Робив все, щоб поранених могли перевезти в лікарню: травматолог з Чорткова рятував життя воїнам на передовій

Робив все, щоб поранених могли перевезти в лікарню: травматолог з Чорткова рятував життя воїнам на передовій

Кожен українець знайшов своє місце в розв’язаній московською імперією війні. Хтось відразу, не роздумуючи, взяв до рук зброю, інші стали активно волонтерити, щоб забезпечити військо всім необхідним.

Чимало лікарів, не чекаючи нічиїх вказівок, виключно за покликом серця попрямували туди – на кордон пекла, де щодня потрібно рятувати життя поранених бійців Збройних Сил України.

Завідувач травматологічного відділення Чортківської центральної міської лікарні, лікар ортопед-травматолог Андрій Нагірний з власної волі поїхав на фронт. 

Про це розповідають в Чортківській міській раді.

Відео дня

Там він працював у польовому шпиталі та надавав першу медичну допомогу пораненим військовослужбовцям. Травматолог півтора місяці працював у військовому польовому шпиталі неподалік Слов'янська, що на Донеччині.

Андрій Нагірний надавав першу медичну допомогу бійцям при мінно-вибухових травмах, кульових пораненнях тощо. Завдання лікаря полягало в стабілізації стану поранених військових, щоб їх надалі могли безпечно транспортувати до медичних закладів.

До слова, старший бойовий медик тернопільської артилерії Сергій на псевдо Док, рятує життя бійців, не думаючи про себе. Історію ще одного Героя — читайте у матеріалі.

 Читайте також:

Витягує побратимів з лап смерті

Кохання існує навіть в темні часи. Історія одруження захисника з Тернопільщини на псевдо Гармата

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (18)
  • Сергей Поволодцки

    Дякую Вам Лікарю
  • Світлана Черняєва

    ДЯКУЮ. Низький уклін.
  • Alesia Shkilna

    Щиро дякую за Вашу роботу хай Господь Вас береже
  • Larisa Andriyenko

    Низький уклін Вам! Божого благословіння!

keyboard_arrow_up