У Берлінській філармонії відбулася виставка художника з Тернопільщини Олега Шупляка (ФОТО)

У Берлінській філармонії відбулася виставка художника з Тернопільщини Олега Шупляка (ФОТО)

Серце України — девіз події. Він об'єднує грані українського серця і показує образ української душі, сповненої пристрасті, музики та художнього живопису.

13 жовтня у Берлінській філармонії відбулась персональна виставка Олега Шупляка в рамках благодійного проєкту «Серце України».

Про це художник розповів на своїй сторінці.

Виставка супроводжувалась грою Національного президентського оркестру України. Для українців, при наявності документу, вхід був безкоштовний.

Відео дня

«Хочемо привернути більше уваги до російсько-української війни та представити наш крутий шлях до демократії українського народу», — каже організаторка заходу Люба Покотило.

У програмі були представлені пісні, які закликають до свободи, миру, правди, любові та суверенітету країни. На перерві у фойє відвідувачів чекала виставка картин українського живописця Олега Шупляка.

«Його фотографії з прекрасним оточенням природи ховають іншу картину, як портрет, яку можна знайти лише через оптичну ілюзію», — зазначила організаторка.

Посольство України та сам Посол завершили вечір розмовами із запрошеними особистостями з політики, суспільства та благодійних організацій, які в останні місяці надавали велику допомогу Україні.

«Виручені кошти підуть до будинку біженців у Білий Камінь (100 осіб, з них 37 дітей) Львівська область, західна Україна», — повідомила Люба Покотило.

Нагадаємо, що нещодавно у Мадриді в Іспанії відкрили персональну виставку художника з Бережан Олега Шупляка.

Довідка

Олег Шупляк  — український художник, педагог, член Національної спілки художників України, заслужений художник України.

Він народився 23 вересня 1967 року в селі Біще, що на Бережанщині.

Художник працює у різних ділянках живопису. Широку популярність у світі здобула його серія «Двовзори» (авторська назва картин-ілюзій з подвійним змістом).

Першу персональну виставку організував у 1991 р. у Бережанському краєзнавчому музеї. Від 1990 р. — мав більше трьох десятків персональних виставок в Україні та за кордоном. Роботи знаходяться у колекціях Національного музею Тараса Шевченка у Києві, міністерства культури України, міжнародного Фонду «Культурне надбання», Наукового центру Онтаріо (Канада), а також у приватних колекціях багатьох країн світу.

 Читайте також:

У Мадриді відкрили виставку художника Олега Шупляка з Тернопільщини (Фото)

«Україна — вісь земна і небесна»: у музеї на Тернопільщині відкрили виставку

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up