21-річний фронтовий медик-доброволець Віталій Гакало повернувся до цивільної роботи

21-річний фронтовий медик-доброволець Віталій Гакало повернувся до цивільної роботи

Молодий фельдшер Центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф ТОР Віталій Гакало повернувся з фронту ще більш вмотивованим. Тепер хлопець точно знає, що таке межа між життям та смертю.

Простий хлопець з непростими амбіціями

Редакція «20 хвилин» вже розповідала історію цього мужнього і рішучого юнака, який попри всі перешкоди наполегливо йде до своєї мети. Сьогодні ми доповнимо образ медика-добровольця з Тернопільщини Віталія Гакало розповіддю від його колег з Центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф ТОР. Цей юнак точно заслуговує, щоб про нього говорили.

Віталію лише 21 рік, а за плечами вже 2,5 роки натхненної праці фельдшером в Центрі екстреної медичної допомоги та медицини катастроф. Своєю наполегливістю він швидко здобув повагу усього трудового колективу. Колеги підтримали цілеспрямованого юнака у серйозному рішенні – вступу до Тернопільського медичного університету ім. І. Горбачевського. Вже два роки хлопцю вдається поєднувати роботу з навчанням. Так мало б продовжуватись і далі, якби не війна.

Відео дня

Війна зовсім не схожа на романтику

Віталій Гоцало не зміг стояти осторонь тих кривавих подій, що відбувалися на фронті. Він завжди хотів бути корисним людям і країні. Тепер йому якраз випала така нагода.

Восени Віталій успішно завершив навчальний семестр в університеті і 24 листопада вирушив на передову. Він прийняв для себе ще одне важливе рішення – стати учасником Першого добровольчого мобільного шпиталю імені Миколи Пирогова. Це формування цивільних медиків та допоміжного персоналу для надання медичної допомоги в зоні бойових дій.

Про свої два місяці на фронті медик-доброволець розповідає максимально щиро. За кожним захисником, який був важко поранений чи навіть загинув, він бачить скорботу батьків та дітей, які досі чекають сина і тата додому. Згадує, як щодня на позиції привозили від 30 до 100 бійців, які потребували стабілізації до евакуації. Тут хлопцю знадобився не лише його досвід роботи в швидкій допомозі, а й вся рішучість і стійкість духу. Він зрозумів, що справжня війна зовсім не схожа на ту, яку так часто романтизують у фільмах, книгах чи комп’ютерних іграх.

Віталій Гакало повернувся з фронту 31 січня. Після бойових випробувань молодий фельдшер став ще більш зарядженим і готовим далі відстоювати свою громадську позицію.

 

Читайте також:

«У найважчі дні з поля бою могли привезти близько 100 військовослужбовців»: як рятував поранених медик з Тернополя

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up