Львівська мисткиня представила тернополянам символічні картини-портали, які заряджають світлом і позитивом

Львівська мисткиня представила тернополянам символічні картини-портали, які заряджають світлом і позитивом

Персональну виставку картин львів’янки Олени Каїнської «Світло приходить з Тиші» відкрили 5 грудня у тернопільській галереї «Бункермуз». Тут представлені 14 робіт, які допомагають віднайти власне внутрішнє світло. Оглянути виставку можна до 26 грудня.

  • Я вірю в те, що кожна людина може випромінювати світло, сяяти, – каже мисткиня. – Це відбувається тоді, коли вона щаслива, здорова, задоволена, розслаблена. Проте у повсякденному житті ми постійно губимо той стан, тому що нас відволікають клопоти і турботи. Віднайти його можемо з допомогою тиші, коли зосереджуємося, молимося, медитуємо.

Художниця віднаходить свій внутрішній спокій у процесі малювання, яким захопилася не так давно. За освітою вона філолог, працювала копірайтером у сфері ІТ, але це не приносило їй задоволення. Віднайти справжню себе допоміг живопис.

Відео дня

На виставці у Тернополі мисткиня представила 14 із 40 написаних творів. Компонуючи експозицію,  прагнула, щоб глядачі сприймали картини як подорож внутрішнім світом авторки. Спеціально для цього Олена Каїнська підібрала картини заряджені добром, світлом, ніжністю, позитивом, бо хотіла, щоб після побаченого в душах відвідувачів залишався вогник тепла.

Натхнення на створення нових полотен художниці дають книжки і музика. мисткиня працює акрилом на полотні, через прості форми передає складний зміст. Кожна робота сповнена символів, тому біля кожної картини є авторське пояснення зображеного.

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (6)
  • Ната Ли

    Я теж почала щукати ,що це означає.....мисткиня?))))А це виявляється ,звичайна творча людина))))
  • Ігор Гарасим

    Слово "митець" середнього роду. Вона митець. Понакручували як кіт у лотку.
  • тарас

    малюнки якісь дибільні

    Герасимчук Ростислав reply тарас

    От "Свати", ось це інша справа, вірно?
  • Каріна Карі

    Це її каракулі чи дитини з  садочка старшої групи?))))

    Герасимчук Ростислав reply Каріна Карі

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
16:05 Чи будуть в Україні додаткові вихідні на Великодні свята 15:28 Із 23 квітня тернополянам можуть вимикати світло у «пікові» години 14:55 Біля Тернополя зіштовхнулися автобус та бус: є постраждалі 14:40 У Тернополі віддали честь полеглому Героєві під час руху колони «На щиті» (ВІДЕО ДНЯ) play_circle_filled photo_camera Від читача 13:35 Українські поліцейські ліквідували шахрайський call-центр в Одесі, де громадян Чехії ошукали на 5,5 мільйонів гривень 14:15 Якою буде ціна на газ з 1 травня: є рішення «Нафтогазу» 13:36 Тернополянин зняв в оренду неіснуюче житло. Як дізнатись чи квартира, яку ви знайшли — реальна 12:56 Українські консульства в Польщі та інших країнах призупинили роботу з чоловіками мобілізаційного віку 12:22 У яких лікарнях Тернопільщини можна отримати допомогу при інсульті 11:43 На Гайовій та Сахарова ремонтують двори та тротуари. Пишіть в коментарях вулиці, де це необхідно також 11:05 Омбудсмен перевірить дитячу бібліотеку в Тернополі після конфлікту працівниці та переселенців 10:25 В Тернополі чоловік отримав два роки тюрми за те, що чинив опір патрульним 09:37 Електронний кабінет військовозобов’язаного: коли має запрацювати та чи всі повинні створити 09:00 У лікарні помер 21-річний воїн Денис Каразія з Кременецької громади 08:01 Безоплатне житло, виплати та субсидія: як переселенцям отримати допомогу на Тернопільщині 22:00 На Тернопільщині цього тижня дощитиме 21:00 Тютюн, алкоголь, нездорове харчування і гіподинамія: Ляшко назвав загрози для розвитку хвороб 20:00 Жителька Хмельниччини намагалася відкупитися від поліції за п'яну їзду 19:03 Скільки коштує зібрати великодній кошик: як змінилися ціни за рік у Тернополі photo_camera 18:30 Єгері 68 бригади знищують «тернопільськими» FPV дронами ворожу спецтехніку - Сергій Надал ( пресслужба Тернопільської міської ради)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up