Тернопільський письменник Олег Герман презентував книгу з нагоди 75-річчя

Тернопільський письменник Олег Герман презентував книгу з нагоди 75-річчя
  • Олег Герман – український науковець, письменник, громадський діяч, Заслужений діяч мистецтв України, Почесний громадянин міста Тернополя, володар іменної зірки на Алеї Слави в обласному центрі.
  • З нагоди свого 75-річчя заслужений тернополянин презентував нову книгу, отримував вітання і нагороди.

«Доля. Мрія» – таку назву має нова авторська збірка обдарованого письменника і надзвичайно талановитої людини Олега Германа. Навіть у 75 він не перестає закохувати у свою творчість.

З нагоди ювілею митця привітали у Тернопільській міській раді. Її очільник Сергій Надал вручив імениннику Нагородний знак.

Відео дня

Про це повідомили у міськраді.

Відомо, що з початком повномасштабного вторгнення Олег Герман ініціював створення митецького фронту у Тернополі. Він об’єднав творчих людей, які залишились у місті.

Під час презентації своєї збірки письменник продекламував присутнім декілька віршів. Прихильники його творчості мали змогу безкоштовно отримати примірник авторської збірки з підписом митця. Наразі книгу «Доля. Мрія» можна знайти у бібліотеках міста.

Довідка.
Олег Герман народився 21 березня 1948 року в Чернихові. Навчався у Кобзарівській середній школі, у Львівській політехніці  й на факультеті художнього конструювання інституту прикладного мистецтва у Львові.
Працював  асистентом Тернопільської філії Львівської політехніки, старшим викладачем кафедри українознавства приладобудівного інституту, завідувачем відділу культури Тернопільської міської ради, заступником голови обласного об’єднання Товариства української мови (нині товариство «Просвіта»).
Він автор понад 30 наукових статей та більше 200 публіцистичних матеріалів у пресі. Видав  понад два десятки книжок з поетичними і прозовими творами. Автор циклу музичних творів, учасник фестивалів авторської пісні «Оберіг», першого конкурсу української естрадної пісні «Червона рута». Режисер-постановник масового святкового дійства до 450-ліття Тернополя, урочистих програм «Хресна дорога України», «Великодня родина» , режисер художніх телефільмів «Ріка часу»  та «Червоний жупан». Автор сценарію художнього телефільму «Князь Церкви». Підготував кілька програм з Галицьким муніципальним оркестром під орудою народного артиста України Василя Феленчака. Має колекцію авторських малярських полотен філософського звучання. 

Нагадаємо, раніше «20 хвилин» розповідали, що заслужений тернополянин Дмитро Скільський відзначив своє 90-ліття. Також повідомляли про довгожителів Тернопільщини, які у цьому році відсвяткували свій віковий ювілей.

 

Читайте також:

 

https://ternopilcity.gov.ua/news/66639.html

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up