Мистецьку премію імені Олени Кульчицької отримала Марія Тимчук із Теребовлі

Мистецьку премію імені Олени Кульчицької отримала Марія Тимчук із Теребовлі

Виставку-конкурс на здобуття обласної мистецької премії імені Олени Кульчицької серед аматорів образотворчого мистецтва Тернопільщини відкрили 31 жовтня у Тернопільському обласному художньому музеї. Цього року 29 учасників представили 84 картини. На вернісажі одразу ж нагородили переможців. Лауреатом стала молода викладачка Теребовлянського коледжу культури і мистецтв, донька знаного художника Миколи Шевчука Марія Тимчук.

Ось який пост написав із цього приводу пан Микола на своєму «Фейсбуці»: «НЕСПОДІВАНА БАТЬКІВСЬКА РАДІСТЬ..... Сьогодні, 31-го жовтня, шляхом таємного голосування членів поважного жюрі визначено ПЕРЕМОЖЦЯ у номінації «ЖИВОПИС» обласного конкурсу імені Олени Кульчицької, організованого Тернопільським обласним методичним центром народної творчості, та Тернопільським обласним художнім музеєм. ЩИРО РАДІЄМО УСПІХУ ДОНЕЧКИ. Всім серцем бажаємо нових досягнень на Ниві мистецтва, доброї Долі, Божої ласки».

Відео дня

Дипломом І ступеня нагородили Сергія Бондара (м. Чортків), дипломом ІІ ступеня – Михайла Яремка (м. Теребовля), дипломом ІІІ ступеня – Юрія Криворучка (м. Тернопіль). У номінації «Графіка» лауреатом визнана Світлана Шинкаренко (м. Тернопіль).

Нагадаємо, що минулого року першим лауреатом премії імені Олени Кульчицької став тернополянин Богдан Федорів. Справа в тому, що спочатку ця премія носила ім’я Ярослави Музики. Її отримали сім лауреатів. Чотири роки тому назву змінили, оскільки в облраді заснували однойменну обласну премію в галузі декоративно-прикладного мистецтва. Два роки поспіль премія не мала жодного імені, лише 2018 року в обласному управлінні культури дали дозвіл на те, щоби премія мала ім’я народної художниці, уродженки Бережан Олени Кульчицької. До речі, спочатку виставку-конкурс проводили раз на два роки, а 2016-го вона стала щорічною. Минулого року до участі зголосилися 25 митців. Диплом першого ступеня в номінації «Живопис» у 2018 році отримав Сергій Бондар (м. Чортків), другого – Наталія Фугель (м. Тернопіль), третього – Любов Поворозник (м. Тернопіль). У номінації «Графіка» дипломантами стали Володимир Поворозник (м. Тернопіль), Наталія Волянюк (м. Кременець) та Юлія Янчук (м. Кременець). 

До речі, лауреатом даної премії можна стати лише один раз. Передбачена грошова винагорода у розмірі 750 грн. Начальник управління культури і мистецтв ТОДА Григорій Шергей пообцяв, що наступного року сума буде більшою, наразі тривають юридицні процедури щодо цього питання.

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • Хтось

    це навіть коментувати не можна.Хоча роботи художниці мені сподобалися.Але 750 грн.?Це типу художник має бути завжди голодний?Позор!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
14:15 Якою буде ціна на газ з 1 травня: є рішення «Нафтогазу» 13:36 Тернополянин зняв в оренду неіснуюче житло. Як дізнатись чи квартира, яку ви знайшли — реальна 12:56 Українські консульства в Польщі та інших країнах призупинили роботу з чоловіками мобілізаційного віку 12:22 У яких лікарнях Тернопільщини можна отримати допомогу при інсульті Від читача 13:35 Українські поліцейські ліквідували шахрайський call-центр в Одесі, де громадян Чехії ошукали на 5,5 мільйонів гривень 11:43 На Гайовій та Сахарова ремонтують двори та тротуари. Пишіть в коментарях вулиці, де це необхідно також 11:05 Омбудсмен перевірить дитячу бібліотеку в Тернополі після конфлікту працівниці та переселенців 10:25 В Тернополі чоловік отримав два роки тюрми за те, що чинив опір патрульним 09:37 Електронний кабінет військовозобов’язаного: коли має запрацювати та чи всі повинні створити 09:00 У лікарні помер 21-річний воїн Денис Каразія з Кременецької громади 08:01 Безоплатне житло, виплати та субсидія: як переселенцям отримати допомогу на Тернопільщині 22:00 На Тернопільщині цього тижня дощитиме 21:00 Тютюн, алкоголь, нездорове харчування і гіподинамія: Ляшко назвав загрози для розвитку хвороб 20:00 Жителька Хмельниччини намагалася відкупитися від поліції за п'яну їзду 19:03 Скільки коштує зібрати великодній кошик: як змінилися ціни за рік у Тернополі photo_camera 18:30 Єгері 68 бригади знищують «тернопільськими» FPV дронами ворожу спецтехніку - Сергій Надал ( пресслужба Тернопільської міської ради) 18:00 На Тернопільщині зросла захворюваність на ГРВІ, особливо серед дітей 17:15 Мріяв обійняти доньку, яку не бачив понад рік: історія відновлення тернопільського захисника 16:35 Чоловіку, який у Тернополі вивіз тіло померлої матері у валізі в парк, загрожує до трьох років тюрми 16:10 Смерть чоловіка в Настасові: працівнику агропідприємства оголосили підозру у вчиненні наруги над тілом
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up