Своє «щось» представили тернополянам спіавтори виставки «Пікнік на узбіччі»

Своє «щось» представили тернополянам спіавтори виставки «Пікнік на узбіччі»

Великоформатні роботи, на яких зафіксований результат переусвідомлення часу й творчі пошуки п’ятьох закарпатських митців, до 4 грудня можна оглянути на виставці «Пікнік на узбіччі» у тернопільській галереї «Бункермуз».

На відкриття експозиції завітали троє художників – Василь Кадар, Володимир Ульянов і Руслан Тремба. Тарас Табака і Олексій Динник приїхати не змогли.

– Ми представляємо наше відчуття, наше набуття, наше щось, – каже Руслан Тремба. – Запрошення показати наші роботи у Тернополі було спонтанним, несподіваним, неочікуваним. Ми раді поповнити ваші спогади враженнями про наш внутрішній світ.

Відео дня

Володимир Ульянов розповів, що творить картини лише великого формату. Каже, що на менші не здатний.

– Я аудіал, слухаю музику, граю в гурті, бо це мене надихає, – додає він. – Також із задоволенням малюю. Я роблю це не заради грошей, а задля власного задоволення. Хочу залишити свій відбиток душі для нащадків. Багато експериментую з текстурою, пігментами, винаходжу щось нове. Я вірю в себе – це моє основне бачення Всесвіту.

Інший спіавтор виставки Василь Кадар творить полотна різних форматів. Його надихає сам процес творчості.

– Ніколи не звертаю уваги на критику, бо для мене головним є сам процес творчості і фарба, – каже художник. – Картина мені подобається доти, доки її роблю, а тоді шукаю шось нове.

Частою гостею галереї «Бункермуз» є вчителька образотворчого мистецтва Тернопільської загальноосвітньої школи №4 Галина Кізілова. Її дуже цікавить психологія творчості.

– Я щоразу хочу бачити тих людей, які дозволили собі проігнорувати думку суспільства – сприймуть чи не сприймуть, зрозуміють чи не зрозу міють, – каже тернополянка. – Але тими людьми щось рухає. Переглядаючи їхні роботи, усвідомлюю, що в кожну з них вкладалась якась емоція, асоціація, енергія.  На виставці «Пікнік на узбіччі» є кілька робіт, які мене дуже вразили і зачепили. Очевидно, що люди, які їх створили, робили це із задоволенням. Відчувається глибинне сприйняття своєї професії. Я дивлюся і насолоджуюся цими роботами, бо кожна з них викликає в мене якісь відчуття.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
14:00 На Тернопільщині мотоцикліст врізався в кам'яну огорожу — є постраждалі 13:30 Патріотична організація «Центурія» проводить набір активної молоді 13:00 На п’ятьох вулицях Тернополя триває поточний ремонт дорожнього покриття 12:33 Кременчанину, який торгував зброєю, повідомили підозру Від читача 12:17 Пів мільйона грн компенсацій отримали цьогоріч роботодавці Тернопільщини, які працевлаштували переселенців 12:00 На дорогах Тернопільщини вітер повалив понад 20 дерев 11:35 На Тернопільському ставі починається сезон водних прогулянок 11:15 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (новини компаній) 10:45 1 квітня розпочинається нерестова заборона на вилов риби 10:10 На Оболоня пограбували жінку 09:50 Прямий маршрут Прага-Чоп: Укрзалізниця відкриває нові горизонти (на правах реклами) 09:30 «На щиті» повертається додому захисник Степан Шумило з Лановеччини 08:50 У Тернополі 28 березня на кількох вулицях тимчасово вимкнули електрику 08:00 Сьогодні, 28 березня: яке сьогодні свято та чим цей день запам’ятався в історії 22:00 На Тернопільщині — штормове попередження 21:00 Монастир на Тернопільщини визнали культурною спадщиною національного значення 20:00 Маленькі кременчани виготовили солодощі для захисників 19:00 У Тернополі відкриють виставку вишитих картин-стацій 18:00 Понад 1,2 млн грн збитків завдали під час ремонту доріг у Заліщиках 17:03 Погроза вбивством, крадіжка та угон авто: просив не відправляти до тюрми, аби повернутись на службу
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up