею – 45 картин митця. Це колоритні пейзажі, натюрморти і портрети. Підписи під творами поетичні, у цьому митець прислухався до поради письменника Степана Пушика.

Пан Микола досконало володіє акварельним та олійним живописом. Представив акварелі, бо мало-хто з художників працює в цій техніці. Митець каже, що задля того, щоб картина «дихала», часом доводиться по кілька разів переписувати її, адже нашарування фарб тут неприпустиме. До речі, саме акварель найбільш тонко дозволяє передати тремтіння, легкість, яскравість і соковитість перших весняних квітів, сумуючу красу осені і зелені фарби літа.

Виставку Миколи Мельника «Акварель» цього року вже побачили у Чернівцях – його малій батьківщині і Кам’янці-Подільському, адже він родом із с. Поляна Хотинського району Чернівецької області.

Відео дня
  • У дитинстві я захоплювався акварелями, – розповідає пан Микола. – Щоразу дивувався можливістю художника за допомогою простого паперу, води і фарб творити справжні дива. Тоді в мене виникло бажання пізнати всі таємниці образотворчого мистецтва.

Велику школу малярства закінчив при Чернівецькому Будинку творчості (1957-1959 рр.) у відомого живописця, народного художника, лауреата державних премій України Івана Холоменюка. Професійну освіту здобув на художньо-графічному факультеті Курського університету (РФ).У 1967-1998 рр. працював у Тернопільському художньому фонді організації Національної спілки художників України. З 1968 року постійний учасник чисельних обласних, зональних і всеукраїнських виставок. Мав багато персональних експозицій. Твори художника знаходяться в приватних колекціях США, Польщі, Німеччини, Словаччини. Казахстану, а також в музеях Чернівців, Кам'янця-Подільського і Тернополя.

  • Пишу завжди з натури в реалістичній манері, але залишаю за собою право вільної композиції, створюючи живописний образ природи, – зазначає Микола Мельник. – Шалений темп життя, гонитва за скороминучим успіхом – мене це не приваблює. Художник повинен жити в гармонії з природою, берегти життя і щоденною творчою працею робити його достойним.

Невістка пана Миколи Олеся Красновська каже, що її свекор дуже творча людина. 

- У кожньому куточку природи він бачить картину, - додає пані Олеся. - В нього завжди дуже життєрадісні й позитивні кольори. Ми з чоловіком прикрасили весь наш будинок батьковими роботами, тож милуємося ними щодня.

Виставка діятиме до 24 вересня.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
10:25 У Мінекономіки назвали причини переходу на літній час 09:35 «На щиті» повертається захисник з Кременецької громади 09:00 29 березня без світла буде одна вулиця в Тернополі 08:00 У Тернополі відновлюють футбольні матчі з вболівальниками Від читача 12:17 Пів мільйона грн компенсацій отримали цьогоріч роботодавці Тернопільщини, які працевлаштували переселенців 22:20 Поліція розшукує 15-річного хлопця з Чорткова Олександра Мороза 22:00 Дитячу травматологію змінив на артбригаду: історія молодого лікаря-науковця 21:00 У Тернополі прощатимуться із військовослужбовцем Іваном Грицком 20:00 Перетворили пустир на модульне містечко: як переселенці стали стимулом для відбудови Малашівців play_circle_filled 19:00 «На щиті» повернувся додому сапер із Теребовлянської громади 18:00 У замку на Тернопільщині організовують толоку 17:00 26-річний тернополянин за 4500 доларів став «батьком» трьох литовських дітей 15:30 Причетному до організації вибухів у Тернополі повідомили про ще одну підозру 15:07 «Афілійований міні-EdCamp Ternopil»: що зібрало у 19 школі майже дві сотні освітян? 14:00 На Тернопільщині мотоцикліст врізався в кам'яну огорожу — є постраждалі 13:30 Патріотична організація «Центурія» проводить набір активної молоді 13:00 На п’ятьох вулицях Тернополя триває поточний ремонт дорожнього покриття 12:33 Кременчанину, який торгував зброєю, повідомили підозру 12:00 На дорогах Тернопільщини вітер повалив понад 20 дерев 11:35 На Тернопільському ставі починається сезон водних прогулянок
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up