Смачна кава і випічка до неї. Доброволець мріє відкрити "Veterano кафе" у центрі Бережан

Смачна кава і випічка до неї. Доброволець мріє відкрити "Veterano кафе" у центрі Бережан

Учасник Майдану та доброволець Павло Турчин планує відкрити у Бережанській ратуші соціальну кав’ярню для своїх побратимів. Наразі шукає кошти для реалізації даного бізнес-проекту.

У свої 26 років Павло Турчин уже ветеран АТО. Перед тим був учасником Майдану, звідки добровольцем пішов на фронт. Повернувшись додому, поїхав на заробітки в Польщу. Там зрозумів, що хоче працювати сам на себе і загорівся ідеєю відкрити соціальну кав’ярню для ветеранів АТО. Наразі хлопець вже на півдороги до реалізації своєї мрії. Приміщення вже є, але бракує коштів для ремонту й облаштування.

Пішов добровольцем в АТО

Павло Турчин народився в місті Бережани Тернопільської області. Закінчив місцеву школу №3. Оскільки мама за фахом учитель української мови та літератури, продовжив її справу. Вчився у Переяслав-Хмельницькому державному педагогічному університеті ім. Григорія Сковороди на філологічному факультеті.

Відео дня
  • Одразу після навчання почався Майдан, на якому я отримав осколочне поранення від світлошумової гранати, – розповідає Павло Турчин. – Коли рана загоїлась, пішов добровольцем у батальйон «Тернопіль».

Прослуживши рік у батальйоні, хлопець вирішив залишитися в армії ще на рік. Після повернення додому із зони проведення АТО йому було важко спілкуватися з друзями.

  • Наші думки не співпадали, здавалося, що ми говоримо на різних мовах, – каже Павло. – Вирішив їхати на заробітки в Польщу, бо виникла потреба в грошах. Але там через загострене відчуття справедливості мав декілька конфліктів з поляками. Тож у мене виникла  ідея працювати на себе, бути господарем власної справи.

Поїде вчитися на бариста

22 червня цього року Павло Турчин успішно закінчив Школу соціального підприємництва і представив на розгляд журі свій бізнес-проект «Veterano кафе». В результаті отримав друге місце.  Відтак уже у вересні хлопець поїде до Італії вчитися на баристу. Він матиме можливість поглибити свої знання в сфері кавового бізнесу, отримавши від Української соціальної академії стипендію на навчання в Міжнародній школі кави та соціального підприємництва.

  • Про Школу соціального підприємництва я дізнався в Бережанському карітасі, – розповідає Павло Турчин. – Навчаючись у цій Школі, остаточно зрозумів, що таке бізнес, при чому розказали про нього дуже зрозумілою мовою. Я дуже вдячний і задоволений.

Підтримує хлопця у всіх починаннях його кохана дівчина Мар’яна. З нею Павло познайомився на молодіжних зібраннях при церкві. Мар’яна родом із Бережан. Вона дочекалась коханого з Майдану, АТО, армії та заробітків. Через рік пара планує весілля.

Мріє про кав’ярню для ветеранів

Молодий підприємець планує відкрити кафе в Бережанській ратуші, що на площі Ринок. Головний акцент ставитиме на смачну каву і випічку до неї. Тут продаватимуть солодкі та солоні бельгійські вафлі, а також круасани з солодкими начинками й солоні з шинкою.

Соціальна кав’ярня для ветеранів АТО має бути «своїм» місцем для бійців, які пройшли війну. Павлові хочеться створити теплу атмосферу, затишну локацію, де ветеранам буде комфортно проводити час. У планах молодого підприємця – проводити у кав’ярні зустрічі з психологами, священиками тощо. Павло Турчин прагне, щоб учасники АТО приходили сюди разом зі своїми жінками та дітьми.

  • Наразі шукаємо фінанси, – каже Павло Турчин. – Я спілкуюся з ветеранською організацією з Чехії, буду просити в них допомоги, а також з людиною з Міністерства оборони Литви. Як тільки з’являться кошти, розпочнемо ремонт, тим паче, що хлопці готові робити його власноруч, аби тільки було за що придбати необхідні матеріали.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (3)
  • Вадик Журавель

    Будь,прикладом
    Дружє.
  • David Starr

    Бережани - гарне місто і справа потрібна, удачі!
  • Амбо Курчакян

    боже помагай тобі брате!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:00 У Катедрі організовують благодійний збір на автомобіль швидкої допомоги для ЗСУ 21:00 На дорогах державного значення Тернопільщини встановлять камери з штучним інтелектом 20:00 Майстриня з Чорткова плете шедеври з лози для всього світу 19:02 12-річна кременчанка потребує дороговартісної операції хребта: рідні благають про допомогу Від читача 16:47 Молодь Тернопільщини ярмаркувала у Чернівцях 18:00 На Тернопільщині створять новий індустріальний парк 17:20 Трьох тернопільських спортсменів нагородили за видатні досягнення на міжнародній арені 16:40 24 квітня в Україні будуть обмеження споживання електрики для бізнесу та промислових підприємств 16:05 Помер знаний священник-сумівець Роман Мірчук 15:15 Конфлікт в бібліотеці: колектив книгозбірні звернувся із заявою до омбудсмена 14:40 Робота в Тернополі: Актуальні вакансії тижня, оновлено 24 квітня 14:05 У незаконному переправленні військовозобов'язаного через кордон обвинувачують жителів Тернополя та Львівщини 13:12 У Тернополі відбудеться Великодній ярмарок крафтовиків 12:40 У Бережанах зіштовхнулися автобус та легковий автомобіль 11:43 Прорвала каналізація, рідина жовтого кольору тече до Ставу 11:30 Вбивство на Кременеччині: 36-річному чоловіку загрожує 15 років тюрми 10:50 Померла почесна громадянка Бережан Ярослава Мазурак 10:10 25 квітня на двох вулицях у Тернополі не буде води 09:30 Воював з окупантом майже два роки: Збаразька громада втратила захисника Ігоря Войціховського 09:02 У Тернополі «вар'яти» презентують нову гумористичну програму
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up