Бережанець творить музику з українськими та іноземними виконавцями

Бережанець творить музику з українськими та іноземними виконавцями
  • 21-річний Василь Лещишин не уявляє своє життя без музики.
  • Хоче стати відомим на весь світ українським саундпродюсером.

Василь Лещишин родом з Бережан. Навчається у ТНПУ ім. В. Гнатюка на інженерно-педагогічному факультеті, спеціальність комп’ютерні технології. Проте хлопець ще з дитинства полюбив музику та ігри зі звуком.

- Це мене зацікавило десь у  6-7 років. Тоді ще музику записували на касети, - розповідає Василь. -  Братові подарували магнітофон і кілька записів тоді популярних виконавців. І мене зацікавило, як звучатиме мій голос з того магнітофона. Записав, а потім дізнався, що це була касета з улюбленою рок-музикою брата. Добряче дісталося тоді від нього. Думаю з того часу все і почалося.

Створення власної музики почалося, коли у хлопця з’явився комп’ютер.

Відео дня

- На ньому була одна програма — аудіоредактор. У ній я вирізував частини одної пісні і вставляв в іншу, додавав різні ефекти, - каже Василь. - Це були своєрідні мікси з різних композицій. Та цього мені було мало. Захотів сам творити музику, а не змішувати чужу.

З електронною музикою Василя познайомив друг. Саме він розказав про те, що є рейтинг найкрутіших діджеїв/саундпродюсерів у світі.

- Він розповів мені що у тому списку навіть є наш хлопчина з України, - продовжує юнак. - Там я відкрив для себе багато своїх кумирів: David Guetta, Armin Van Buuren, Tiesto, Avicii, Afrojack. Це все мені дуже сподобалось і я завантажив програму для написання музики Fl Studio. Коли я перший раз відкрив її — це був для мене темний ліс, бо я взагалі нічого не знав про музику. Але на диво я почав “втягуватися” і робив свої перші треки. Це було жахливо.

Хлопець розповів, що спочатку не мав намірів серйозно займатися музикою. Це було просто його  хобі.

- Та одного разу в гуртожитку слухали музику з друзями з мого ноутбука. Випадково включився мій трек, - розповідає Василь Лещишин. - Одному другу він дуже сподобався і він запропонував свою допомогу, сказав, що може стати моїм менеджером. Я це сприйняв як жарт, але вже на другий день зрозумів, що це він серйозно. З того часу музика перестала бути для мене просто хобі. Через місяць ми вже планували  як будемо випускатися на найкрутіших лейблах. Море нам було по коліна. Але потім цей світ показав нам справжнє обличчя. Ідеї і запалу замало.

Хлопці багато часу проводили на різних музичних сайтах. Зараз Василь Лещишин - псевдонім Renomty співпрацює з кількома іноземними виконавцями з таких країн як Швеція, США, Велика Британія, Австралія, Нідерланди. А на початку серпня вийшов трек, створений спільно з групою VНОЧІ з Дніпра.

- Сама ідея з’явилася більше ніж рік тому, - коментує хлопець. - Разом з менеджером шукали вокал до треків, бо безвокальні композиції вже стають не такими популярними. Тим більше завдяки вокалу пісня більше запам’ятовується. Захотілося зробити цей трек українською мовою. Він переповнений літньою атмосферою, а українська мова дуже багата і може максимально передати її. На одному з конкурсів який проводив фестиваль «Файне місто» знайшов гурт «VНОЧІ». Мені дуже сподобалася легкість у їхніх піснях, тому я вирішив написати їм. Вони погодились записати спільний трек. Я дуже задоволений результатом.

Зараз музична композиція бережанця і «VНОЧІ» має майже 10 000 переглядів на YouTube. Хлопець каже, що працює над новим треком з однією відомою українською співачкою, проте імені не називає. Каже, що хоче, щоб це стало несподіванкою для рідних і близьких.

- Сподіваюся, це лише початок. Мрію з цією справою вийти на світовий рівень. - завершує Василь. - Показати, що українці теж можуть творити класну драйвову музику.

Довідка

VНОЧІ (укр. "вночі") — український музичний гурт з Дніпра, який грає у стилі dream-pop та synth-pop. Група заснована у 2017 році вокалісткою та автором пісень Анною Яценко. Особливістю пісень VНОЧІ є ніжний вокал у поєднанні з сучасними електронними мотивами та глибокими хвилюючими барабанами.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (2)
  • Надя Герасимів

    Молодець!
  • Vasyl Leshchyshyn

    🙏😉
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
21:00 На дорогах державного значення Тернопільщини встановлять камери з штучним інтелектом 20:00 Майстриня з Чорткова плете шедеври з лози для всього світу 19:02 12-річна кременчанка потребує дороговартісної операції хребта: рідні благають про допомогу 18:00 На Тернопільщині створять новий індустріальний парк Від читача 16:47 Молодь Тернопільщини ярмаркувала у Чернівцях 17:20 Трьох тернопільських спортсменів нагородили за видатні досягнення на міжнародній арені 16:40 24 квітня в Україні будуть обмеження споживання електрики для бізнесу та промислових підприємств 16:05 Помер знаний священник-сумівець Роман Мірчук 15:15 Конфлікт в бібліотеці: колектив книгозбірні звернувся із заявою до омбудсмена 14:40 Робота в Тернополі: Актуальні вакансії тижня, оновлено 24 квітня 14:05 У незаконному переправленні військовозобов'язаного через кордон обвинувачують жителів Тернополя та Львівщини 13:12 У Тернополі відбудеться Великодній ярмарок крафтовиків 12:40 У Бережанах зіштовхнулися автобус та легковий автомобіль 11:43 Прорвала каналізація, рідина жовтого кольору тече до Ставу 11:30 Вбивство на Кременеччині: 36-річному чоловіку загрожує 15 років тюрми 10:50 Померла почесна громадянка Бережан Ярослава Мазурак 10:10 25 квітня на двох вулицях у Тернополі не буде води 09:30 Воював з окупантом майже два роки: Збаразька громада втратила захисника Ігоря Войціховського 09:02 У Тернополі «вар'яти» презентують нову гумористичну програму 08:02 Чому чоловіків обмежили в консульських послугах і коли їх відновлять
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up