Тернополянка, яка в сні побачила рай, пропонує відчути і побачити «Смак життя»

Тернополянка, яка в сні побачила рай, пропонує відчути і побачити «Смак життя»

Перша персональна виставка «Смак життя» тернопільської мисткині Зоряни Олендер, над якою вона працювала два роки,  до 18 листопада діятиме в Українському домі «Перемога». Вподобані картини можна придбати. Частина коштів піде на подарунки для діток із особливими потребами.

Художниця представила 39 картин. Це пейзажі, портрети та репліки всесвітньо відомих полотен. Авторка виставки розповідала, що почала творити після того, як їй приснився віщий сон.

  • Мені наснився мій покійний тато, який мені показав рай, – каже Зоряна Олендер. – Після того я захотіла малювати. Мрію в житті набути такої майстерності, щоб відтворити ту природу, яку я побачила в тому сні.

Відео дня

Центральними творами експозиції є три картини, котрі стоять на мольбертах. На першій зображений хлопчик-буддист, який насолоджується смаком стиглого кавуна, на другій – молодий чоловік-фотограф, який насолоджується улюбленою справою, а на третій – літній дідусь у капелюсі, який насолоджується кожним моментом, бо розуміє, що життя пролітає, як мить.

  • Хлопчик-буддист не просто насолоджується смаком кавуна, а відчуває всі кольори веселки і дякує Богові за те, що відчуває наскільки солодкий і соковитий цей плід землі, – каже Зоряна Олендер. – Цією виставкою я хочу донести до всіх людей, що треба насолоджуватися кожною миттю, кожним подихом, кожним шансом, який Господь Бог дарує нам щодня. Не варто марнувати свої дні в очікуванні чогось особливого, а дарувати тепло, любов і віру своєму найближчому оточенню.

Зоряна Олендер розповіла, що малювати почала лише чотири роки тому. Її вчителями є Рустам Давлетов і Тарас Гірняк. Організувати виставку допоміг начальник управління культури і мистецтв Тернопільської міської ради Олександр Смик.

  • Кожен новий день для мене – це можливість прожити його, як одну велику історію, в кінці якої, я просто підводжу підсумки, – каже мисткиня. – Я назвала цю виставку «Смак життя» тому, що збагнула, що в певний час я просто не жила, а спала в очікуванні якогось дива, в надії, що я прокинусь  і почну збирати ці миті життя, які наповнюють наші мрії.

В кожну картину художниця вкладає особливу ідею, яку хоче донести до глядачів за допомогою фарб. Твори Зоряни Олендер яскраві, динамічні, дозволяють поринути в той пейзаж, котрий на них зображений, чи відчути аромат квітів, смак плодів тощо.

Після Тернополя виставку «Смак життя» побачать у Хмельницькому та Києві.

Експозицію оглянули вже чимало тернополян. Дехто з них ділиться враженнями у соцмережах.

«Ваша виставка картин – це ковток чистого повітря, це мистецтво, яке підкуповує щирістю, і тому я впевнена, що воно є найкращим цілителем людської душі», – написала тернопільська бізнес-леді Ольга Навроцька. Інша відома тернополянка Людмила Муринська пише: «А ви вже були на виставці робіт талановитої художниці – Zoryana Olender? Картини – неймовірні! Наповнені життям, теплом і любов'ю».

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (2)
  • Хтось

    до речі талановито і нема що обзивати те що не розумієш
  • тарас

    брєд сивої кобили
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
19:02 12-річна кременчанка потребує дороговартісної операції хребта: рідні благають про допомогу 18:00 На Тернопільщині створять новий індустріальний парк 17:20 Трьох тернопільських спортсменів нагородили за видатні досягнення на міжнародній арені 16:40 24 квітня в Україні будуть обмеження споживання електрики для бізнесу та промислових підприємств Від читача 16:47 Молодь Тернопільщини ярмаркувала у Чернівцях 16:05 Помер знаний священник-сумівець Роман Мірчук 15:15 Конфлікт в бібліотеці: колектив книгозбірні звернувся із заявою до омбудсмена 14:40 Робота в Тернополі: Актуальні вакансії тижня, оновлено 24 квітня 14:05 У незаконному переправленні військовозобов'язаного через кордон обвинувачують жителів Тернополя та Львівщини 13:12 У Тернополі відбудеться Великодній ярмарок крафтовиків 12:40 У Бережанах зіштовхнулися автобус та легковий автомобіль 11:43 Прорвала каналізація, рідина жовтого кольору тече до Ставу 11:30 Вбивство на Кременеччині: 36-річному чоловіку загрожує 15 років тюрми 10:50 Померла почесна громадянка Бережан Ярослава Мазурак 10:10 25 квітня на двох вулицях у Тернополі не буде води 09:30 Воював з окупантом майже два роки: Збаразька громада втратила захисника Ігоря Войціховського 09:02 У Тернополі «вар'яти» презентують нову гумористичну програму 08:02 Чому чоловіків обмежили в консульських послугах і коли їх відновлять 22:04 У поминальні дні не варто залишати на гробах паски і яйця. То що потрібно померлим, пояснюють священники 21:01 Віктор Павлік побував в рідній Теребовлі і поскаржився на... міст photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up