У тернопільській галереї покажуть «Об'єкти» польського митця

У тернопільській галереї покажуть «Об'єкти» польського митця

Виставку польського митця Міхала Пєтшака «Об'єкти» відкриють 25 січня о 19.00 у тернопільській галереї «Бункермуз».  Експозицію складуть відео- й фотороботи, в яких автор розмірковує про місце й час. 

— У творах Міхала Пєтшака час обірваний, він імпульсний та непередбачуваний, — розмірковує Матеуш Палка. — Його роботи не занурюють нас у конкретний, наповнений значенням ідеальний момент. Аналогічно жодна перспектива не є привілейованою в його фотоколажах та відео. Невеликі зрушення точки зору в кожному елементі його робіт свідчать, що ми ніколи не перебуваємо точно там, де ми повинні бути. Щоразу нам бракує ще одного маленького кроку. В такому невизначеному світі кожна ситуація, кожен момент може стати носієм сенсу. Значення, які, хоча й близькі, насправді недосяжні, вони не вичерпуються в одній безпосередній та читабельній формі. Здається, суть робіт Міхала Пєтшака полягає в тому, чого не можна побачити в його роботах. Ніби найважливішим є те, що не було зареєстровано.

Серед моїх зацікавлень автора виставки — та частина візуального мистецтва, що перебуває між фотографією та фільмом. Відправною точкою є фотографія, а роботи перебувають десь на межі статичного та рухомого зображення.

Відео дня

- Мої роботи — це пошук компромісу між концептуальним і візуальним та естетичним аспектом творчості, — каже Міхала Пєтшак.

Довідка

Митець Народився 1977 року в Бистшиці-Клодзькій (Польща). Мешкає та працює у Вроцлаві. Навчався на факультеті графічного та медіамистецтв у Академії образотворчих мистецтв ім. Євгеніуша Гепперта у Вроцлаві, Вищій студії фотографії в Єленій Ґурі та на факультеті архітектури Вроцлавського технологічного університету. Докторант спеціальності «Медіамистецтво» АОМ у Вроцлаві. Брав участь у багатьох індивідуальних та групових виставках. Твори Міхала Пєтшака зберігаються в колекції Національного музею у Вроцлаві. Член Союзу польських фотохудожників. Займається архітектурними проектами та викладацькою діяльністю. Виставка організована під патронатом Академії образотворчих мистецтв ім. Євгеніуша Гепперта у Вроцлаві, Генерального консульства Республіки Польща в Луцьку, Союзу польських фотохудожників Нижньосілезького округу.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
11:25 ДТП поблизу Тернопільської митниці – на дорозі не розминулись два авто 11:00 Для дачників в Тернополі курсуватимуть спеціальні маршрутки (ГРАФІК) 10:02 По всій країні розшукують двох чоловіків, які розстріляли поліцейських на Вінниччині 10:00 Синоптики попереджають про заморозки у вихідні на Тернопільщині Від читача 22:30 В новому мікрорайоні "Північний" жителі кількох будинків можуть залишитись без під'їзної дороги 09:01 Рум’яні пиріжки: як приготувати смачні та пишні смаколики без дріжджів на кефірі 22:01 Прикрашає тарілки тернопільською вишивкою та архітектурою: історія майстрині Софії Демків 21:00 У ДТП на Тернопільщині постраждали п'ятеро людей 20:01 Поранений, але незламний: історія воїна-лісівника з Тернопільщини, який готується до протезування photo_camera 19:00 Жінки на керівних і бойових посадах в армії: що про це думають тернополяни? (ОПИТУВАННЯ) play_circle_filled 18:00 У Тернополі має запрацювати креативний простір OPEN SPACE 17:01 У центрі Тернополя квітне магнолія (ФОТО ДНЯ) photo_camera 16:23 Бучацькі поліцейські затримали 16-річного студента, який прийшов в навчальний заклад з наркотиками 15:40 Оприлюднили відео конфлікту судді і поліції play_circle_filled 14:50 У Тернополі інспектор отримав майже сто тисяч за «правильне розмитнення»: що йому загрожує 14:10 У Тернополі 19 квітня падав сніг. Яку погоду чекати найближчими днями photo_camera 13:37 На Тернопільщині 19 квітня діятимуть графіки відключення світла для підприємств 13:05 «На щиті» повернувся захисник Сергій Михалко з Почаївської громади. Вічна пам'ять Герою! 12:18 Посмертно шестеро захисників отримали звання «Почесний громадянин міста Тернополя»
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up