У Тернополі погасили марку Укрпошти з ескізом художника із Бережанщини

У Тернополі погасили марку Укрпошти з ескізом  художника із Бережанщини

У День памʼяті загиблих захисників, 29 серпня, у Тернополі погасили нову марку Укрпошти «Вічна памʼять!». Для ескізу використали роботу художника Олега Шупляка із Бережанщини.

Про це повідомили у прес-службі Укрпошти.

— До Дня пам'яті захисників України анонсуємо благодійну поштову марку «Вічна памʼять!». — йдеться у повідомленні. — Кошти з благодійної частки підуть на підтримку сімей військовослужбовців, які загинули, захищаючи Україну.

Відео дня

В компанії розповіли, що як ескіз використали роботу художника Олега Шупляка «Журба» (2016 рік). На конверті використано роботу «Сонях» (2017р.) цього ж автора.

На ескізі марки зображений козак-бандурист, який схиляє голову над могилами побратимів, а над ним журавлі летять у вирій. У давньоруській міфології вирій — вічно зелена й сонячна країна, розташована далеко на сході (або на півдні, «за морем»), де мешкають душі померлих. 

Тираж поштової марки — 500 000 екземплярів. Номінал — U (12,00 грн, що відповідає тарифу на пересилання непріоритетного простого листа вагою до 50 г у межах України) + 3,00 грн (додатковий благодійний номінал).

Передзамовити марку можна за посиланням.

Нагадаємо, у серпні у Тернополі відбулось спецпогашення поштової марки «Винищувачі зла». Тираж випуску – 600 тис. примірників.

 

Читайте також:

У Тернополі погасили марку Головної розвідки України

У Тернополі погасили нову марку до річниці війни, на якій вказали агресору потрібний напрямок

ФОТО ДНЯ: у Тернополі ввели в обіг поштову марку з відомою фразою для російського корабля (ОНОВЛЕНЕ)

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up