Офіційно підтвердили загибель колишнього нардепа України Олега Барни

Офіційно підтвердили загибель колишнього нардепа України Олега Барни
  • Олег Барна загинув 17 квітня.
  • 18 квітня екснардепу мало б виповнитися 56 років.
  • Вічна пам'ять Герою!

Останній допис на сторінці Олега Барни у соціальній мережі Facebook був зроблений 13 квітня. Зараз його стрічка переповнена дописами про загибель і пам'ятні події за участю воїна.

Інформацію про загибель колишнього народного обранця, помічника гранатометника, старшого сержанта Олега Барни офіційно констатували «20 хвилин»  у Тернопільському обласному центрі комплектування та соціальної підтримки. Трагічну звістку також підтвердили його побратими з 68-ї окремої єгерської бригади імені Олекси Довбуша на сторінці у соцмережах:

«З сумом в серці маємо повідомити, що під час виконання бойового завдання загинув наш росомаха, помічник гранатометника, старший сержант Олег Барна. Пан Олег відомий всім, як екснародний депутат восьмого скликання, але для нас він – побратим, який на рівних з усіма виконував бойові задачі. Коли командири оголосили набір в групу на штурм ворожих позицій, старший сержант Барна не вагався ані хвилини. Задачу виконано, ворога вибито. Але, на жаль, ціною життів наших хлопців.

Вічна пам’ять всім полеглим за Україну! За кожне життя наших бійців буде помста у десятикратному розмірі».

Відео дня

Довідка.
Олег Барна народився у селі Нагірянка на Тернопільщині. Він закінчив Тернопільський національний педагогічний університет імені Володимира Гнатюка. Був народним депутатом восьмого скликання.
На фронт екснардеп вирушив із першого дня повномасштабного вторгнення.

Друзі, колеги, однопартійці – всі залишають прощальні коментарі.

Петро Порошенко – п’ятий президент України:

– Сьогодні підтвердили. Олег Барна загинув. 68 ОЄБр. Другий бат. Довго просився в штурмову групу. Тому йшов на штурм один із перших. Вів вогонь з дистанції один-три метра. Кульове поранення в шию. Командир сказав про нього: «Йшов як доброволець, відчайдушно, загинув героїчно». Ми пам’ятатимемо завжди твій подвиг, мій дорогий друже…Нам тебе дуже не вистачає. Справжнього українця, справжнього патріота, справжнього друга. Вічна слава Герою, – йдеться у дописі.

Юрій Луценко – український політик.  

– Він був. Блін, як страшно це звучить – він був. Олег Барна був безкомпромісним у своїй правоті і у своїх помилках. Він був учителем фізики та математики і ,ставши політиком, все розкладав на дві полиці - українську і ворожу.

Олег був класичним, без будь якої домішки чи користі, бандерівцем.

І ніщо і ніхто не міг зсунути цю людину-камінь з його позиції. Саме такі люди в усі віки боронили Україну.

Він був цільний у своїх переконаннях і діях. Йому взагалі було байдуже, що навколо нього. Він боровся проти Кучми в 90-х, він був поранений на Майдані 2014, пішов у першому загоні добровольців на АТО, де знову був поранений. Депутатство він по-моєму й не помітив, залишився таким же чорно-білим, радикальним і впертим.

Він приносив багато проблем для коаліції, але на нього не можна було сердитися. Його щирість, безпосередність і безкорислива любов до України робила всі претензії неадекватними.

Те, що Олег після усіх травм пішов воювати – не дивувало. Він, який ще в січні 2015 у залі Верховної Ради назвав Путіна ху@йлом, лишався собою –не на словах, а в окопі.

Ми інколи переписувалися. Він жодного дня цієї страшної війни не сумнівався в Перемозі.

Сьогодні мав бути його день народження. Смертію смерть поправ.

А ще він малював образи…

Спи вічним сном, Друже Олег, наш Брате і Герою.

Живий, поки памятаємо.

Ірина Геращенко, партія «Європейська солідарність»:

– Пару тижнів тому, коли бачилися на Донбасі зі Степаном Барною , питали, як там Олег. Він воював під Вугледаром.

Стьопа сварився на старшого брата, що той безбашенний. Лізе в найгарячіші бої, контужений, поранений, відмовляється лікуватися, залишається на передовій зі своїми побратимами.

Для Олега світ ділився на чорно-біле , без напівтонів. На свій-чужий, українець- запроданець.

Майданівець, добровольцем пішов на фронт в 2014, потім «перерва» в ВР, де він відчайдушно відстоював правду, як він її розумів. Альтруїст, він був велика дитина, дуже щирий в своїй любові і ненависті. Дуже любив батьків, дружину, дітей, брата, друзів. І Україну! Понад усе.

«Іринко, ми точно переможемо!», – бʼють зараз у скроню його слова.

Диванні «воюваки» дуже люблять кричати, що депутати не воюють.

Олег загинув на Донбасі. Він служив в піхоті.

Він був патріотом і українцем. Хорошою людиною, доброю і прямою.

Вічная памʼять Тобі, Друже. Плачемо сьогодні. Найщиріші співчуття твоїй родині.

Речник об’єднаного пресцентру Сил оборони Таврійського напрямку Олексій Дмитрашківський. опублікував одне з останніх відео за участю загиблого Героя, екснардепа, який вболівав за Україну, Олега Барни.

Вічна пам'ять Герою!

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (18)
  • Алена Феськова

    Колишніх депутатів ментів і злодюг не буває
  • Оля Корнєва

    Вічна пам'ять герою України співчуття рідним
  • Оксана Кокітко

    Війна забирає найкращих. Велика втрата для України, адже любив її понад усе! Вічна та світла пам'ять Героєві! Щирі співчуття родині.
  • Так він був патріотом свого краю!   Вічна пам'ять Герою!

keyboard_arrow_up