Визначили, хто краще намалював Тернопіль

Визначили, хто краще намалював Тернопіль

За картину, намальовану пластиліном, учасниця VIII художньо-мистецького пленеру "Тернопіль — колиска мого дитинства" Марія Кусяк зі Зборівщини отримала Гран-прі. Тепер вона зможе поїхати на наступний виїзний пленер безкоштовно.

- Свою роботу я створила за три години, – каже дівчина. – Пластиліном малюю з 9 років. Участь у пленерах беру вже вчетверте. Для мене це не перша перемога.

Перше місце в номінації  «Живопис» дісталося студентці Галицького коледжу імені В. Чорновола Христині Білорус, а в номінації «Графіка» – учениці Тернопільської школи мистецтв імені І. Герети Марії Овчаренко. 

Близько ста учнів і студентів із Тернополя й області взяли участь у VIII художньо-мистецькому пленері «Тернопіль—колиска мого дитинства», який днями відбувся у Тернополі. 

- Цьогорічний пленер особливий тим, що є найчисельнішим, адже до участі зголосилося близько 100 учнів і студентів, – каже заступник директора з навчально-виховної роботи Тернопільського комунального методичного центру науково-освітніх інновацій і моніторингу Галина Федун. – До речі, перший і третій пленери проводили у Тернополі, інші були виїзними. Двічі малювали Карпати, також відтворювали красу Чернівців, Збаража, Вишнівця, Теребовлі.

Відео дня

Після урочистого відкриття мистецької події в Українському домі «Перемога», учасники  розійшлися по різних локаціях, аби рідне місто постало в усій красі на їхніх полотнах. Юні художники упродовж 4 годин малювали на Театральному майдані, на вулиці Сагайдачного і в трьох місцях на Набережній. З учасниками працювали семеро наставників – заслужені художники України Євген Удін та Ярослав Омелян, художники Володимир Шумило, Микола та Ірина Кафтан, Наталія Фугель, Ольга Мищук.

На вулиці Сагайдачного підопічні Євгена Удіна творили графічні роботи. Володимир Шумило разом зі своїми учнями працював на Театральному майдані.

О 17.00 всі учасники зібралися на Набережній. Журі оглянуло роботи і визначило і нагородило переможців.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
21:00 У місті на Тернопільщині відновили дзвін старовинного годинника на ратуші 20:00 На вулиці Батьківського двоє тернополян зробили стихійне сміттєзвалище — як відповідатимуть 19:03 Через обмеження тепер затори: чи ремонтуватимуть аварійний міст біля технічного університету photo_camera 18:25 У Тернополі розшукують молоду жінку Від читача 22:29 Тумба Кварцит 110 18:00 Сенатору США, який має чортківське коріння, присвоїли звання «Почесний громадянин Чорткова» 17:00 У Тернополі презентували інформаційно-координаційну платформу для ВПО 16:00 Поліція розшукує 52-річного тернополянина 15:10 Україна повернула тіла 140 полеглих захисників 14:37 У Тернополі 26-27 квітня ремонтують дороги: перелік адрес 14:03 На Київській зіштовхнулися автівки: постраждала жінка 13:35 Мешканці ОСББ закупили за власні кошти дрони для тернопільських військових 12:51 Близько 500 жителів Тернопільщини отримали щеплення у рамках Всесвітнього тижня імунізації 11:52 У Тернополі запалили свічки пам'яті про жертв Чорнобильської катастрофи 11:35 ДТП на дорозі Тернопіль-Ланівці: травмовані водій та дитина 11:03 «На щиті» повертається до рідного дому солдат Володимир Огородник 10:10 У графік зупинки котелень у Тернополі внесли зміни 09:50 Святковий гастрономічний рай на Великодні свята від мережі магазинів «Смаколик» (новини компаній) 09:30 У Тернополі відбудеться марафон з писанкарства 09:01 26 квітня відключать газ в центрі Тернополя
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up