Історики Тернопільського педуніверситету вже 8 років маскують фронтові машини

Історики Тернопільського педуніверситету вже 8 років маскують фронтові машини
  • Вісім років волонтерської праці. Результат вражаючий. Волонтери змінювалися, а координатор цієї важливої справи залишався один.
  • Так говорять про доцента історичного факультету Тернопільського національного педагогічного університету імені. В. Гнатюка Володимира Кіцака.
  • За його ініціативи весь колектив істфаку з 2014 року маскує військову техніку для ЗСУ.

Нещодавно на історичному факультеті ТНПУ ім. В. Гнатюка відсвяткували маленьку річницю великої війни. Так колектив називає свою 8-річну невтомну працю на перемогу. Ще з початком російсько-української війни на сході країни ініціативний доцент Володимир Кіцак вирішив в тилу допомагати армії. Його повністю підтримала велика родина історичного факультету.

Про це педагоги та студенти ТНПУ ім. В. Гнатюка розповідають на своїй сторінці у Фейсбук.

Відео дня

За цей період вони сплели гектари маскувальних сіток для українських військових різних напрямків і навіть не збираються зупинятись. На черзі – захист «Леопардів» від ворожої навали.

 «Упродовж 2022 року моя сім’я пофарбувала 4320 кг. тканини для маскувальних сіток. Для цього ми використали 56 кг. фарби. Наразі гряде новий фарбувальний сезон! Маскували Т-64, «Буки», «Гради», «Смерчі», М777 «Три сокири», плануємо замаскувати і «Леопарди». Впевнені, що ми переможемо, а це – наш вклад у перемогу», – говорить Володимир Кіцак.

У 2023 році маскувальники вже встигли передати на фронт 16 сіток (560 кв.м.). Тим самим допомгли захистити техніку 4-ї танкової, 3-ї штурмової та 44-ї артилерійської бригад.

Засновник волонтерського руху на історичному факультеті зазначає, що такого результату неможливо було б досягти без дружньої роботи його колег і сотень студентів-істориків.

«Щиро дякую сьогодні всім-всім, хто долучається!», – зазначає Володимир Кіцак.

Маскувальні сітки та окопні свічки для фронту виготовляють чи не в кожному куточку Тернопільщини. До такого волонтерського руху долучаються всі охочі, у кого є бажання вкладати свій внесок у перемогу України. Нагадаємо, раніше ми писали, що жителі Саранчуківської громади передали захисникам понад 2,5 тисячі окопних свічок. А викладачі та бібліотекарі ЗУНУ сплели 370 маскувальних сіток.

 

Читайте також:  

Понад 2,5 тисячі окопних свічок для захисників передали жителі Саранчуківської громади

370 маскувальних сіток на фронт сплели викладачі та бібліотекарі ЗУНУ

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up