Дует «Фіра» стане новим проектом

Дует «Фіра» стане новим проектом

Ірина Музика та Сергій Степанів виконуватимуть ліричні композиції для душі у новому проекті «Ірина Музика»

Учасниця 6 сезону «Х-Фактор», вокаліста гурту і дуету «Фіра» Ірина Музика разом із своїм  чоловіком, музикантом і композитором Сергієм Степанівим незабаром представлять сольний проект «Ірина Музика».

  • Цей проект стартує з обробки народної пісні «Чи я пливла» і я цьому дуже рада, – каже Ірина Музика. – Сергій почаклував над піснею, додавши трохи джазу, трохи фольку, трохи легкості та натхнення, і я, підхопивши цю легку хвилю, намагалася створити особливий настрій. В результаті вийшов лаунж, такий собі фольк-джаз.

Як чорне фортепіано стало білим

Композиція надихнула також і Андрія Даньчука на створення відео. Одразу з'явилася ідея виконати чудове соло на білому фортепіано під відкритим небом.

Відео дня

–             Думаю, всі творчі люди мене зрозуміють, коли скажу, що придумати просто, але важче втілити, – розповідає співачка. – Розпочалися пошуки інструмента, який можна було б перефарбувати, транспортувати, носити, і щоб з нього після цього всього щось ще залишилося.  Коли вже майже опустилися руки, я раптом згадала, що бачила старе чорне фортепіано в товариша. Він вже давно за кордоном, пару років тому поховав маму, залишився пусткою будинок і осиротіле фортепіано. Товариш – добра душа, подарував нам інструмент, якому ми дали нове життя.

Пані Ірина залюбки розповіла історію цього фортепіано. Якось друг гурту «Фіра» вирішив продати інструмент подумавши , що все одно на ньому ніхто не грає. Знайшов покупця і фортепіано забрали. Дізнавшись про це, старенька мама страшенно образилася на сина. Вона вимагала повернути фортепіано до хати, мотивуючи це тим, що воно дуже гарно дивиться в тому куті, і вазонок є на шо поставити. Жінка таки домоглася свого. Вона не розмовляла з сином, доки той не повернув фортепіано до хати.

Проявила подружній послух

Ірина Музика та її  чоловік Сергій Степанів розповіли, що дует «Фіра» виник на вимогу часу, коли треба було виступати на невеличких концертних майданчиках. Ірині як вокалістці такий формат дає більше простору.

  • Спочатку ми виконували деякі пісні з репертуару гурту «Фіра» і вони по-іншому зазвучати, такий собі акустичний варіант, – каже співрозмовниця. – Довший час ми себе позиціонували як дует «Фіра», але врешті вирішили, що цей проект має називатися інакше. Сергій запропонував «Ірина Музика», і я проявила подружній послух. В результаті ми вийшли за рамки репертуару гурту «Фіра», оскільки Сергій роками зберігав собі композиції для душі, які планував колись опрацювати. Тепер вони йому стали в нагоді.

Записують два альбоми

Сергій Степанів зазначив, що «Джазова фіра» починалась із інструментальної музики. Після появи вокалісти Ірини Музики були джазові обробки народних пісень, кантрі, поп-рок. Відтак тривали пошуки власного стилю.

–             Наразі з проектом «Ірина Музика» готуємо два альбоми, – каже музикант. – Один з них авторський, а інший з колядками. До речі, колядки ми записуємо вдруге, хоч це не дуже комерційно, бо з ними ми ніде не виступаємо.

Тексти до авторських пісень пише Остап Барановський.

–             Для мене новий проект – це можливість побути іншою, більш жіночною, ліричною, – пояснює Ірина Музика. – В мене вже навіть є інший образ, інший одяг, який запропонував Юрко Музика.  Ми провели фотосесію з Юлією Верстою. Хоч мені однаково комфортно і в гурті, і в дуеті.

 

 

 

 

 

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • Пустило

    Файно!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
14:37 У Тернополі 26-27 квітня ремонтують дороги: перелік адрес 14:03 На Київській зіштовхнулися автівки: постраждала жінка 13:35 Мешканці ОСББ закупили за власні кошти дрони для тернопільських військових 12:51 Близько 500 жителів Тернопільщини отримали щеплення у рамках Всесвітнього тижня імунізації Від читача 11:33 Присвоєння почесного звання - «Герой України» (посмертно). 11:52 У Тернополі запалили свічки пам'яті про жертв Чорнобильської катастрофи 11:35 ДТП на дорозі Тернопіль-Ланівці: травмовані водій та дитина 11:03 «На щиті» повертається до рідного дому солдат Володимир Огородник 10:10 У графік зупинки котелень у Тернополі внесли зміни 09:50 Святковий гастрономічний рай на Великодні свята від мережі магазинів «Смаколик» (новини компаній) 09:30 У Тернополі відбудеться марафон з писанкарства 09:01 26 квітня відключать газ в центрі Тернополя 08:05 Якою буде ціна на газ з 1 травня: є рішення «Нафтогазу» 22:03 Історичні будівлі та карти старого міста: які бронзові мініатюри є у Тернополі photo_camera 21:03 Що тернополяни покладуть до великоднього кошика та скільки готові витратити (ОПИТУВАННЯ) photo_camera 20:01 Жінка з Тернопільщини втратила 32 000 гривень, повіривши шахраям 19:00 У Кременецькому районі в результаті займання авто загинув 36-річний чоловік 18:42 У Тернополі збили 17-річного мотоцикліста: хлопця госпіталізували 18:00 Відбудеться зустріч з бойовим командиром із відомого батальйону «Вовки Да Вінчі» Олександром Ябчанкою 17:15 Не стало воїна з Тернопільщини Володимира Леськіва
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up