Як святкують іменини відомі тернопільські Івани

7 липня церква відзначає Різдво Івана Хрестителя. В народі — Івана Купала — найколоритніше та найцікавіше свято, яким закінчується літній сонячний цикл календарних дохристиянських свят.

Ім’я Іван походить від стародавнього іудейського Іоанн і в перекладі означає «помилуваний Богом».  Ми запитали відомих тернопільських Іванів, чому їх так назвали, як святкуть іменини та які отримують подарунки.

Іван Чайківський, генеральний директор ПП «Агропродсервіс»

Відео дня

«Назвали мене в честь діда Івана - татового батька. Навіть не памятаю, звідки про це дізнався. Складається враження, що знав про це все життя. От зараз якраз зрозумів, що випадковостей в житті не буває. Так в нашій родині єднали покоління. Подарунків на іменини, зазвичай, не очікую. Як глянути в церковний календар, то іменини Івана мало не щомісяця (сміється). Але від близьких людей завжди чую слова вітань, подяки та благословення на добрі справи. Це надихає на роботу та служіння людям».


Іван Сороколіт, приватний підприємець

«Іваном назвали на честь діда  — Івана Михайловича Сороколіта з села Котівка Гусятинського району. Дід відома особистість. Пройшов 2-гу світову війну, створив та керував одним знайуспішніших селянських господарств в Україні. Раніше, коли дід був живий, 7 липня усією родиною з’їжджались до нього в село. А в інший день я святкував зі своїми друзями. Досить часто на природі. Цьогоріч з дружиною вирішити поїхати до батьків. Це одночасно буде свято і для мене і для них. Подарунками є вітання від близьких і знайомих. Матеріального ніхто не дарує, бо знають, що я ставлюсь до цього негативно».

Іван Данилович, тамада

«Іваном мене назвали, бо так захотів мій брат. Як виявилось пізніше в його товариша був молодший брат Іван і він собі також захотів молодшого брата Івана. Іменини святкую завжди не вдома, а десь на природі, на морі, в Карпатах, на Світязі».

Редакція "20 хвилин" вітає усіх Іванів з Днем ангела!  Бажаємо вам здоров'я, успіхів, позитиву та незабутніх вражень. 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)

keyboard_arrow_up