Ніжні пейзажі і романтичні натюрморти показала у Тернополі кременчанка Богдана Гуменюк

Ніжні пейзажі і романтичні натюрморти показала у Тернополі кременчанка Богдана Гуменюк

Легкі, ніжні, сповнені світла і  тепла пейзажі та натюрморти, створені художницею з Кременця Богданою Гуменюк, до кінця листопада можна оглянути в Тернопільському обласному художньому музеї. Це перша персональна виставка мисткині у Тернополі.

До уваги поціновувавчів представлені 46 робіт. Вони виконані в техніках олійного живопису, акварелі та пастелі. Тематика картин – архітектурні краєвиди Кременця, Дрогобича, карпатські та волинські пейзажі, квіткові натюрморти.

– Мене надихає природа, квіти, архітектура, певне освітлення, яке хочеться зафіксувати, – розповідає Богдана Гуменюк. – Подобаються старі будиночки, які хочу зафіксувати. Зараз уже таких нема, вони цікавіші за сучасніші.

Відео дня

Художниця додає, техніка акварель приваблює її моживістю передати легкість, повітряність. До речі, квіти, зображені на полотнах, жінка здебільшого вирощує вдома або ж купує у бабусь.

Свою творчу діяльність Богдана Гуменюк поєнує з педагогічною працею викладача трудового навчання, технологій та образотворчого мистецтва Кременецького педагогічного коледжу Кременецької обласної гуманітарно-педагогічної академії ім. Тараса Шевченка. У доробку мисткині понад 20 виставок у складі жіночого мистецького гурту «Палітра», участь у міжнародних мистецьких пленерах, всеукраїнських виставках, персональні виставки у Кременці та Почаєві. Твори знаходяться у збірках музеїв (Кременецький краєзнавчий музей, Кременецький літературно-меморіальний музей Юліуша Словацького), а також у приватних колекціях України, Польщі, США.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (2)
  • Богдан Богданович

    Можливо пора зупинитись і перетворити кількість в якість. Роботи до шедеврів далеко не дотягують.
  • Олена Мартинюк

    Чудові роботи!!! Успіху, натхнення та нових яскравих виставок!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
08:01 19 березня деякі споживачі у Тернополі будуть без електрики — адреси 21:02 Як тернополянам оформити субсидію через «Дію»? Перевірили «20 хвилин» 20:15 Суд визнав депутата Тернопільської обласної ради Любомира Крупу загиблим на війні photo_camera 20:00 Артилерія, авіація і не тільки: росіяни посилюють обстріли Сумської області, — ЗСУ Від читача 11:20 Благодійний концерт за участю гуртів "Дивний простір" та "Spalah" 18:35 Які культурні заходи цього тижня проведуть у бібілотеках Тернополя 17:03 Як поповники файну карту через додаток е-Тернопіль: «20 хвилин» перевірили photo_camera 16:45 На Тернопільщині чоловік збирав гроші під виглядом лікування дітей і військових — поліція photo_camera 15:49 Розпочинаємо тиждень з передачі 30 дронів FPV SAG 7/IX на фронт - Сергій Надал (пресслужба Тернопільської міської ради) 15:00 «За малюнками приховані біль і втрати»: військові під час реабілітації намалювали картини (ФОТО) photo_camera 14:20 У Тернополі відбудуться «Дні кіно від ТРО» 13:31 У Тернополі продають перші вербові котики: де придбати та скільки коштують 13:00 180 тисяч гривень за зняття «поробів» віддала «ворожці» жінка з Тернопільського району 12:30 Квитки розкупили на кілька сеансів наперед: Тернопіль відвідали актори фільму за повістю Кузьми Скрябіна play_circle_filled photo_camera 11:47 На проспекті Бандери зіткнулися два автомобілі: один водій втік 11:25 МОЗ оновило рекомендації щодо проведення щеплень вакциною проти COVID-19 для первинної вакцинації 11:00 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (новини компаній) 10:00 На Тернопільщині зросла захворюваність на ГРВІ та грип 09:15 У Церквах східної традиції розпочався Великий піст 08:46 18 березня у Тернополі відключили світло за однією адресою
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up