У Тернополі запрацювала «гаряча лінія» для родин загиблих Героїв

У Тернополі запрацювала «гаряча лінія» для родин загиблих Героїв
  • Забезпечення надання інформаційно-консультативних послуг  в рамках діяльності «телефону Ддовіри» – один із заходів, передбачений  програмами для підтримки родин загиблих воїнів у Тернополі.
  • Днями цей пункт програми був реалізований.

У Тернопільській міській раді зазначають, що за цим телефоном сім’ї загиблих воїнів можуть отримувати інформацію щодо комплексу безкоштовних соціальних послуг: соціального супроводу, соціальної адаптації, консультування, матеріальної та інших видів допомог.

Звертатися за допомогою родини можуть на «гарячу лінію» за таким номером: 098 174 77 41.

Також планується реалізувати такі ініціативи, як патронаж та наставництво над дітьми Героїв. З цією метою запрошують  підприємців, меценатів, бізнесменів, політиків допомогти дітям полеглих захисників. Запрошувати їх на свої підприємства, щоб познайомити з професіями, здобутками, особливостями діяльності.

Відео дня

Усі охочі надати допомогу також можуть телефонувати за вказаним номером.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли що 3 березня на сесії міської ради були прийняті програми підтримки родин та дітей загиблих Героїв Тернополя і громади на 2023-2025 роки.

Програмами передбачені такі заходи:

  • забезпечення надання Родинам комплексу безкоштовних соціальних послуг: соціального супроводу, соціальної адаптації, консультування та ін.;
  • забезпечення надання інформаційно-консультативних послуг  в рамках діяльності «Телефону Довіри»;
  • організація надання юридичної  допомоги;
  • забезпечення безоплатного проїзду в пасажирському громадському транспорті, а також у перевізників, які обслуговують маршрутну мережу Тернопільської  міської територіальної громади,  та на прогулянкових теплоходах;
  • організація тематичних зустрічей та інших заходів;
  • першочергове влаштуванням дітей у дошкільні, загальноосвітні, професійно-технічні навчальні заклади громади  та у Галицький фаховий коледж імені В’ячеслава Чорновола;
  • зарахування дітей у гуртки закладів позашкільної освіти, відвідування дітьми  спортивних груп на безоплатній основі тощо.

Перелічені заходи поступово втілюються у життя. Раніше ми повідомляли, що у Тернополі дітей полеглих Героїв безкоштовно навчають музиці.

 

Читайте також:

У Тернополі прийняли програми підтримки родин та дітей Героїв

У Тернополі дітей загиблих Героїв безкоштовно навчатимуть музиці

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up