Тернопільська обласна організація Товариства Червоного Хреста України активно працює на Тернопільщині

Тернопільська обласна організація Товариства Червоного Хреста України активно працює на Тернопільщині

З 24 лютого 2022 року, з початку збройного конфлікту в Україні, Тернопільська обласна організація Товариства Червоного Хреста України оперативно мобілізувала всі сили та ресурси для допомоги населенню.

З початку повномасштабного вторгнення на території Тернопільщини надали допомогу та послуги 68 664 внутрішньо переміщеним особам на суму 48035 356 грн.

Наразі у Тернопільській області працюють 8 організацій Товариства Червоного Хреста України, які активно надають допомогу населенню.

Тернопільська обласна організація Товариства Червоного Хреста України в рамках програми BraVo, яка направлена на розвиток організацій та волонтерства, підтримує міські та районні організації.

Відео дня

Районні організації Товариства Червоного Хреста України є в Ланівцях, Борщові, Збаражі, Підволочиську, Кременці, Чорткові, Тернополі. У Тернополі також працює міська організація ТЧХУ.

Тернопільська обласна організація  ТЧХУ постійно забезпечує райони гуманітарною допомогою, яку організації видають внутрішньо переміщеним особам та місцевому населенню.

До того ж, за програмою BraVo, в рамках реалізації міні-грантів,  районні організації забезпечують побутовою технікою, вогнегасниками та іншим лікарні, пожежні частини, центри надання соціальних послуг, з  метою створення належних умов роботи.

Активно проводиться моніторинг  умов проживання ВПО у прихистках на території Тернопільської області.  Загалом, Тернопільська обласна організація ТЧХУ обстежила 26 прихистків. За результатами проведеної оцінки надано допомогу 20 прихисткам на суму 3 251 671 грн, в тому числі в м.Тернопіль обстежено і надано допомогу 6-ти прихисткам. За сприяння Швейцарського Червоного Хреста, холодильники, пральні машини, мікрохвильові печі, електричні чайники, фени, посуд, постільна білизна та інше надано прихисткам для покращення умов проживання ВПО у Тернопільській області.

Робота Червоного Хреста в Тернопільській області продовжується та щодня мобілізується все більше сил для допомоги населенню.

Волонтери Загону швидкого реагування зустрічають всі евакуаційні поїзди, які прибувають в Тернопіль та допомагають транспортувати маломобільних людей, інструктори з навчання навичкам першої допомоги проводять тренінги для населення.

Також реалізується Данський проєкт з надання психосоціальної підтримки, за сприяння Норвезького Червоного Хреста мобільні медико-психологічні бригади надають медичну та психологічну допомогу ВПО та мешканцям нашої області. І це лише невелика частина допомоги, яку надає ТОО ТЧХУ.

Тернопільська обласна організація Товариства Червоного Хреста України робить все, щоб забезпечити допомогою тих, хто цього дійсно потребує!

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up