Що тернополяни кажуть про відключення аналогового телебачення

Що тернополяни кажуть про відключення аналогового телебачення

1 вересня вимкнуть аналогове телебачення по всій Україні. Тому глядачі не зможуть користуватися антенами без тюнера.

Яким телебаченням користуються жителі Тернополя та чи готові до змін ми запитали у перехожих.

Тернополянка Юля давно підключила цифрове телебачення.  

Відео дня

- У нас вдома Т2 вже приблизно два роки, - каже дівчина. - Тому офіційний перехід нас не лякає.

- Для нас перехід пройде “безболісно”, - коментує тернополянка Наталія. - Адже у нас вже дуже давно супутникове телебачення.

- Я не користуюся телевізором зовсім, - розповів вінничанин пан Василь. - Новини читаю здебільшого у газетах та в інтернеті.

Не вважають проблемою вимкнення аналогово сигналу пані Леся з сином Назарієм з Тернополя.

- Зараз телевізора вже практично вдома ніхто не дивиться, - каже жінка. - Часу немає.

Пан Андрій з Бережанського району розповів, що минулого тижня придбав та під’єднав Т2.

- Телевізор дивлюся вечорами, - зазначає чоловік. - Новини чи фільм цікавий люблю переглянути. Раніше було менше каналів, тепер буде більший вибір.

Зовсім не користується телебаченням тернополянин Владислав, який переїхав жити у Кропивницький.

- Телебачення  мене давно вже не цікавить, - каже хлопець. - Усе цікаве зараз можна знайти в Інтернеті.

Проте, вимкнення аналогового телебачення торкається чималої частини мешканців Тернопільщини.

Найперше, людей цікавить забезпечення тюнерами, повідомляють на гарячій лінії управління регіонального розвитку, інфраструктури та дорожнього господарства ОДА. -  Адже у 2012-2013 роках була така програма, за якою технікою забезпечували малозахищені категорії. Та сьогодні вона вже не діє. Наступне популярне запитання - яке обладнання потрібне, щоб отримувати сигнал. Відповідь проста - придбати тюнер Т2, підключити його до телевізора та до анетни, яка була раніше. Усі необхідні кабелі йдуть у комплекті. Від марки та ціни тюнера якість трансляції не зміниться. Також люди цікавляться, чи будуть зміни для тих, у кого кабельне телебачення. Зміни таких користувачів не стосуються. Ми надаємо усім користувачам консультації, вони триватимуть і після 1 вересня.

Довідка

43-00-84 - гаряча лінія управління регіонального розвитку, інфраструктури та дорожнього господарства ОДА.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (6)
  • Анонім

    А чого переживати за то телебачення всі нові телевізори зараз ідуть з інтегрованим Т2 то нах..... ще тюнери купляти . Чесно скажу я теж маю Т2 то в свій час намахався  з налаштуванням антени ,але картинка набагато краще аналога . Нюанс ще в тому ,що один із мультиплексів знаходиться в полосі 400МГц , а це означає ,що люба сигналка від машини , рації охорони в супермакетах будуть впливати на цей мультиплекс ,а значить 8 каналів будуть глючити .

    тойво reply Анонім

    Якраз пенсіонери побіжать купляти новий телевізор.який попрацює 4-5років.

    Анонім reply тойво

    Телевізори нормальні треба вибирати ,і в налаштуваннях вибирати оптимальну підсвітку світлодіодів тоді і служити довше буде

    тойво reply Анонім

    нормальний коштує стільки що їм треба 3 роки з пенсії відкладати.

    Крім світлодіодів конденсатори здихають.і то це пощастить якщо це станеться під час гарантії.

    Анонім reply тойво

    Якщо вміти тримати паяльник ,і ще троха розбиратися в схемотехніці то таке ,як замінити конденсатори не складе проблем. Складніше міняти світлодіоди на підсвітці матриці .Ви не переживайте за пенсіонерів зараз є такі ,що тримають в хаті по 500 тисяч гривнів . Як взнаєш з новин  скільки шахраї видурюють у пенсіонерів  грошей то чухаєш голову де той пенсіонер назбирав стільки грошей .
  • Герасимчук Ростислав

    Чим менше зомбоящіка тим краще.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:20 Поліція розшукує 15-річного хлопця з Чорткова Олександра Мороза 22:00 Дитячу травматологію змінив на артбригаду: історія молодого лікаря-науковця 21:00 У Тернополі прощатимуться із військовослужбовцем Іваном Грицком 20:00 Перетворили пустир на модульне містечко: як переселенці стали стимулом для відбудови Малашівців play_circle_filled Від читача 12:17 Пів мільйона грн компенсацій отримали цьогоріч роботодавці Тернопільщини, які працевлаштували переселенців 19:00 «На щиті» повернувся додому сапер із Теребовлянської громади 18:00 У замку на Тернопільщині організовують толоку 17:00 26-річний тернополянин за 4500 доларів став «батьком» трьох литовських дітей 15:30 Причетному до організації вибухів у Тернополі повідомили про ще одну підозру 15:07 «Афілійований міні-EdCamp Ternopil»: що зібрало у 19 школі майже дві сотні освітян? 14:00 На Тернопільщині мотоцикліст врізався в кам'яну огорожу — є постраждалі 13:30 Патріотична організація «Центурія» проводить набір активної молоді 13:00 На п’ятьох вулицях Тернополя триває поточний ремонт дорожнього покриття 12:33 Кременчанину, який торгував зброєю, повідомили підозру 12:00 На дорогах Тернопільщини вітер повалив понад 20 дерев 11:35 На Тернопільському ставі починається сезон водних прогулянок 11:15 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (новини компаній) 10:45 1 квітня розпочинається нерестова заборона на вилов риби 10:10 На Оболоня пограбували жінку 09:50 Прямий маршрут Прага-Чоп: Укрзалізниця відкриває нові горизонти (на правах реклами)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up