Еротика і мистецтво – вражаючі твори Наталії Басараб

Еротика і мистецтво – вражаючі твори Наталії Басараб
Власник гастропабу NATURA Володимир Харкавий подарував художниці Наталії Басараб її улюблені квіти з вдячністю за те, що погодилась на таку унікальну виставку. Фото - Михайло Урбанський

Справжню красу і гармонію оголеного жіночого тіла вперше показала тернополянам знана художниця Наталія Басараб на своїй пікантній виставці «Таємниця жіночої натури».

Натуру без прикрас, жіночу красу, що вражає, підкорює, надихає, дарує насолоду, возвеличує та кидає в безодню, до 16 лютого мають нагоду побачити всі охочі у гастропабі NATURA, що на вул. Шептицького, 11. Тут триває виставка еротичних картин, створених тернопільською художницею Наталією Басараб. До речі, вподобані твори можна придбати.

Перша виставка картин у стилі ню

У творчому доробку пані Наталі є багато картин у стилі ню, виконаних пастеллю, аквареллю. У переддень вернісажу мискиня разом із чоловіком мусили терміново офорими їх у рамки. Зізнається, що дві рамки розбила через поспіх, тому представила 21 роботу.

Відео дня

– У Тернополі я ще ніколи таких творів не виставляла, – каже Наталія Басараб. – Тому, що завжди вважала це місто дещо провінційним. Такі твори я виставляла в інтернеті на мистецьких сайтах понад 10 років. Як виявилось, це дуже комерційні роботи, їх найчастіше в мене купували.

Мисткиня пригадала випадок із цікавим замовленням від одного американського професора. Він попросив намалювати оголеною його дружину Мері. Спеціально для цього надіслав багато світлин своєї коханої. Пані Наталія виконала замовлення. Крім цієї картини він купив ще три і пояснив це тим, що йому приємно бачити свою Мері такою красивою і молодою.

– Цей професор багато розповідав про свою дружину, – додає художниця. – До того ж він дуже любить мистецтво, бо для нього такі картини – то насамперед мистецтво.

Моделі з журналу Playboy

Окрім творів, що висять на стіні навпроти входу в гастропаб NATURA, у папці-каталозі  можна переглянути малюнки оголених жінок у форматі А4. Всі вони написані в різні періоди. Ті, які пані Наталя малювала з натури, на виставці не представила, зважаючи на великий формат полотен.

– Колись у мене була дівчина-натурщиця, яка мені позувала, – розповідає художниця. – На даних роботах – це моделі з чоловічого журналу Playboy. Також тут є картини, створені за світлинами фотографів, які знімають ню.

Наталія Басараб додає, що за характером вона романтик, тому й любить малювати квіти і жінок, в тому числі їхні оголені тіла, адже бачить в цьому красу і гармонію. Оголених чоловіків не малює. Пояснює це тим, що не має  тем і сюжетів для таких картин. У доробку художниці є кілька портретів її чоловіка Сергія, правда не в стилі ню. Один з них зберігається в Тернопільському обласному художньому музеї.

– Людину малювати найважче, – стверджує мисткиня. – Але я дуже люблю малювати портрети, писати людей з натури. У картинах в стилі ню має значення гармонія тіла, його краса.

Пані Наталя пригадала кумедний випадок,  пов'язаний зі створенням картин з оголеними жінками. Оскільки такі твори добре продавалися, а для створення нових художниці бракувало свіжих сюжетів і облич, то мусила купувати журнал Playboy у кіоску.

– Зважаючи на те, що я часто це робила, продавчиня мене запам'ятала, – усміхається художниця. – Тому коли я запитувала про цей журнал, то вона дивилась на мене здивованими круглими очима, бо не розуміла кому я його купую. А коли сказала їй, що роблю це тому, що я художниця, вона полегшено зітхнула: «А-а-а, добре. Для вас є».

Придбав картину і подарував квіти

Роботи у стилі ню Наталії Басараб запропонував виставити у його закладі власник гастропабу NATURA Володимир Харкавий.

– Коли я побачив ці твори, то в мене не виникло ніяких сумнівів щодо того, чи варто робити таку виставку, – зазначив пан Володимир. – Мені потрібна була лише згода пані Наталії. Бо її твори в стилі ню – це абсолютно прийнятно і красиво. Картина, яку я придбав, одразу ж пішла на подарунок. Це був збірний образ жінки, але є людина, якій він дуже відповідає.

Із вдячністю мисткині за майстерно передану жіночу красу і пристрасть, з якою вона це передає на полотні, Володимир Харкавий подарував Наталії Басараб розкішний букет її улюблених квітів – червоних тюльпанів.

– Коли я вперше побачила цю оголену натуру, то подумала: невже жінка може настільки бачити цю красу, – зазначила модераторка вернісажу Наталія Турчин. – Ми звикли, що чоловіки оцінюють одразу, а це жінка, в баченні якої немає чогось іншого, зайвого. На ці роботи просто хочеться дивитися і по-справжньому насолоджуватися натурою. Тому виставка «Таємниці жіночої натури». Я впевнена в тому, що кожен відвідувач піде звідси з думкою, що немає нічого кращого, ніж наша внутрішня природа, бо вона як сяйво на нашу зовнішню красу.

На вернісаж завітало багато журналістів різних поколінь. Письменниця і журналістка Валентина Семеняк подарувала художниці перо жар-птиці і додала, що для неї рецепт щастя – це творчість Наталії Басараб.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (2)
  • тарас

    примітивно хіба гола баба це еротика
  • Максим Павлович

    Дякую Вам  Наталія Басараб  що ви є у нас така  у Тернополі . Творчих успіхів і здоровя.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
16:40 24 квітня в Україні будуть обмеження споживання електрики для бізнесу та промислових підприємств 16:05 Помер знаний священник-сумівець Роман Мірчук 15:15 Конфлікт в бібліотеці: колектив книгозбірні звернувся із заявою до омбудсмена 14:40 Робота в Тернополі: Актуальні вакансії тижня, оновлено 24 квітня Від читача 16:47 Молодь Тернопільщини ярмаркувала у Чернівцях 14:05 У незаконному переправленні військовозобов'язаного через кордон обвинувачують жителів Тернополя та Львівщини 13:12 У Тернополі відбудеться Великодній ярмарок крафтовиків 12:40 У Бережанах зіштовхнулися автобус та легковий автомобіль 11:43 Прорвала каналізація, рідина жовтого кольору тече до Ставу 11:30 Вбивство на Кременеччині: 36-річному чоловіку загрожує 15 років тюрми 10:50 Померла почесна громадянка Бережан Ярослава Мазурак 10:10 25 квітня на двох вулицях у Тернополі не буде води 09:30 Воював з окупантом майже два роки: Збаразька громада втратила захисника Ігоря Войціховського 09:02 У Тернополі «вар'яти» презентують нову гумористичну програму 08:02 Чому чоловіків обмежили в консульських послугах і коли їх відновлять 22:04 У поминальні дні не варто залишати на гробах паски і яйця. То що потрібно померлим, пояснюють священники 21:01 Віктор Павлік побував в рідній Теребовлі і поскаржився на... міст photo_camera 20:00 Теплиці, майонез і дитячий клуб: історії трьох бізнесів, які переїхали на Тернопільщину play_circle_filled photo_camera 19:30 24 квітня у мікрорайоні «Пронятин» не буде води 19:03 Вісім років судиться з поліцією: тернополянин вимагає покарання для патрульних та компенсації photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up