Як святкують іменини тернопільські Андрії

Як святкують іменини тернопільські Андрії

13 грудня - свято Андрія. Назва походить від імені апостола Андрія Первозванного, пам’ять якого відзначається в цей день. Походить ім’я Андрій зі Стародавньої Греції. У ті часи слово «андрос» означало «чоловік», «людина». Від нього пішло ім’я Андреас, яке на Русі перетворилося в Андрія – «хоробрий», «мужній», «сміливий».

Ми запитали тернопільських Андріїв, чому їх так назвали, як святкують іменини та які отримують подарунки.

Андрій Шкула, журналіст, депутат райради.

- Андрієм назвали, бо народився 8 грудня і найближчий день ангела 13. Вважаю, що з іменем пощастило, бо більшість Андріїв, яких знаю, хороші і адекватні люди. Хочеться вірити, що і я в очах інших є трохи таким. Я не люблю святкувань. Не знаю чому. Максимум,  це святкова вечеря у вузькому родинному колі чи товаристві найближчих мені людей. Принагідно хочу привітати всіх Андріїв і побажати добра, миру і того, аби їхні найщиріші мрії переросли в досяжні плани. Я вірю, що щирі вітання можуть здійснитися. Усе буде добре!

Відео дня

Андрій Кір, тернополянин

- Я мав бути Романом, але коли тато прийшов провідати маму в пологовий - кликав мене Андрієм. Святкую зазвичай у колі друзів. Збитків уже не роблю, бо дорослий.  У мене 6-го грудня день народження, тому мені подарунки дарують переважно на два свята зразу. 

 

Андрій Тихий, спортивний журналіст

- Іменем завдячую батькові. Мама наполягала, щоб назвали Богданом, але тато взяв все у свої руки і, нікому не кажучи, назвав Андрієм. Святкую в основному з сім'єю і друзями. Найчастіше на це свято отримував різні сувеніри.

Андріана Каритяк, офіс-менеджер

- Мене так назвали, бо я народилася 11 грудня, перед святом Андрія, тому я не Петро. Ім’я мені дуже подобається. Воно особливе, бо його обирав тато. Він просто усіх поставив перед фактом, сказав - буде Андріана і все. Останнім часом друзі називають мене Ендрю, тато кличе Андрушка, сестра - Андрійка. Дуже не люблю, коли моє ім’я плутають з Андріяна. Це мені не подобається. На День Ангела дарують “щастя-здоров’я”, бо ж лиш День народження був. Святкую з тортиком, печивом і цукерками.

Редакція “20 хвилин” вітає усіх Андріїв та Андріан з іменинами! Хай усі мрії втілюються у життя, хай завжди вас супроводжує успіх, процвітання та приємні емоції!

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • Андрій

    Дякуємо редакції. Святкуйте і ви з нами. Андрій

keyboard_arrow_up