На що вистачає стипендії тернопільським студентам

На що вистачає стипендії тернопільським студентам

Тернопіль називають студентською столицею України. 17 жовтня - у День українського студента - ми запитали молодь, на що вистачає та на що витрачають стипендію.

Леся Продоус, студентка IV курсу

- Моя стипендія  - 1250 грн. На місяць, щоб поїхати на вихідні додому, витрачаю 600 грн. Також ці гроші йдуть на поповнення мобільного рахунку. Обов’язково купую одну-дві книжки на місяць, а це десь гривень 200. Два рази на місяць відвідую театр - 100 грн чи кіно - 150 грн. Раз у місяць можу сходити у кафе - 150 грн.

Відео дня

 

 

Михайло Юристий, студент VI курсу

- У мене звичайна стипендія - майже 1300 грн, точніше1285 грн. Цих грошей мені вистачає на їжу, тижнів на три так. В основному на це  витрачаю ті гроші. Це суто так поїсти або щоб з дівчиною кудись сходити чи з пацанами посидіти. Ще я працюю у школі свого району вчителем фізичного виховання.  То і зарплату, і стипендію витрачаю на життя, на себе. Деколи ще відкласти вдається, але дуже рідко.

 

Роман Пирожишин, аспірант

- Стипендія аспіранта 4500 грн. То трохи вистарчає. Поки за ці гроші  купив телефон. Надалі мінятиму в долари. Я завжди на щось потрохи відкладав: заплатити за гуртожиток, купити собі щось (одяг чи взуття), чи на стоматолога. На відпочинок зберігав, навіть щоб мати за що зводити дівчину  куди-небудь.То є мій спосіб - накопичення певної суми і “бум” - пвитратити все і одразу.

 

 

Марія Полиняк, студентка III курсу 

 

- Маю підвищену стипендію - 1800 грн! Вистачає на мало що - деколи кудись піти, в основному на роздруківки, методички, можу  заплатити за деякі додаткові заняття! Витрачаю на то, на що вистачає.

 

 

Назар Заверуха, студент IV курсу

 

- Отримую звичайну стипендію - 1240 грн. На ці гроші особливо не розгуляєшся. Але щоб оплатити комунальні вдома і на харчування вистачає.

 

 

Віта Романюк, студентка III курсу 

- Я отримую підвищену стипендію, це 1916 грн. Більш-менш вистачає, але це залежить від місяця. Витрачаю переважно на продукти харчування та на косметику. Проживаю у власній квартирі, але на оплату послуг не вистачає, тому за це платять батьки.

 

 

Наталя Петрова, студентка IV курсу

- Маю підвищену стипендію у розмірі 1870 грн. Її вистачає на дорогу додому в Луцьк, на їжу, одяг та жіночі штучки.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (5)
  • Юра

    Про долари - рвань.
  • Olga Kokailo

    Позор а пишуть що студент купив  будинок. За гроші батьків, бо стипендії нехватає на прожиття.
  • Микола Лазурко

    Непогано живуть студенти. Два рази на місяць ходять в театр!
  • Василь Селецький

    Дівчата молодці. Хлопці неут. Що це значить, аби сходити кудись з дівчиною. Он жодна дівчина не написала, що береже гроші, аби сходити кудись з хлопцем. Учіться.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
21:02 Як тернополянам оформити субсидію через «Дію»? Перевірили «20 хвилин» 20:15 Суд визнав депутата Тернопільської обласної ради Любомира Крупу загиблим на війні photo_camera 20:00 Артилерія, авіація і не тільки: росіяни посилюють обстріли Сумської області, — ЗСУ 18:35 Які культурні заходи цього тижня проведуть у бібілотеках Тернополя Від читача 11:20 Благодійний концерт за участю гуртів "Дивний простір" та "Spalah" 17:03 Як поповники файну карту через додаток е-Тернопіль: «20 хвилин» перевірили photo_camera 16:45 На Тернопільщині чоловік збирав гроші під виглядом лікування дітей і військових — поліція photo_camera 15:49 Розпочинаємо тиждень з передачі 30 дронів FPV SAG 7/IX на фронт - Сергій Надал (пресслужба Тернопільської міської ради) 15:00 «За малюнками приховані біль і втрати»: військові під час реабілітації намалювали картини (ФОТО) photo_camera 14:20 У Тернополі відбудуться «Дні кіно від ТРО» 13:31 У Тернополі продають перші вербові котики: де придбати та скільки коштують 13:00 180 тисяч гривень за зняття «поробів» віддала «ворожці» жінка з Тернопільського району 12:30 Квитки розкупили на кілька сеансів наперед: Тернопіль відвідали актори фільму за повістю Кузьми Скрябіна play_circle_filled photo_camera 11:47 На проспекті Бандери зіткнулися два автомобілі: один водій втік 11:25 МОЗ оновило рекомендації щодо проведення щеплень вакциною проти COVID-19 для первинної вакцинації 11:00 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (новини компаній) 10:00 На Тернопільщині зросла захворюваність на ГРВІ та грип 09:15 У Церквах східної традиції розпочався Великий піст 08:46 18 березня у Тернополі відключили світло за однією адресою 08:05 У Підволочиську чоловік продавав перероблений пістолет play_circle_filled photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up