МАФи, в які переїхав квітковий ринок: законно чи ні?

МАФи, в які переїхав квітковий ринок: законно чи ні?

Будівельні об’єкти на вул. Шептицького біля довгобуду обласної бібліотеки встановили на початку листопада. Тернополяни припускали, що це будуть незаконні МАФи. Але туди перенесли квітковий ринок.

Вхід на квітковий ринок закрили 9 листопада. Ще приблизно з вівторка, 6 листопада продавці квітів почали переїжджати у нові приміщення. Новими торговими місцями виявились МАФи на вул. Шептицького біля довгобуду.

Як розповіли журналістці “20 хвилин” працівники квіткового ринку, причини “переселення” різні. Одні кажуть, що це тимчасові місця для торгівлі, поки будують новий торговий центр. Інші чули про те, що це вже постійні “точки”. Дехто з квіткових підприємців вже придбав “тимчасовий” МАФ. Неофіційно продавці кажуть, що ціна - кілька тисяч доларів.

Відео дня

Чи законні ці споруди на вул. Шептицького, ми поцікавились у міській раді. Там повідомили, що об'єкти біля довгобуду встановлені легально. І займають, або ще займатимуть (бо невідомо чи це вже усі) 13,5 сотих землі.

У своїй відповіді на наш запит, заступниця міського голови Вікторія Остапчук зазначила, що надання сервітуту для розміщення об'єктів погодила депутатська земельна комісія та комісія з торгівлі. Разом з тим у своїй відповіді пані Остапчук не надала посилання на паспорти прив'язки тимчасових споруд: документи, які видає управління архітектури та кадастру міської ради і які обов'язкові для тимчасових споруд.

Не знайшли інформації про видачу паспортів прив'язки комунальному підприємству "Підприємство матеріально-технічного забечепечення", якому власне і погодили сервітут для тимчасових споруд, і на сайті міської ради в розділі, де такі документи мали б друкувати. Цілком ймовірно, що таких паспортів прив'язки не існує або має місце якась схема розміщення приватних споруд через комунальне підприємство.

Перевірити це ми публічно просимо обласну поліцію. Можливо, правоохоронцям вдасться отримати більше документів та даних про вигоду для міста.

До слова, не лише відсутність інформації про паспорти прив'язки викликає певні підозри, а й відсутність серед оприлюднених й протоколу 14.2 постійної депутатської комісії, яка згідно з відповіддю погодила сервітут для розміщення тимчасових споруд. Продовження буде...

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (10)
  • Piter Savka

    Та то ж було моє улюблене місце зрізання дороги !! А кров ти залєла.....
  • Бульба

    Я не зрозумів суті проблеми.
    -Проблема в тому що накінецьто прибрали ту кишку, яка звалась квітковим ринком, і перенесли в білш-менш пристойні будівлі?
    -Чи в тому ,що нам завжди є діло до чужого майна?

    Андрій Хвіст Рассказов reply Бульба

    Суть проблеми у тому,що скоріше за все,місто не отримало поступлень у казну,та земля скоріш за все комунальна,...
  • Ігор

    А  яке вони мали право взагалі брати ту землю? Це хіба вона не належить до
    обласної бібліотеки? ( чи ту бібліотеку вже роздеребанили?) там і так кусок з шептицького вже вкрали тіпа ззупинку зробили і доліпили ше на ній 2 поверхи зверху и по 5 метрів магазинів по два боки. (хіба це законно?)
  • Dobra Voda

    Ганяють їх,як вуличних псів...тільки люди вклали якісь кошти в ті магазинчики,на тобі,знову переходьте...це ж не на довго вони там...потім знову зженуть...
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
21:05 Тернополяни бігтимуть задля підтримки військових 20:02 П’яний водій, який збив жінку і втік з місця ДТП, у суді відбувся штрафом 19:01 Де дивитись Євробачення-2024 та як голосувати у півфіналі play_circle_filled 18:15 Три роки умовно для водійки, яка під наркотою в’їхала в Катедру Від читача 16:53 Майже 600 переселенців шукають роботу на Тернопільщині 17:55 На яких вулицях 8 травня чекати відключень світла 17:05 Чоловік з Тернопільщини за 9 тисяч переправляв військовозобов'язаного через кордон 16:23 Зупинили кровотечу до приїзду швидкої: у Зборові патрульні врятували чоловіка 15:40 Як отримати лікарняний дистанційно: покрокова інструкція 15:02 Ні відстрочки, ні бронювання не маю: як журналістка «20 хвилин» ходила на пару до Володимира Труша 14:25 У Збаражі затримали чоловіка за розпивання алкоголю на зупинці, він мав при собі рюкзак з боєприпасами 13:43 Тернополян просять утриматись від відвідування парків 12:55 Двоє людей за добу втопились у річках Тернопільщини 12:09 Яку їжу за знижками продають у супермаркетах Тернополя photo_camera 11:35 Заплатив 9 тисяч доларів, взяв надувний човен і — на Дністер: прикордонники про мешканця Тернопільщини play_circle_filled 10:55 У Тернополі «на щиті» проводжають трьох загиблих героїв play_circle_filled photo_camera 10:15 На мальовничому озерці в Ланівцях оселився лебідь (ФОТО ДНЯ) photo_camera 09:40 Вимагав хабар у 300 тисяч доларів за землю: судитимуть ексдепутата райради з Тернопільщини 09:03 Тернополянок запрошують на благодійний марафон 08:00 7 травня на Тернопільщині оголосили штормове попередження — прогнозують грози
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up