Своє 70-ліття художник Микола Кліщ відзначив виставкою 70 картин

Своє 70-ліття художник Микола Кліщ відзначив виставкою 70 картин

Портрети Володимира Івасюка, Назарія Яремчука, знаних тернополян – Олега Германа та Івана Круп’яка, тематичні роботи про Тараса Шевченка, козаків, події Майдану, пейзажі представив на своїй персональній виставці художник Микола Кліщ.

Експозицію до кінця червня можна оглянути в Тернопільському обласному художньому музеї. Відкриття відбулося у день 70-річчя митця – 28 травня.

  • Микола Кліщ у нашому музеї виставив свої твори вже вдруге, – каже директор обласного художнього музею Ігор Дуда. – Вперше це було ще у 2005 році. У художників так заведено, що свої ювілеї вони відзначають персональними виставками. Тож митець представив 70 своїх творів. Попри те, що пан Микола здобув технічну освіту, проте все життя він малює, реставрує і розмальовує церкви.

Відео дня

Більшість картин художника – це сюжетні роботи, проте є чимало портретів, пейзажів, натюрмортів.

  • Коли я дізнався про те, що буде відкриття виставки художника Кліща, то одразу ж насторожився, – каже, усміхаючись, заслужений майстер народної творчості України Антон Гриб. – Я знав художника Рака, Хруща, а про Кліща не чув. Приємно вражений роботами і тим, що пан Микола автор трьох поетичних збірок.

Довідка

Микола Кліщ – художник, реставратор, літератор, член НСЖУ.

Народився 28 травня 1949 року в с. Голгоча Підгаєцького району Тернопільської області.

З 1970 року працював художником-оформлювачем Тернопільської філії Львівського комбінату «Укрпобут реклама». У 1976 р. закінчив Тернопільську філію Львівського політехнічного інституту (зараз ТНТУ) за спеціальністю «Технологія машинобудування». Працював головним механіком на Мишковицькому спиртзаводі.

Із 1980 року брав участь у реставрації церков у селах Тернопільської, Львівської, Чернівецької областей.

Автор поетичних збірок «Не сон, не комедія – факт! Ющенко – так!» (2005), «Біля хреста калина багряніє» (2008), «Коли настане правда на землі».

Мав персональні виставки у Тернопільському обласному краєзнавчому (2004) та художньому (2005) музеях.

 

Опитування

А ви розкажете цю новину друзям?

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
14:03 На вулиці Київська зіштовхнулися автівки: постраждала жінка 13:35 Мешканці ОСББ закупили за власні кошти дрони для тернопільських військових 12:51 Близько 500 жителів Тернопільщини отримали щеплення у рамках Всесвітнього тижня імунізації 11:52 У Тернополі запалили свічки пам'яті про жертв Чорнобильської катастрофи Від читача 11:33 Присвоєння почесного звання - «Герой України» (посмертно). 11:35 ДТП на дорозі Тернопіль-Ланівці: травмовані водій та дитина 11:03 «На щиті» повертається до рідного дому солдат Володимир Огородник 10:10 У графік зупинки котелень у Тернополі внесли зміни 09:50 Святковий гастрономічний рай на Великодні свята від мережі магазинів «Смаколик» (новини компаній) 09:30 У Тернополі відбудеться марафон з писанкарства 09:01 26 квітня відключать газ в центрі Тернополя 08:05 Якою буде ціна на газ з 1 травня: є рішення «Нафтогазу» 22:03 Історичні будівлі та карти старого міста: які бронзові мініатюри є у Тернополі photo_camera 21:03 Що тернополяни покладуть до великоднього кошика та скільки готові витратити (ОПИТУВАННЯ) photo_camera 20:01 Жінка з Тернопільщини втратила 32 000 гривень, повіривши шахраям 19:00 У Кременецькому районі в результаті займання авто загинув 36-річний чоловік 18:42 У Тернополі збили 17-річного мотоцикліста: хлопця госпіталізували 18:00 Відбудеться зустріч з бойовим командиром із відомого батальйону «Вовки Да Вінчі» Олександром Ябчанкою 17:15 Не стало воїна з Тернопільщини Володимира Леськіва 17:00 Магазини побутової та цифрової техніки: Все для Вашого дому та офісу (партнерський проєкт)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up